Sygdom din kælling - troede vi havde en aftale?!

Hjælp og hygge…

…i hverdagen! Noget vi er begyndt at have lidt mere fokus på efter vores strenge efterår og vinter. Og hvilken fryd og gammen når man kan finde ting, der afhjælper bare lidt.
Vi er jo ikke så heldige at have bedsteforældrene fra hverken den ene eller anden side tæt på, så når de endelig er på besøg, så nyder både Lilletut og vi det max. Jeg forstår virkelig godt dem, som vælger at hive ungdoms-teltpælene op og flytte hjem i nærheden af deres forældre. Før mobbede jeg dem – now I see!

I disse dage har vi mine forældre på besøg, da den lille solskins ø i øst (Bornholm) først har vinterferie i denne uge. Og nyder vi lige godt af det, ja det tror jeg nok vi gør. Konen og jeg får både være på facebook og instagram – nåhr ja, man skulle da nødig være romantiske!

I går var vi på loppemarked i tap1 på Carlsberg, konen var ikke i sit es, men ofrede sig for familien. Mine forældre var som sagt med, og tog sig af Lilletut mens vi gik rundt og kiggede. Det er da så meget nemmere, at gå rundt uden en lille pilfinger, der ellers bare skal røre ved alt – og have alt, hun bliver da værre end mig! Indkøbene var ikke prangende; to træpuslespil, en bongotromme (fra min onkels bod) og nogen vaskeribøjler. Der er for mange kræmmere derude, og de vil jo have tusind kroner for alt deres ragelse, det er jo ikke sådan det skal være, det skal jo være jydekup og hyggeligt! Lilletut elsker bongotrommen, og bruger den som et andet bObles produkt, når hun ikke trommer på den. Op, ned, rundt og over, den kan det hele.

Og så er aftensmaden også gerne nem, når forældrene er på besøg. Altså ikke fordi det er mig, der laver aftensmad overhovedet, så for mig er aftensmaden altid nem! Men i dag var den også nem for konen. Den stod nemlig på en 3-retters menu fra Jensens. Mmm. Og pastapenne og frikadeller til Lilletut. Og hvilken fest – for alle os. Lilletut var så munter, glad og nuttet. Hun hyggede sig i hele tiden, vi var der – ca halvanden time. Ret godt klaret, og bestemt ikke noget som konen havde regnet med. Konen kan godt have lidt stress, når vi er ude med Lilletut, da hun er bange for at Lilletut vil te sig. Jeg selv tager det ret roligt – så må hun te sig! Altså konen 😉
Lilletut sad ved siden af morfar, og de hyggede sig gevaldigt. Hvor rart egentlig kun at skulle tænke på sig selv. Normalt når jeg spiser, tænker jeg jo på Lilletut først hver gang, jeg bare overvejer at tage en bid selv – hun får altid lige først. Måske det er derfor, jeg har tabt mig en del, Lilletut spiser for mig.
Jensens var en fest og super hyggeligt – også selvom vores Jensens, som ligger ved Parken, også havde lidt under 1-5 nederlaget (Fck-FcM) igår, og var fuldstændig ribbet for pommes, råstegte kartofler, burger og spareribs – det havde vist været en mandefeast uden lige.

Hjælp og hygge kan også komme i form af indkøb bragt til døren. Ikke fordi jeg har nogen som helst aktier i nemlig.com, men for dævlen det funger! Jeg har luret på det længe, men været for nærig til at prøve. Men efter at have set flere og flere billeder på instagram af lykkelige mennesker, der får deres dagligdagsvarer bragt, lod jeg mig også lokke. Hvis lykke kan købes for penge, så er vi på. Konen klikkede ugens nødvendigheder hjem og vupti, så ringede det på døren næste aften og to indvandrere slæbte 6 kæmper poser varer ind. Eller rettere; halv smed dem ind, da de var bange for vores lille prustende og meget hyperaktive franske bulldog, Anton (!?). Vi var imponerede over vores indkøb – Alt var friskt, grøntsagerne var lækre og vi fik gratis chokolade – vi er købt og solgt, de får også vores næste bestilling (med de 100 kr i rabat man også får) – whats not to like?!
Helt seriøst så betaler vi (umiddelbart indtil banken siger andet) meget gerne lidt ekstra for alle ting, for at få dem bragt direkte ind ad døren, lige præcis når det passer os. Man slipper for hylende barn (og børn) i netto, og de 117 ekstra køb af diverse spotvarer, som jeg altid ender op med. Det er altså luksus på hverdags måden – halleluja!

Hjælp og hygge i hverdagen er altså bare guld værd. Ved vi nu! Vi skal så meget være bedre til det. For et forhold skal jo primært fungere i hverdagen, det er jo dem, der er flest af – har jeg lært nu.
Gør I noget særligt, for at få jeres hverdage til at være festlige, nemme, hyggelige eller bare tålelige? Nogen af mine kære læsere har nævnt det før, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er jer, der har fået mine øjne op for det til at begynde med – for shit det har haltet på den front herhjemme før i tiden…

Skriv en kommentar

 • Vi prøver at huske at gå tur sammen i weekenden. Babyen sover godt i vognen og vi snakker så godt sammen når vi traver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Vi spiser et ekstra måltid hver tirsdag. det startede da største barnet begyndte til gymnastik og hun kom træt hjem, 2 min i sovetid. Så nu går vi fast rugbrød om tirsdagen og når pigerne så snorker skiftes vi til at lave NEM mad til hinanden. Så får vi spist sammen og kan snakke om alt det vi glemmer i hverdagen og se ligegyldig tv hvis det er det vi ønsker. Og jeg nyder at lave nen mad til min kæreste. Også selvom det bare er at lune suppe eller lave en rejemad 🙂 bedste hilsner Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er faktisk en meget god ide – det der med den ekstra mad. Tror måske allerede vi gør det, uden at tænke over at det jo egentlig også er tid for os selv, som vi jo kan bruge til hygge og voksensnak :)Jeg synes virkelig det gælder om at finde ting, som gør at man som par får et hyggeligt forhold…og gerne et med lidt spænding og fornyelse engang i mellem…Tror måske vi har stilet lidt for højt i fht hvad en alm hverdag kan rumme i en uge..?!Tak for input, KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sygdom din kælling - troede vi havde en aftale?!