CSI Fisketorvet

#enskilsmisseregnbuefamiliesdagbog

Siden jeg startede bloggen her er der “løbet meget vand i åen” so to speak! Eller FRA åen om man vil det. Min primære drivkraft var dengang at fortælle om det at være en almindelig familie i Danmark – men med to kvinder i konstellationen i stedet for det vanlige mand-kvinde kedskab. Vi var almindelige men samtidig MAX ANDERLEDES. Og vi elskede det!

Det startede meget godt – og sluttede (ej, ikke at det er slut med bloggen her) men status er nu at vi måske ikke er så anderledes alligevel!?!?!

Og jeg kan ellers lide at være anderledes! Nogen af mine nærmeste vil nok beskrive det at være anderledes og stikke ud af mængden, som to af mine allervigtigste brændstoffer her i livet!!

Summasumarum er at vi her 2 år efter vores bryllupsdag (ARGH vi har jo for fanden bryllupsdag d 13.10 #nooooooo) – med et barn på knapt 2 år også – er gået fra hinanden! Ikke juridisk skilt endnu men; ikke-samboende, ikke-sammen, ikke-kærester, ikke-kvinde-kvinde-sammen-på-den-måde længere! Vi er væk fra hinanden og altså ved at begynde – hver især – at bygge et hjem op hvor Lilletut kan have hendes hverdag med først mor i 9 dage og så med mama i 5 dage! Hold nu kæft hvor synes jeg i bund og grund at det er pisse sørgeligt!! Dét var jo ikke min drøm og det var da slet ikke grunden til at jeg startede med at få børn (…jaja Morten Resen og “RigetLive” en AAAAALT for sen opstart på at få børn. Undskyld Danmark!)

På trods af at jeg VED at jeg har kæmpet en hård og ødelæggende kamp i minimum 10 mdr for ægteskabet, og at den grundlæggende tillid i mig er brugt op, så bliver jeg VED med at punke mig selv i hovedet for om en drøm kan gøres op i måneder????!

– Kan man tillade sig at lade være med at kæmpe???

– Kan man kæmpe alene???

– Skal man ofre sig selv for sit barn (og ægtefælles) skyld – og hvor meget; helt ,halvt eller kvart???

Jeg kan lige så godt sige det som det er. Jeg føler mig svag. Jeg føler, at jeg er taberen – eller rettere; jeg føler jeg gør Lilletut til taberen i en kamp hun er tvunget ind i selvom hun var blevet lovet noget andet, da hun vågnede op til dette liv.

Der er ingen skilsmisser som sådan i min familie – der er da forøvrigt bestemt heller ikke nogen homoseksuelle forhold – så endnu engang vil det være mig der “træder ved siden” i familien. Og ihh gider jeg nu det igen?! Den der…hvad sagde jeg! For fanden er jeg bare så mega stereotyp, så jeg lader mig gifte, få børn og blive skilt efter for godt befindende. Den der oppe i tiden “Consumer-type” og “Shoppe-type” der bare forbruger, shopper og zapper rundt mellem kærester, forhold, livsholdninger og lignende som var det et par strømper man skiftede dagligt??

Jeg skiller mig ud ved at passe ind i den overfladiske mængde måske?? Og hvor irriterende er det lige?!

Vi startede en regnbuefamilie #enregnbuefamiliesdagbog og sidder lige nu og fedter rundt i #enskilsmisseregnbuefamiliesdagbog

Er det i virkeligheden “bare” den ægte og helt jordnære: #sandhedenomatfåbørn

Mens tiden som regulær “klassisk” regnbuefamilie måske er ved at rinde ud tænker jeg at jeg her “på falderebet” vil tage nogen af emnerne fra mine gamle og første indlæg op. Altså svarene på de klassiske regnbue/homo spørgsmål som “I” kommer med løbende her, på facebook og på instagram. For jeg synes sgu stadig det er vigtigt med mangfoldighed, rummelighed og kærlighed udover alle grænser. Så følg med det næste stykke tid og bli’ måske lidt klogere eller mere forvirret (gerne på et højere niveau) omkring de tanker vi har gjort (og stadig gør os) omkring det at være regnbuefamilie i dagens Danmark…
 photo 23af2b92-ff5b-4bb7-a6ef-95b174ad8846_zps9cdc2c29.jpg

4 kommentarer

 • Det er fandme også sørgeligt, Katrine! Men DU er ikke sørgelig – du er så pisse sej, og jeg hepper på dig hele vejen.
  Jeg er grundlæggende af den mening at man bør kæmpe med alt, hvad man overhovedet har i sig for at holde sammen på sin familie. For kærligheden var der jo engang, måske kan den findes frem igen et sted under regningerne fra Dong og vasketøjet. Men bør også erkende, når nok er nok. Når man har kæmpet, men uden held. Og det er min opfattelse, at I HAR kæmpet. Der er ingen, der har smidt håndklædet i ringen, I har ikke bare givet op. Og det håber jeg, at du med tiden kan finde ro i.
  Kys på dig, søde Katrine:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh altså, jeg sender dig en tanke og håber på at du har nogle gode mennesker omkring dig at kramme lidt med. Det fortjener du.
  God karma.
  KH Cana
  http://www.mortilto.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine forældre er skilt, men de blev skilt alt alt for sent. 15 år vel at mærke. De havde fra vi var helt små indgået en aftale om, at nu bliver de her børn fulgt til dørs, og så må vi ligesom leve som venner indtil d og jeg har skam haft en god barndom, men det havde jeg også haft hvis mine forældre var blevet skilt. Det ville jeg ønske de havde. Al ære og respekt for deres kærlighed til os, men Gud hvor ville jeg ønske for dem de havde trukket stikket. Jo det havde gjort ondt, men ærlig talt? 50% af min klasse var skilsmissebørn, og da mine forældre først blev skilt livede de i den grad op hver især. Det kunne jeg gode have undt dem i de 15 år. For jeg kunne da godt mærke de bare “nøjedes” med hinanden. Og det skal man ikke.. Nå for en smøre! Summa summarum i har kæmpet, og det er vigtigt. Men i skal også kunne holde til det selv, og skilsmisse til trods skal Lilletut nok blive et dejligt og lykkeligt menneske <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så godt et indlæg. Det er svært at være hende der træder ved siden af, men så længe du gør det, som du mener er bedst for dig og Lilletut, kan du og må du ikke forlange mere af dig selv. Jeg er selv bonusmor, og jeg ved, at skilsmissebørn kan være glade og velfungerende, når bare forældrene lader være med at bekrige hinanden og gør hvad de kan for at sikre, at barnet har det godt. Hold ud. Det skal nok blive bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CSI Fisketorvet