Hov - glemte vi lige babyen??

“Kan I ikke give hende nogen kortere dage?? I kan jo bare….”

Øh ja, hvad kan vi bare?! 

Helt ærligt, kan man tillade sig at sige det? Altså vuggestuen? Må de godt hentyde til at vi er mega-lorte-frygtelig-onde forældre, der uden grund med vilje og helt uansvarligt giver vores stakkels barn aaalt for lange dage i vuggestuen? 
Ja, undskyld os at vi begge har et normalt fuldtidsjob, for at vi kan betale vores regninger (her i blandt netop vuggestuen) og have en lejlighed på Østerbro. Og ja, undskyld os at vi er nogen af dem, der rent faktisk gerne vil rejse lidt for at komme hen til vores arbejdsplads, så vi kan have et arbejde overhovedet. Jeg elsker mit arbejde, så at jeg skal køre i 30 minutter for at nå dertil, det gør jeg altså gerne. Jeg føler mig som et helt menneske i form af mit arbejde. Jeg kan slet ikke forestille mig, ikke at være den fagperson jeg er på jobbet. Ikke at have alt min faglighed med mig, ikke at udvikle den og ikke udleve de ambitioner, jeg trods alt har tilbage. Og det gør mig altså til en god mor – med overskud.
Jeg synes i bund og grund, at det var en provokerende udmelding. For hvad nu? Er vi uansvarlige forældre, hvis/når vi ikke vælger at gå ned i tid, så vi kan hente Lilletut tidligere eller aflevere hende senere? Og er vi ikke samarbejdsvillige eller villige i det hele taget til at følge vores barns behov, når vi ikke “bare” gør det? 
Vores hverdag ser sådan ud: 
Konen står op kl. 04.30 og gør sig klar til at tage på arbejde og går en tur med Anton. Hun kører senest kl. 05.15 for at møde kl. 06 i Lyngby. Jeg står op ved 06-tiden. Jeg gør mig selv og Lilletut klar, kører afsted mod vuggestuen for at aflevere hende kl. 07 sharp, når de åbner. 
Hun er det første barn, der bliver afleveret. Senest kl. 07.15 skal jeg kører mod Herlev for ikke at blive holdt fanget i diverse bilkøer på turen. Jeg møder kl. 08, og har fri kl. 15.30. Her stresser jeg hjem, for at sætte bilen hjemme (kan ikke parkeres ved vuggestuen), tage Anton og klapvognen med og gå hen til vuggestuen. Vi er der ca kl. 16.20, og er hjemme igen kl. 16.45. Så ja det er en lang dag. Det synes vi alle! 
Jeg elsker mit barn – jeg elsker Lilletut, og ville da for alt i verden gøre alt for hende. Alt hvad der står i min magt. For det er altså ikke helt i min magt “bare” at gå ned i tid. For hvem skal så hive de penge hjem? Konen kan ikke have flere timer, hun får i al fald ikke løn for flere timer – “interessetimer” er kun noget, det private arbejdsmarked har skabt! 
Og egentlig troede jeg, at pædagogerne godt kunne sætte sig ind i det der med ikke at få den højeste løn, altså at vi “var på samme side”. Jeg føler mig egentlig lidt angrebet på min person og mine valg. På en uretfærdig måde. For selvom kærlighed betyder alt, så betyder økonomi bare lige så meget, desværre.
Hvad har I gjort? Har I valgt at prioritere anderledes? Eller prioriterer I som os – selvvalgt eller ej? 

