Madspild og Kelloggs

Glade jul…dejlige jul (as if…)

Som I måske kunne fornemme i mit indlæg i søndags (HER) er jeg lidt nede for tiden (IGEN). Et brud stinker og hvor er det da også bare super skønt at være midt i en skilsmisse her i juledagene! Som i IKKE!! Jul er for mig indbegrebet af hygge og familie – og jeg har ikke pt overskud til nogen af delene…og så har jeg selvfølgelig slet heller ikke en familie! Altså min egen familie med kone (/mand) og barn. Jojo jeg har barnet men det andet der, dét mangler der altså!

Og jeg savner det!

Så “Glade jul, dejlige jul” til mig!

Og så dyrker vi rendyrket julestemning, juleglæde, glæden ved at give og modtage (GAVER) og god karma herhjemme, Lilletut og jeg!

 photo BF7D620B-4F5B-4E88-BCED-B9446A658F23_zpsmx6306ma.png

Et rotteangreb i vores kælderrum sidste år tilintetgjorde desværre alt det julepynt jeg har samlet sammen gennem livet. Nyt, gammelt, lånt og hyggelige ting. Ikke at mama brød sig om at pynte op eller jul overhovedet, men jeg elskede det nu alligevel. Også selvom at vi sidste år nærmest ikke fik pyntet op, da vi startede december og julemåneden op med en meget syg Lilletut der blev indlagt på Riget med dobbeltsidig lungebetændelse og feberkramper. Hun var så skidt – og mama og jeg kunne åbenbart slet ikke finde ud af at stå sammen om det. Det var dér mit behov for denne blog virkelig blomstrede. Jeg havde så mange frustrationer indvendig. Ting i vores forhold der ikke stemte. En alt for underlig opførsel fra konen, og en følelse af at være alene og forladt selvom hun jo fysisk var til stede – for det meste.

Men i år har vi pyntet op alligevel Lilletut og jeg. Vi blev nemlig begavet med to poser julepynt fra olderne da vi var hjemme i weekenden. Min kære farmor er desværre ret skidt efter hendes tarmkræft operation sidste uge igen, og har ikke kræfter til at pynte op som hun plejer, så i stedet for at alt den fine hjemmelavede pynt bare ligger der, så fik vi lov til at tage det vi ville have!! Og det gjorde vi. Lilletut ville ca have alt, men jeg forsøgte lige at luge lidt ud i det. Men hvor er det bare fantastisk – og hyggeligt – at have min farmor så tæt på i form af hendes julepynt. Så kommer der lidt hjemlig familie hygge i lejligheden alligevel.

 photo 45A940D1-BEC5-4579-9986-B26204C7C122_zpss7lkvtjv.jpg

Og så har jeg fået en pakkekalender stablet på benene – og har da næææsten fået købt alle pakkerne! Men for dævlen det var da en succes der var liiidt svær at få øje på, for barnet kunne da slet ikke håndtere konceptet “en gave hver dag”!! Hyl, skrig, skrål for at få ALLE pakkerne fra julemanden på den første dag! “Julemand pakker Vega” “Juuuuulemand PAKKER MEEEEERE” “PAKKER VEGA PAKKER” !!

Hyggeligt!

Jeg har købt en gave til hver dag. I går fik hun to, idag ingen (det må gøre det op for den ekstra igår) og den til på torsdag får hun med i tasken i morgen, så mama har den når hun henter hende. For ja, imorgen skal Lilletut igen hen til mama, men blot indtil fredag hvor mama skal noget og jeg får hende hjem igen. Hvor er det surrealistisk at man ikke engang kan have en ordentlig pakkekalender til sit barn fordi hun ikke længere skal bo hos en hver dag! Jeg savner hende allerede nu – og tør da slet ikke tænke på næste år hvor planen er at hun skal holde jul med mama i “den rigtig jul”… Holder jeres skilsmisse-børn også to jul??

Og så skal jeg virkelig ikke tænke tilbage på sidste år og hvad der egentlig var i gang bag min ryg, for så bliver jeg da vanvittig! Hvis I vil læse mine indlæg fra dengang, så kig i arkivet under december (surprise) og læs om I mellem linierne kan læse og forstå det, jeg ikke selv kunne dengang. Jeg kan ikke selv læse de indlæg lige nu!

 photo 305c2d17-6bcc-48ec-9552-2e063e2c6675_zps8abe7bc1.jpg

// Husk de damer (og de herrer hvis de er her – Mikkel fx!?) min og søde Iværksættermors adventskalender A BEAUTIFUL MESS, som Jelena skød i gang i søndags med en afsløring, og jeg med en giveaway fyldt med voksenting. For at vinde skal du skrive en kommentar under indlægget HER. Vinderchancerne er gode og vinderen trækkes på lørdag kl 22. På søndag  – 2.søndag i advent – udlodder Jelena så noget og JEG kommer med en afsløring!!!

