Fejring af det første år #1

Fejring af det første år #2

Så er der lidt ro i hytten, og jeg kan finde tiden til at fortsætte gårsdagens fortælling fra Lilletuts fødselsdag i lørdags. Dagen i dag har også været præget af Lilletuts sygdom (som hun også havde i lørdags), og har været hård for alle parter. Det skærer i mit hjerte når hun er syg – bare jeg kunne tage det for hende. Og faktisk tror jeg sygdoms-guden har hørt min bønner, for jeg har i al fald også fået ondt i halsen….
The, muffin-rester fra i lørdags og lys – det må hjælpe.
Nå, men tilbage til i lørdags (09.11.13)….
Bordet blev pyntet, og midt i det hele tronede den allervigtigste ting; fødselsdagstoget! Fødselsdagstoget har jeg nemlig rigtig store planer for! Det skal danne grundlag for den super hyggelige fødselsdagstradition, som jeg gerne vil skabe i vores lille familie. Hver fødselsdagsmorgen fremover skal morgenbordet være dækket og pyntet med flag, lys, gaver og fødselsdagstoget. Jeg synes det er så sødt og hyggeligt, og jeg elsker at man kan skifte tallet (der symboliserer alderen) ud hvert år. Jeg håber, at Lilletut vil glæde sig til at få det på bordet hvert år.
Jeg har købt mit fødselsdagstog i den lækre legetøjsbutik Pif Paf Puf, der ligger på Ndr. Frihavnsgade her på Østerbro. De har så mange lækre ting. Følg linket til dem her:
Nu er Lilletut jo ikke så bevidst endnu, så derfor valgte jeg ikke at gøre det helt store ud af pynt osv i år. Når hun bliver ældre og kan værdsætte det mere, vil jeg formentlig give den mere skrue på det punkt. Bordet blev dækket med nogen fine harlekins servietter fra Tiger – jeg elsker harlekin mønsteret. 
Både min og Maries mor havde været så søde, at bage kage og boller for os, så med Maries cheesecake, var det et rent kagebord vi kunne sætte os til bords ved.
I diverse babyforums har jeg kunnet læse mig til en sød (synes jeg) tradition, nemlig at 1 års fødselsdagsbarnet får sin egen lille kage at sidde med. Normalt er jeg imod kager og søde sager til små børn, men lige i dette tilfælde synes jeg det er sødt og i orden. Det er jo trods alt ikke hver dag, at man har sin aller første fødselsdag i livet!

Vi ventede alle sammen i spænding, da flødeskumslagkagen blev sat foran Lilletut. Men vi skulle have godt med tålmodighed, for hun vidste slet ikke hvad hun skulle med den, og kunne ligesom fornemme, at der var noget los med den kage.

Efter lidt moderlig-guidning prøvesmagte Lilletut lagkagen – og hun kunne lide det!

Sødt nok ville Lilletut helst spise med ske. Hun går meget op i at gøre præcis det samme som os, så når vi spiser med ske, så gør Lilletut også. (åhåh så er det vist nu, at man skal styre sit pepsi max indtag)
Der var masser af lækker kage og dejlige boller, så alle gik mætte fra bordet – ellers var de selv udenom det.

.

Lilletuts kage – eller resterne derfra.
Resten af eftermiddagen blev der pakket gaver ud, snakket og hygget. Lilletut fik mange rigtig fine gaver, og de faldt alle sammen i god jord. 
 Den samlede gavehøst
 Mormors lækre strikkede vest i merinould
 En sød bog fra læge-moster men på et lidt kedeligt grundlag…
 Hvad er odds’ene for to hjelme på en dag – store åbenbart…
…og hvad er odds’ene for to juniordyner – også store 🙂
Marie og jeg gav ikke Lilletut noget. Helt ærligt så synes jeg godt, at der kan gå lidt overdrev i eksempelvis gaveræs til de kære små. Og til en 1 års fødselsdag er det vist begrænset, præcis hvor meget barnet er med på ræset. Vi giver hende jo “gaver” hver gang hun mangler noget i hverdagen. 
Lilletut var også så heldig, at få nogen fine bondegårdsdyr. Hun elsker dyr. “Muuuuh” siger koen…og hesten…og fåret…og hunden…og grisen. En ud af fem rigtige synes jeg er en god start. Dyrene var også et hit for moderen, og de kan også bruges til at pynte på den fine Hay bakke.
Lilletut er også så heldig at få nogen badedyr i gave, og da hun har flødeskum og smør overalt i ansigt, hår og på armene, beslutter vi os til at få afprøvet badedyrene og få vasket Lilletut ren.
Så her slutter dagen for gæsterne – med en glad og vandplaskende Lilletut i badekarret. 
Alle bedsterne skulle sove hos os, så de blev og hjalp med oprydningen. Vi fik bestilt noget pizza (til de voksene), som Lilletut knapt lod os spise, da hun i al fald ikke ville sove.
En lidt hård aften (og nat) med en syg pige, der bare ikke ville give slip og falde i søvn, sluttede en dejlig første fødselsdag. Dem skal vi ha’ nogen flere af (uden sygdom altså)!  
Fødselsdags selfie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fejring af det første år #1