Project Happy slut-prut

Vi klarer alting SAMMEN – altså Viaplay, Supertrioen og mig

// Indlægget er sponsoreret af Viaplay – men meningerne er mine egne.

 photo 108b7482-ce8c-4704-a261-bfbfb69967ef_zpsc44d3734.png

Lilletut har siden hun har været ret lille godt kunne underholdes i spids situationer med en ipad og noget på skærmen. Tror mama og jeg startede med at forsøge da hun var måske 6-10 mdr (man glemmer seriøst hurtigt tiden), da hun begyndte at ville stå op kl 4-5 stykker om morgenen. Vi var SÅ trætte, fordi hun ikke sov sammenhængende mere end max 3 timer i streg, og SÅ desperate. Vi prøvede med diverse film klip som vi fandt op nettet, men for dævlen vi fandt aldrig nogen der varede mere end max 20 minutter – og så skulle man jo op og starte forfra! Vi vidste på daværende tidspunkt ikke bedre; men længtes og skreg efter en eller anden tjeneste der kunne afspille børneting flere timer i streg (okay tro på at barnet ville have givet os ro så længe! Men stadig!) UDEN at man som forældre skulle op og trykke på noget!!!

Generelt da Lilletut var lille – altså omkring et år – nægtede hun alt der kunne minde om at ende med søvn! For eksempel gjorde hun den der skrøne med at børn falder til ro når de bliver transporteret rundt (klapvogn, autostol, tog osv) fuldstændig til grin. For damen hylede og nægtede at forsøge at slappe af! Så kom vi på at vi kunne prøve med ipaden næste gang vi skulle et sted der krævede lidt længere bil- eller togkørsel. GENIALT tænkte vi – indtil det jo gik op for os at vi selvfølgelig skulle bruge nettjeneste til det og der er ingen internet/simkort i vores ipad!! LÅRT – så kunne vi ikke det! Christ! Helt seriøst, tænkte vi, er der virkelig ikke nogen der har opfundet en eller anden offline tjeneste til børneprogrammer????!!!

Da jeg var barn i 80’erne (yes jeg er 33!) havde vi ikke noget børnevenligt tv – andet end dagens børnudsendelse om aftenen før puttetid på den danske kanal – indtil jeg blev temmelig gammel…altså hvis vi sammenligner med Lilletut. Jeg gik i hvert fald i folkeskole før vi fik nogen tyske tv programmer, hvor der i weekenden var tv for børn om morgenen. Og det er virkelig noget jeg husker tilbage på som noget helt særligt, når min søster og jeg stod op tidligt i weekenden før vores forældre og lagde os ind i stuen med dyner og så det. Det var tysk og vi fattede ingenting men det gjorde ikke noget, det var vores favorit tv alligevel. Lilletut må siges at være noget heldigere hvad angår udvalget af ting at se på skærmen – og hvilket sprog det skal vises på! I starten da mama og jeg ikke var så velbevandret i børneprogrammer kendte vi kun Bamse og Kylling og Teletubbies. Det var ikke det store hit for Lilletut, da hun som lille mest reagerede på tegnefilm. Lynhurtigt fandt vi ud af at der jo er et hav af forskellige serier og film for børn – nogen bedre end andre! Og nogen med mere irriterende kendingsmelodi end andre! Igen spurgte vi os selv; Hvorfor er der ingen der samler alle de her ting et sted og gør det nemt at vælge mellem mange forskellige?!?!

Som de fleste forældre sikkert ved så bliver man så pisse klog af at have børn! Man lærer bagvendt. Altså hardcore “Learning by doing”! For helt ærligt så sidder man her som forældre på 2. år (eller hedder det så 3. år når hun er blevet 2 ?) og finder ud af at svaret på alle mamas og mine bønner allerede var svaret: DET FINDES!!!!!

Og det hedder VIAPLAY !!

Helt ærligt, så finder man ud af det nu efter 2 turbulente år, at der findes et sted – VIAPLAY – hvor man BÅDE kan se børneprogrammer kørende non-stop i streg, se det hele Offline OG vælge mellem masser af dansksprogede film og serier i både animation og med rigtige mennesker.

WHAT?!?! Det findes virkelig! 

Vi har det nu (!!) og det er en fryd! Jeg elsker det – og Lilletut elsker det. Og helt sikkert ville mama have knuselsket det! Tanken det får op i mit forskruede hovedet: kunne det have afværget skilsmissen mon? Er det så al-mighty?!

Det får vi ikke svar på, men jeg kan sige jer at både jeg og Lilletut kan synge hele introen til Supertrioen. Og at “Rassi Kump” er Rasmus Klump og at “Ni Hau, Kai-Lan” er det nyeste skud på Lilletuts yndlings stamme. Og de bliver jo ved og ved med at spille – så længe moren giver lov, så længe bilturen varer, så længe det tager at lave (økologisk, spelt, fra bunden (of course)) mad og så længe morgen/middag/eftermiddag/aften krisen varer. #whatsnottolike

 photo 7737BD62-2E55-4972-BD7C-3BAD537DB96A_zps1hcbmux8.jpg

Som sagt er Lilletut jo 2 år og ser det der er beregnet for de mindste og har ikke helt fået øjnene og tålmodigheden op for at se deciderede film. Men der findes masser af lækre Disney film hos Viaplay også fx min yndlings; FROST! Så selvom man er under “Børne afdelingen” så kan forældrene også sagtens underholdes. Jeg drømmer så meget om når Lilletut og jeg skal sidde under den samme dyne og se de gode gamle klassiske Disneyfilm og puttehygge.

Viaplay indeholder altså en masse film og serier fra både nickelodeon og Disney til børn i alle aldersgrupper, som kan ses over det hele – også uden nettjeneste – grundet deres suveræne offline funktion. I offline funktionen kan du hjemmefra have hentet de film og serier ned, som du vil kunne afspille på turen, stranden, ude i gården eller hvor du nu ville ønske at se Viaplay henne. En funktion jeg synes er helt unik – og helt nødvendig! Den har reddet vores togtur til Bornholm og biltur til Jylland adskillige gange! SÅ smart og SÅ meget et must!

 photo A9C057BD-0CF3-43B7-A6A9-945973BDE361_zpsab1gnvlg.png

Hvis du vil se for dig selv hvad Viaplay har at byde på for børn så tryk HER.

Og er du endnu mere fristet så tryk HER og få en hel måneds Viaplay GRATIS! Og hvem kan ikke bruge det her op til jul, hvor mange skal på jule- og nytårsbesøg?? Så hop ind hos Viaplay og tilmeld dig en gratis måned, og skulle du ikke blive lige så begejstret som os, så melder du det bare fra igen! No Strings attached #winwin

 photo F4681584-43EE-4FA2-9046-38BA6A0F6F87_zpspdqhd96c.png

// Som sagt sponsoreret af Viaplay – men egne erfaringer og meninger 🙂

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Project Happy slut-prut