 photo 6750a9c4-910f-4094-8cca-b9b325bf1350_zps552efe14.jpg

16 kommentarer

  • Nathia Liljeroth

    En beretning fra et skilsmisse barn 🙂
    Mine forældre blev skilt da jeg var 7, året efter havde min far en ny kæreste 🙂 De første mange år holdte vi først lille juleaften med mor, så juleaften med far og året efter omvendt. Når vi holdte juleaften med far, skulle vi altid d. 26 ind til min morfar og holde julefrokost der med gaver. Senere holdte vi ofte lille juleaften med min fars nye kærestes familie, da det var en tradition hos dem. Og i mine sene teenage år holdte vi jul med min fars, på det tidspunkt x kones familie, lille juleaften, min far havde fået ny kæreste og barn, så juleaften blev delt op så vi både kunne se min lillebror (fars) og lillesøster (mors) juleaften, og anden juledag ind til min morfar!
    Det har været virkelig stressende for mig at skulle holde styr på hvor man skulle være, og man ikke rigtig kunne tillade sig at sige fra overfor nogle, fordi man fik følelsen af at skuffe alt for mange.
    Så sig fra på vegne af din datter, og gør tingene så lidt stressede som muligt, så kan det Være at hun ikke ender med at hade julen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      Wouw…det startede ellers hyggeligt men så blev det lidt stressende selv for mig at læse 😉 Men jeg håndgribeligt uden stress og kun hygge må være at tilstræbe!!
      Og jeg har egentlig selv hadet julen lidt selvom vi har haft en meget harmonisk jul altid – men hygge og godt selskab må være i højsædet 🙂
      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine unger holder kun 1 juleaften. Og vi undgår så vidt muligt det med for meget frem og tilbage, dvs. vi holder os til (ca.) 7-7 ordningen også i julen. Det andet blev for meget…
    I år skal drengene holde jul med deres far og jeg har så nytår. Vi gør så det, at jeg holder en middag med mine forældre og ungerne d. 22, hvor de får de pakker, der er fra min familie. Vi går ikke rundt om træet eller noget… D. 23 tager de til deres far og holder juleaften hos deres faster. D. 29 er de hos mig igen og så holder vi nytår sammen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      Og det lyder jo også hyggeligt! Og dejligt at det fungerer for jer 🙂
      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Jeg er skilsmissebarn – fra jeg var 5 år, i dag er jeg 40 :-). Vi har altid holdt en juleaften, hvor vi fik alle gaver fra begge familier, ikke noget med en ekstra jul eller gaver ad flere omgange. Det har bevirket, at julen har bevaret sin magi for mig, den der helt magiske dag/aften, som der kun er en af om året.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj // Provinsmor

    Det skægt de kære børn, de vil bare gerne have gaver 🙂 Oscar er også overbevist om, at nisse da også har været med en gave når han kommer hjem fra BH ! Åh nej min ven, du fik jo en i morges, og så starter skrigene ! Længden af dem variere efter om han har sovet eller ej. Behøves jeg sige, at de er meget påtrængende når han IKKE har sovet argh 🙂
    Du må også gerne få lidt julepynt af mig, hvis det er 🙂 Du siger bare tid og sted, så finder jeg lidt til dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Siden jeg var syv år gammel har jeg holdt to juleaftener, og jeg har ALTID elsket julen og gør det stadig 🙂 min datter er otte år og har siden hendes første jul holdt to juleaftener og det syntes jeg bestemt ikke har ødelagt noget 🙂 hendes far køber desuden nissegaverne til de morgener hun er hos ham.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Reistrup

    Nu er jeg et skilsmissebarn, så set fra mit synspunkt, gør du alt hvad du kan for lille Tut. Og ja jeg holdte 2 juleaftener. Selvfølgelig er det ikke nemt, hverken for børn eller forældre, men da jeg blev ældre, vendte jeg det rundt til, at så havde jeg jo dobbeltop af alt ting (næsten). 2 værelser, 2 gameboys (det var dengang), 2 juleaftner. Det hjælper dig ikke nu, men måske om flere år. Kram til jer, jeg er sikker på i får en fantastisk jul alligevel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      Tak søde dig!! Sådan VIL jeg se på det…positivt! Og med to gameboys 😉
      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Min datter, Johanna på 2 år, skal holde jul med sin far i år. Hun får kun en juleaften. Jeg ved ikke helt hvad jeg skakl gøre med gaverne til hende fra min familie endnu, for jeg er ret sikker på, at hendes far og hans familie gerne vil frabede sig, at hun skal have SÅ mange gaver med hjem til dem (de er mere praktisk en hyggeligt anlagt, så for mange gaver er lidt irriterende i deres verden). Måske får hun dem d. 23. om morgenen inden far kommer og henter hende. Når hun bliver lidt ældre, tænker jeg, at jeg sender alle gaver med hende eller i hvert fald dem fra mig, mormor og morfar og oldemormor, så vi også er lidt tilstede juleaften, selvom vi ikke er der fysisk. Jeg synes det her er noget af det sværeste, men det gode ved det er, at hun ikke kan huske, at hun har holdt jul med os begge to – den ene gang det skete, var hun lige akkurat to måneder gammel – og derfor kan vi lave traditionerne omkring hendes jul præcis som vi synes, og så er det sådan julen er.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      <3 <3 <3 <3
      Ej, hvordan kan det ikke være hyggeligt med gaver :O nooo!!
      Og ja, alle skal da være tilstede hvis ikke der bliver holdt to jul – tænker jeg!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Her holdes også kun en jul for skilsmissebarnet. At holde to jul er vist mere forældrenes behov end barnets. Jeg vil bevare magien ved jul for mit barn! Og jeg er den voksne og må derfor være den der tager slæbet- hun skal ikke bøde for de voksnes valg <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kat

      Du har sgu nok ret!!! Nu prøver vi det af…og så kan det være vi er klogere til næste år 😉
      For ja, magi skal der jo være….
      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madspild og Kelloggs