Ferie - med eller uden...barn altså!?

Rigtigt og forkert legetøj?

Og her taler jeg altså ikke om de rigtige mærker kontra de helt forkerte…sådan helt materealistisk set. Nej, med overskriften tænker jeg mere essentielt..sådan helt overlevelses set. Altså spørgsmålet omkring gift- og hormon forstyrrende stoffer i legetøj!

2014_ 5_ 1_11_43

I dag er det jo et “no go” med phatalater, parabener, parfume osv osv…men dengang jeg var barn, vidste man jo ikke engang, hvad det var. Ca alt mit legetøj var af plastik; spisestellet til mit legekøkken, alt mit barbie, alt mit lego duplo, alt babylegetøjet, ja alt! Lige undtagen alt mit brio selvfølgelig, men shit jeg havde meget af “det helt forkerte”. Et under jeg ikke fejler noget (mere) idag!! 😉

Alt mit (og min søsters – hun genbrugte det hele, da hun blev født) gamle legetøj lever stadig oppe på loftet hos min mor og far. Min mor går ind for ikke at smide noget som helst ud, som i intet overhovedet. Og det er jo dejligt og rigtig nostalgisk, men tør jeg genbruge alt plastik halløjet til Lilletut. Min mor synes, at jeg er hysterisk, og er jeg det?? Bør man ikke følge udviklingen og implementere den viden, som forskerne finder frem til for os? Dengang tænkte man jo ikke over de farlige stoffer, og man havde jo heller ikke nogen langsigtede resultater på brugen af dem. Men det har man jo nu i og med, at min generation er vokset op.

Nogen gange har jeg det lidt som om, at det ville være lige som at give sit barn en lykke (på et reb) at lege med. Måske bliver barnet kvalt, måske ikke. Men tør man tage chancen???? Når nu man ved at diverse stoffer dels er kræftfrembringende og dels hormonforstyrende, bør man så ikke undlade at købe dem. Sådan nogen ting skal helt af markedet, og så skal de heller ikke findes frem fra gemmerne, de skal ud.

 

Midt i mit ræs for at være (blive?!) en god mor, dumpede der en sød og fræk lille and ind ad døren. Lidt ala som sendt fra himlen. Men selvom jeg synes, at “ham deroppe” skylder en and eller ti (læs øl), var det jo ikke fra “ham” eller himlen, men istedet fra den nystartede webshop Legefanten.dk med kvalitetslegetøj til de 0-3 årige. Men helt sikkert som sendt fra himlen, da jeg netop var gået i gang med at vride hjernen for nyt legetøj til Lilletut. Legetøj af den rigtige slags.

2014_ 5_ 1_11_43 (1)

Og det er denne lille søde and – altså helt rigtig. Den er nemlig fra mærket Rubbabu, og kender du det ikke allerede, så skynd dig at tjekke alt deres søde rigtige legetøj ud her. Alt legetøjet er lavet af naturgummi, med en lækker og blød velouroverflade, så det ligger godt i hånden. De små elsker overfladen, som udover at være behagelig også stimulerer følesansen. Lilletuts and har hjul – som hverken ridser gulve eller møbler og ej heller larmer for underboerne (dog bor vi i stuen, men you know, hvis man havde en underbo). Og altså INGEN giftstoffer i nogen af materialerne overhovedet – helt rigtigt. Alt sikkert og naturligt – whas not to like? Udover de små dyr, som Lilletut var så heldig at få en af, laver Rubbabu også store dyr, biler, bolde, spil, tal og bogstaver, byggeklodser og den helt store bestseller og favorit; bowlingspillet (se det her)!

2014_ 5_ 1_11_43 (2)

 

Lilletut  elsker anden – og det gør Anton også! Og man ved at legetøjet er spændende og tiltrækkende, hvis også Anton viser interesse! Men anden er Lilletuts alene, og hun vil ikke dele. Mama og Tutti har udviklet en anden måde at lege med den søde og frække and på. En snor om halsen (!) og så kan Lilletut trække afsted med den, og DET er sjovt. Også for Anton der tit tager det som en direkte opfordring til leg.

2014_ 5_ 1_11_44

 

2014_ 5_ 1_11_43

2014_ 5_ 1_11_43 (1)

Lilletut skal helt sikkert have mere af det fine (og rigtige) legetøj fra Rubbabu – og Legefanten. Når man finder et sted, hvor kundekontakt, tilfredshed og hurtig levering er så højt prioriteret som her på webshoppen, ja så bliver man hængende. Vores eneste spørgsmål er; hvad vi skal starte med at erhverve os? Hvad ville du vælge og hvor højt går du op i “rigtigt” eller “forkert” legetøj? Giftstoffer eller ej?!

 

 

2 kommentarer

 • Hej Katrine!

  Åh, de tanker har jeg også haft… Og det er en jungle, for det er jo ikke bare plastik, man skal undgå. Hård plastik er der ikke nødvendigvis dårlig kemi i. Det er de blødgørende stoffer i blød plastik, der er hormonforstyrrende. Men så er der jo også farver og lak og her kan trælegetøj ikke altid gå fri, så…
  Det bedste, man kan gøre, er at gå efter legetøj som er CE-mærket og er lavet af vandfarver, ökotex (minimum af kemi) eller økologisk (kemifri).
  Det næstbedste, man kan gøre, er faktisk genbrug. Jeg hørte engang et program i radioen med en “kemiekspert”, som sagde, at de giftige stoffer jo afgives til omgivelserne (hvilket er derfor, de er giftige), så med årene er der så lidt tilbage, at de ikke er giftige mere. Så hiv bare det gamle legetøj frem 🙂

  Hilsen Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Stine,
   Tak for et dejligt svar – og mega mange gode facts!! Du ved måske et skvis mere end mig 😉 Og godt sagt det med trælegetøjet, som jeg nok bare umiddelbart har tænkt gik frit!! Og fedt mht det gode gamle legetøj….evt stoffer er nok både forduftet OG slikket væk af mig selv, da jeg var lille!!

   Håber forøvrigt du bliver hængende, og håber du har fået mit svar på din mail. Det lyder jo super spændende 🙂 Vi glæder os…

   God aften,
   KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie - med eller uden...barn altså!?