Mere gaveregn...hvis du er heldig (og heldigere end mig!!)

Brilleabe status…

Ej det var strengt skrevet – eller nej for jeg mener det jo kun kærligt og jeg ELSKER min lille brilleabe! Lilletut! Den smukkeste brilleabepige i Verden – og det er ikke noget jeg siger fordi jeg er hendes mor!

Eller jo det er det jo egentligt!

Men jeg synes virkelig hun er fin med de briller – ja smuk – og det er jeg glad for. Altså at jeg har fundet ro med at min elskede lille pige skulle have briller. For de af jer der læste med dengang, hvor jeg fik det at vide (Læs eller genlæs det HER) ved at jeg havde krise omkring det. Sådan helt seriøs ægte K R I S E! På den helt overfladiske og egoistiske måde! Jeg var nød til at skrive om det på en ret sarkastisk måde for på den måde at kunne komme ud med mine følelser – pakket ind i ironi og sarkasme! Jeg synes selv jeg var lidt sjov og vittig! Men jeg fik nogen hug med på vejen – HER. Om cancer og børn og alvorlige sygdomme. Jeg blev faktisk ret ked af at jeg havde vakt sådanne tanker og følelser hos nogle, og skyndte mig at undskylde til især hende som tog det nærmest! Hun havde selv oplevet det frygteligste i HELE Verden (uden pis) og ja så kan jeg sgu godt forstå hun blev harm! Vi fik alt glattet ud – og hvis du stadig er her og læser med så får du lige endnu et KÆMPE kram af mig! Shit!

 photo 8C055964-DEE7-4CAF-BC3A-7EE31F912DCF_zpshurrucax.jpg

Anygays – jeg har været (host*er*host) ret overfladisk med hensyn til Lilletuts briller. Jeg går sgu op i hvordan hun ser ud på instagram, her på bloggen og når vi er ude til events – og ude at handle eller går ned af trappen i vuggestuen! Jeg er seriøst så bange for at folk tænker hun er en taber – eller at jeg er – fordi hun har briller!?!

Hinkesten, colabund, du har briller, du er dum!!

Den kendte jeg hvert fald selv som barn – og børn er så pisse onde!! Og mit herte bløder bare ved tanken om at hun kan blive drillet med de briller? Og jeg kan bli helt hidsig og tænke; “Så klapper jeg fandme de pågældende unger et par…” (men det må man vel ikke?!?!).

 photo F05B0740-883D-4603-BE57-4D3F4ABF564A_zpsoatozqhy.jpg

Tilbage til at jeg synes Tutti er pisse sød med de briller. Og pæn. Og har de længste øjenvipper der knapt kan være der bag glassene. Vi startede jo ud – mama og mig – med at købe nogen billige hos Louis Nielsen! Mistake!! Ja, de var mega fede og jeg ville gerne selv have haft dem…men…barnet kunne ikke have dem på! De var tunge, stive og glassene var ca 5 cm tykke. De faldt ned og gled rundt i ansigtet på hende. Men de var flotte. Syntes moren. Den måtte jeg selvfølgelig æde og købe nogle andre.

2014-08-09 12.15.32

Jeg fandt en specialoptiker på nettet, der havde børne- og babybriller også, og pakkede bilen med barn og mama (den var dengang vi alle var på matriklen) og trillede en lørdagstur til Brønshøj/Husum. Og dt var sgu turen værd! DE vidste sgu hvad de snakkede om i forhold til børn og briller! Og DET er da bare guld værd, når man er noget usikker som forældre og barnet bare IKKE gider have hendes hinkesten på! De guidede os til et par super lette, bøjelige og fine briller som sad perfekt på dullen- til 4200 kr! 4200 kr!!!! Det er jo mad til 3-4 måneder!! Men selvfølgelig kan ens barn førlighed ikke gøres op i penge og/eller mad, så selvfølgelig skulle de købes. På beløbet, tak! Brillerne blev bestilt i en neutral farve – som senere viste sig at være udgået fra fabrikken og Lilletut endte derfor med hendes røde briller. Noget jeg ellers havde forsvoret ALDRIG skulle ske! Jeg havde selv lyserøde briller da jeg var lille – som jeg hadede!!

 photo 108D288B-70DE-46F1-A04D-0BDCD368892A_zpsgeccrtwk.jpg

Efter vi havde købt dem (til 4200!!) i september kæmpede vi en kamp! En kamp om at få barnet til at tage dem på. Vi var meget diplomatiske og prøvede at få det hele til at være en god oplevelse for os alle. Vi prøvede så meget, at det blev for meget og ikke lykkedes. Lilletut ville bare IKKE have dem på. Nærmest ikke engang i 5 minutter adgangen. Vi – og især jeg- var super frustreret over forløbet. Vores forældre kunne ikke forstå hvorfor Lilletut skulle have briller på, og var sikre på at øjenlægen havde taget fejl og det var derfor hun nægtede. Showet kørte indtil vi for 2-3 ugers tid var til tjek hos øjenlægen.