12 kommentarer

 • Kathrissen

  Først blev jeg virkelig stødt, på jeres vegne, over at pædagogerne kunne finde på at sige sådan! For hvad hulan bilder de sig ind. Men nu har jeg tygget lidt på den, og måske I ikke skal se det som et angreb på jer som mødre, men mere som et godt råd, fordi pædagogerne kan se at Lilletut ikke trives i de lange dage? Og hvad fanden gør man så ved det? Jeg ved det faktisk ikke. Vi befinder os jo ikke selv i den situation qua at vi er studerende. Men en eller anden dag, kommer vi til at befinde os i den problemstilling. Men måske en barnepige der et par gange om ugen henter Lilletut tidligere og tager hende med hjem til jer? Så ved jeg godt at Lilletut ikke er sammen med jer, men så befinder hun sig ikke i vuggestuemilijøet lige så længe og kommer hjem i trygge rammer.P.S. I er de bedste mødre Lilletut kunne have <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  jeg ville synes det var værre, hvis pædagogen ikke sagde noget – hun er jo fagperson. Og ligesom voksne kan blive stresset, kan børn også.sidst jeg fik nyt job sagde jeg, at jeg møder senere og går tidligere – til gengæld arbejder jeg lidt hjemme om aftenen, hvis det er nødvendigt – og ja, jeg har en meget fleksibel arbejdsplads. Men mine børn skal ikke betale prisen for mine ambitioner, så jeg ville til hver tid gå ned i tid i en periode, hvis det var nødvendigt.Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Har lige læst min kommentar igen – den er ikke ment negativ eller som et angreb. Vi er mange med små børn og ambitioner, jeg er bare meget opmærksom på, at mine børn ikke betaler prisen :-)Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi afleverer mellem 6.30 (hvor de åbner) og 7 og henter igen mellem 15.30 og 16 – hver dag.Vi havde en periode en sommer hvor Røskva ikke var helt sig selv, men vi tænkte hun nok bare lige skulle vågne op i børnehaven. Der var nogle hjælpere i form af andre mødre. Flere gange kom de hen til os når vi hentede Røskva (at hun nok ikke skulle have været i børnehave i dag). Nå men hvis hun er syg hvorfor i al verden har i ikke ringet efter os!! Vi ser vores kære poder i en halv time om morgenen, det kan være svært at se om det bare fordi de skal vågne eller om de er sløje! :OMen jeg tænker på hvis Marie møder kl.6, hvad tid har hun så fri? Så kunne hun i nogle dage hente lilletut tidligere og får noget rigtig hygge samvær med hende.Røskva er kommet i den alder hvor hun “vil noget” hver dag. Hvis vi en dag ikke skal til enten svømning, “gymmestik” eller børneklub, jamen så er det bare såååå kedeligt :O Hvad er der nu galt med at tage hjem og hygge? :OVi har heller ikke mulighed for at gå på deltid. Det har vi ikke råd til. Til gengæld har vi begge (indtil videre) fri i weekenderne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Manden møder her mellem 4.00 (godt det ikke er mig og 8.00 – uanset hvad – har han fri klokken 16.00.. Jeg er studerende med mere fritid så indrømmet – vores har korte dage.. Vil også foreslå en der henter tidligt nogle dage.. Det er penge der er godt givet ud hvis det får lille-tut til at blive mindre syg og trives. Håber I finder en løsning 🙂 og se det som et råd og ikke et angreb på jer som mødre :-)/Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Nu er min datter syv og hun har aldrig nogensinde haft så lange dage, jeg syntes personligt at det er lang tid for et barn at være i institution, ikke at jeg siger at i er dårlige forældre, selvfølgelig skal i passe jeres arbejde. Jeg er enlig mor, tager afsted fra min adresse klokken 7 og er hjemme igen 16.30-16.45 men jeg er så heldig at hendes oldefar som bor lige ved siden af både aflevere og bringer, så hun møder klokken 8 og bliver hentet klokken 15 hvilket er super godt for hende. Jeg ved egenlig ikke hvad jeg havde gjort uden ham, men jeg havde nok valgt at gå ned i tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Vi gør allesammen det bedste vi kan for vores børn! Ingen tvivl om det. Vi har aldrig haft problemstillingen inde på livet og jeg vil heller ikke gøre mig til herre over hvad der fungerer for andre. I er Lilletuts forældre og I har besluttet at sådan skruer I jeres liv sammen. Og jeg sgu godt forstå at du blev stødt… Man kan selvfølgelig skrue på knapper som arbejdstimer etc – men det er jo ikke en mulighed alle steder. Og heller ikke alle for hvem det er en god løsning. Det jeg egentlig ville sige; lad være med at ha dårlig samvittighed. Det er jeres hverdag der skal hænge sammen. Kh/Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt forstå at du bliver ked af det. Men jeg er overbevist om at pædagogerne ikke har sagt det for at støde jer eller for at gøre jeg kede af det. Jeg er overbevist om at de bringer det op fordi de ikke mener at hun trives med de lange dage. Der er meget stress og støj i en vuggestue og det er, efter min mening, på ingen måde et optimalt miljø for små børn. De har jo brug for masser af tryghed og omsorg og det behov kan de slet ikke få dækket i en vuggestue. Vi har selv omprioteteret vores liv for at kunne passe V hjemme. Vi er ligefrem millionærer i denne periode, men det er uden tvivl det hele værd. Vi ville ikke gøre det om for noget i verden. Men når det så er sagt, så respektere jeg at ikke alle familier kan omprioritere sit liv og sin økonomi på den måde. Tror det vigtigste er at man står ved den beslutning man har taget og at man har det godt med den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tornvig81

  Puh hvor kan jeg følge dig! Er selv pædagog og ville aldrig stille et sådan spørgsmål. Vi er ikke blevet stillet spørgsmålet men får jævnlig kommentarer fra vores ældste om han ikke ku blive hentet tidligere. Og føj hvor gør det ondt langt ind i hjertet. Men vi kan ikke bo billigere i denne by. Går ikke i mærketøj. Har en brugt bil men cykler på job for at spare penge. Vi har bare to lavt lønnede jobs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Kender i ikke nogen med en sød teenage pige der kan hjælpe jer lidt et par eftermiddage. Og ellers så tror jeg ikke det som sådan handler om.institutions tiden. Men.om.den tid man har sammen. Der er sikkert.mange børn der bliver hentet tidligt og bruger eftermiddagen på ramasjang og IPad. Hilsner louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Nu er jeg selv pædagog og bliver egentlig mere forarget over hvordan I tolker pædagogens spørgsmål. Pædagogen er der for jeres barns skyld og hvis hun ikke trives, er det da hendes pligt at spørge ind til, om der evt. kunne findes en løsning på problemet. Er det bedre, at I ikke fik at vide, at hun er trist og utryg om eftermiddagen end at I ved det? Ja jeg spørger bare. Bliver forarget over hvad forældre bliver forarget over i dag! Jeg siger på ingen måde, at I er dårlige forældre. Slet ikke! Men hvis jeres datter ikke trives, må pædagogen da gribe ind! 🙂 god weekend. Hilsen Kirsten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kirsten, Nu hvor jeg selv har brugt rigtig lang tid på at gruble over tingene, siden jeg skrev indlægget, så kan jeg egentlig godt forstå dig. Mine følelser, som drev indlægget, har ændret sig markant og radikalt, og jeg giver pædagogen FULDSTÆNDIG ret, og jeg er SÅ glad og lykkelig for hun sagde det. Hun sagde det på en meget upædagogisk og ikke kommunikativ måde, men det har vi siden fået talt om. Vi har haft flere gode snakke siden, og de er SÅ glade for at vi ændrer vores hverdag og prioriteringer, for at få Lilletuts hverdag til at flyde så godt som muligt :)Når det er sagt, skal det lige siges at der i vores vuggestue-historie ligger rigtig mange ting. Altså rigtig mange grunde til det ene og det andet. I bund og grund (og meget kort sagt) er jeg (blevet) utrolig glad for netop den pædagog, men utrolig skuffet over vuggestuen generelt. Jeg føler mig virkelig snydt fra det åbne hus, og til den hverdag jeg oplever. Lilletuts stue har nu klaret sig med den pædagog alene (sammen med for det meste 1 vikar) siden jul! Det er altså under al kritik, at man ikke får personalet op at køre efter opsigelser. Og så i kbhs kommune, hvor det burde være til at ansætte! Jeg hører tit pædagogEN fortælle de andre (når jeg er den første til at aflevere om morgenen), hvor meget alene hun er med ALLE børnene. Kan se hun er presset, for der er altså nogen rigtige “fyldere” på den stue… Tænker jeg vil skrive en mail til lederen, for jeg føler mig lidt snydt. Tårnhøj forældrebetaling, men intet personale…og så diverse andre ting, der er kommet som en “overraskelse”.Når alt der sagt, så tror jeg virkelig gerne på, at forældre er nogen forfærdelige typer i daginstitutioner. Mig selv inkl sikkert – men heldigvis tænker jeg for det meste før jeg taler i sådanne sammenhænge 😉 Kan forestille mig at meget forarger forældrene og intet er deres skyld!!! (har selv været pædagogmedhjælper i en vuggestue:))Hvor er jeg glad for at du gav dit besyv med!! TAK! Det var faktisk en rigtig rar anden vinkel! Fedt. Håber du bliver hængende som læser – tror jeg ville kunne få en del med mig fra dig af :)Kh og god aftenKat

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hov - glemte vi lige babyen??