Bum! Så kom der andre boller på suppen! Hun er en sej dame hende skeleterapeuten. Hun er så mega hardcore at selv jeg bliver blød som smør og er ved at hyle hver gang. “Du vil da ikke være skyld i at dit barns syn bliver ødelagt for livet, vel?” “Øhhh, neeeeej” (klump i halsen)”Så det er nu MOR, at du tager styringen.”

Og det gjorde jeg så. For nej, det vil jeg helst ikke være skyld i. Gisp! Vi lavede – Lilletut og jeg – den faste aftale med den strenge dame at fra NU af skulle brillerne være på hele tiden. Og de måtte ikke komme af. Damen så fast på Lilletut og fik hende – lokket med en gave – til at nikke om at det var en aftale! Og det var det så. Og har været siden!

De er sgu blevet på brillerne!! Så hvor hardcore og upædagogisk hun end er, så har hun fandme styr på sagerne hende damen! Og Lilletut!

Så status er nu at Lilletut faktisk har dem på alle vågne timer. Kun afbrudt af når hun smider dem i vrede, i mangel på opmærksomhed lige på sekundet, når de andre i vuggestuen tager dem af hende og når hun gemmer dem for pædagogerne i vuggestuen! I torsdags havde de åbenbart brugt det meste af dagen på at lede – for så at finde dem nede i børnehaven! Møgunge! Og i fredags hentede jeg hende og fik brillerne med ved siden af. De var så bøjede at hun ikke kunne have dem på. Hvem eller hvad der var skyld i det er stadig uvist, men brillemanden måtte i al fald lægge alle kræfter i idag da han skulle bøje dem på plads igen!! Men heldigvis klarede han det, og hun fik brillerne på igen. Og det virkede faktisk som om hun havde savnet dem de timer hvor de var i stykker! Det var faktisk lidt vildt at opleve!

 photo ba3ce9bf-e558-469e-adbc-beef938d637f_zpse22e7922.jpg

Så alt i alt går det godt med de briller. Både for moren og Tutten! Men hold nu op hvor jeg beder til at hun ikke får bøvl med dem. Hun har bare fortjent et liv uden for meget bøvl – andet end det hendes forældre præsterer.

 photo 6F3F95E9-1B65-4AC0-8783-D0F6C6153BE7_zpspsfmecsz.jpg

17 kommentarer

 • Julie

  Elsker at du skriver så ærligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • janie s.

  Virkelig bedårende LilleTut. De sejeste briller. Kan hun ikke lige få at vide at der er en DAME som synes at hun ser sejere ud end de fleste! Og godt skrevet ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor kan jeg godt genkende dine følelser omkring alt det her brillehalløj. Min søn fik briller, da han lige var fyldt 2 år, og jeg havde mange af de samme tanker som dig. Jeg har faktisk også skrevet om det på bloggen

  http://provinsmor.dk/da-silas-fik-briller/

  Men nu synes jeg, at han er den mest skønne knægt på trods af brillerne. Og du kan nok godt vænne dig til at skulle ofte forbi brillemanden for at få rettet briller igen, og her hos os giver de vist også pædagogerne grå hår, da de indimellem bliver væk. Er bl.a fundet bag radiatoren i hoppe rummet, gravet ned i en balje med mudder og mast godt og grundig flade, se evt. min ig @provinsmor 🙂 Men heldigvis er de optikere super dygtige, så de har endnu ikke været så smadret, at de ikke kunne fik ses igen – for ja, det er en dyr post!

  Er du mon obs på kommunalstøtte, når styrken er +-7? Det er ikke så meget, men bedre end ingenting 🙂

  Kh fra Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Hej Tina,
   Yep jeg følger dig på IG (eller det troede jeg at jeg gjorde, men det gør jeg nu for real:)) Haha, de skønne søn er da for kreativ med de briller…mast nede i mudder 🙂 Måske er det bare sådan det skal være for de helt små med briller…altså at gemme dem?!? Måske vi begge skal til at følge brilledamerne på facebook ligesom Kathrine 😉
   Og jeg har forsøgt med kommunalstøtte – vi fik 82 kr :/ Hun ringede til mig kommunedamen fordi hun havde så dårlig samvittighed over det snoldede beløb jeg kunne få….
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for kram, jeg er her stadig;-)
  Elsker din blog og er ked af jeg farede sådan op dengang. Jeg var ikke i et mood hvor jeg fangede ironi og sarkasme:-/ men det gør jeg nu;-) knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   EJ SOFIE!!! Det var dig!!! Tilgiv mig at jeg har svært ved at huske…mine depressioner har smadret min hukommelse! Men EJ hvor er jeg glad for at du er her stadig!! Og er sgu da noget at det sødeste… KRAM

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Kan huske da min yngste datter, fik hendes førstebriller 3 år gammel, (også købt hos L.N.) Vi kommer ud på gaden, og skulle gå ned til bilen, og der kører en del biler forbi os, hun stopper op og udbryder “er der bilerne , der siger sådan”
  Jeg fik den SORTESTE samvittighed, den stakkels pige, jeg jo ik ku se noget, hele hendes korte liv, og der var aldrig problemer, med at hun tog dem på 🙂 .. men det kostede 4 par, det 1. år 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Åhhhh ja, avs til ens hjerte!!! Men du gjorde det du kunne – så aldrig slå dig selv oven i hovedet vel! Og børn er jo så sindssyge, at de fungerer med det de har…. Men favre nye Verden – må det have været for din datter.
   Uhh, jeg gruer for hvornår Lilletut ødelægger dem for alvor!!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine B

  Dejlig update! Har faktisk gået at tænkt over, hvordan det mon gik – især efter flere og flere billeder indebar briller. Men det er nok efter kontrolbesøget hos den kærligt-strenge dame. PS sådan en dame kunne vi måske alle have brug for i ny og næ inden for forskellige områder af vores liv 😉

  Kram fra frublumensaadt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Præcis mht den strenge dame!! JEg bruger jo nogen gange alle jer som mine strenge damer – og det hjælper!!! Jeg vil da gerne sige; Kom så Katrine, tag dig sammen!!!

   Og elsker at du har tænmkt over hvordan det går med brillerne 🙂
   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor

  Hun er bedårende. Virkelig smuk. Hvis nogen mobber hende så giver du dem en røvfuld uden varsel. Eller hvertfald en ordentlig omgang skæld ud.
  Fik selv briller da jeg var på barsel med Bertram. Og det var et fantastisk tidspunkt for verden blev bare så meget smukkere når man kunne se detaljeret. Og folk med briller er altså seje. Mange som end ikke har behov for briller går med briller kun fordi det ser cool ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Godt gået – altså med at have taget en god beslutning for din søde datter. Min søn fik briller da han var 1 år og 4 måneder, da jeg skulle fortælle det i vuggestuen var jeg helt grådlabil, jeg fablede om at det ville begrænse hans udvikling. Jeg var bange for at han ikke kunne tumle og hoppe rundt. Hertil svarede den temmelig strenge pædagog, du begrænser hans udvikling hvis du ikke giver ham briller…. Ups, væk med mor ego og frygten for at mit barn ville se helt åndssvag ud.
  Vi fulgte rådet om at brillerne var på fra starten – som i hele tiden. I dag er brillerne en del af os og min søn og han er så dygtig til at være brillebarn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Aggh… Den åd lige min afslutning…

  Han er god til brillerne men for et par måneder siden klappede han dem sammen i et raseriudbrud…
  Mange tak for at jeg må læse med på din blog, held og lykke med brillerne – og undskyld jeg fik skrevet så meget, men det her fylder også meget her hos os.
  Mange hilsner Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jamen du må (og skal) skrive så meget du har lyst til…og gerne mere til! Det er helt sikkert mest hyggeligt når der sidder nogen på den anden side og svare igen 🙂
   Jeg elsker at høre om andre og deres brilleerfaringer…og vi er åbenbart en del der har haft lidt forfængeligheds kvaler ved de briller! jeg er glad for at jeg ikke var den eneste!!! Og fedt at det bare er en del af jer alle sammen nu…her skal jeg sgu også tage mig lidt sammen for at huske det hele tiden og hver dag! Men det går rimeligt….
   Kh Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Min datter fik briller allerede da hun var 10md og vi var også en tur forbi LN, men de havde ingen der var små nok og tilbød bare at skære lidt af stængerne – hvilket ville give hende briller der var meget bredere end hovedet 🙁 sp vi var hos forskellige optikere, men endte med at den optiker vi selv plejer at bruge fik bestil nogle stel hjem i udvalg fra Zeiss – det var de eneste de kendte der kaver babybriller.. og vi fik et par tul hende for ialt 1800 kr.
  Det var svært at få hende til at beholde dem på – det er jo ikke så let at forklare en baby hvorfor de skal blive på… da hun kom i vuggestue, fandt de en god løsning – hun fik dem på når hun spiste og hænderne var optaget 🙂 det hjalp.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere gaveregn...hvis du er heldig (og heldigere end mig!!)