#watchoutforthemommypolice - eftermiddagen jeg var en god mor!

Alle elsker Lilletut – men hvornår er mange for mange ?

Som I måske kan fornemme på mine indlæg her og posts på instagram er jeg rykket et gigantisk stykke i min bearbejdning af skilsmissen fra mama i sommers. Fra at være helt nede i kulkælderen må det nu siges at jeg danser glad rundt helt oppe på taget – med begge arme over hovedet. Jeg er glad og fortrøstningsfuld for fremtiden. Nåhr ja…og forelsket – men mere om det senere 🙂

I efteråret og gennem vinteren sad jeg helt sikkert fast i en form for sorg-fase og hverken kunne eller ville acceptere at forholdet med mama, og derved familien omkring Lilletut, var gået i stykker. Jeg var ked af det og vred. Jeg følte mig snydt, bedraget i stor stil og lusket ind i noget, som jeg så pludselig stod med alene fordi det ikke lige var så nemt og ligetil som først antaget! Jeg havde så mange tanker og følelser omkring det hele at min hjerne gik i hak og kørte i ring – igen og igen. Jeg nærmest kogte over, hvilket bloggen helt sikkert i den periode også bar præg af! Mama var ved at gå i baglås over alt det jeg ville snakke igennem for 327. gang, for hun bearbejdede sit tab/sorg på en helt anden måde. Og havde bestemt ikke brug for at snakke. Vores forhold i en nøddeskal; jeg vil snakke, hun vil gå og glemme det hele.

Mama fandt hurtigt en ny kæreste og kunne rimelig hurtigt lægge låg på det hele – hvert fald udadtil. Jeg syntes hun var respektløs omkring det og så gik jeg i baglås. Frem og tilbage – og mest tilbage – gik vi i mange måneder. Ærgerligt nok var vores kommunikation om vores mest dyrebare opgave – Lilletut – derved nærmest umulig. For jaja man skal holde følelser udenfor, men prøv lige selv at gøre det, når de bobler og koger rundt de følelser samtidig med at du får smækket exens forelskelse i hovedet på de mindst respektfulde måder – not so easy. For mig i al fald! For hvad var nu det lige pludselig; ikke nok med at miste den person man troede man skulle have en familie med, næh nu skulle den person så pludselig også slæbe en anden dulle med ind i ens familie! What the fxck?! Siden hvornår er det nu fair?? Hun dummer sig og skrider – og så bliver HUN pludselig førstevælger til at finde en ny person der skal ind i Lilletuts liv! Øh, stort NEJ TAK herfra!!

Og hvad sker der så? Ja, så viser dullen sig egentlig til at være meget sød! Umiddelbart pisse irriterende men efterfølgende revurderet egentlig meget okay og heldigvis; for tænk hvis hun nu reelt var en nar eller tomhjernet dulle?! Way to go Mama…!! (#ellernoget) For man kan jo ikke gøre noget hvis ens ex finder en nar, der bare ikke virker som en plus ting i ens barns liv! Shit egentlig og mega unfair, når nu man har båret rundt på klumpen i 9 mdr og efterfølgende presset den ud gennem noget ALT for småt, så burde man da forevigt have veto-ret! Anygays er mamas nye kæreste umiddelbart sød og holder af Lilletut – og Lilletut “ELSKER” hende. Og tænk sig en gave: endnu en person i hendes liv der elsker hende.

Og nu har hun én til. Endnu en person i hendes liv der elsker hende – og som hun elsker. Og herved har hun også muligheden (på sigt, I know) for to par ekstra bedsteforældre (og X oldeforældre i princippet!!) Folk står jo nærmest i kø for at elske det lille menneske!

Men kan det blive for meget mon, spurgte min far mig her den anden dag? Kan Lilletut klare alle de mennesker i hendes liv? Kan hun huske dem, adskille dem fra hinanden og modtage og give så meget kærlighed? Er der begrænsninger og højeste værdier for den slags???

 photo 5232187E-AABF-4E5B-91E8-731C46EA3EC3_zpsnndi1juc.png

10 kommentarer

 • Det tænker jeg godt hun kan 🙂 Hvis hun får lov til at gøre det på sin egen måde og i sit eget tempo. At hun selv bestemme, hvor meget hun vil tage hvem ind. Børn er nogle fantastiske størrelser der kan omstille sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jeg håber du har ret…og at jeg ikke får ødelagt noget ved at gøre det i mit tempo i stedet for hendes!!!
   Børn er SÅ fantastiske – og tit er det jo kun forældrene der ødelægger det!!1
   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Truc//petittruc1981

  Selvfølgelig kan hun det, det er måske mere de mange forældre/bedsteforældre der skal sloges om lilletuts tid!! Jeg er vokset op i kæmpe familie med mange mostere(ja hvordan er det lige i flertal)/tanter onkler (fastere bor i USA)! Min mor har 8 søskende og de har allesammen børn -ml 2 og 3 stk så det giver en del fætre og kusiner. Vi samles alle til familiebegivenheder: jul, bryllupper, barnedåbe og selvom det ikke er helt det samme så er en stor familie med mange medlemmer ikke et minus.
  Og mht til at have det godt nu- så tror jeg at den eneste der ikke vidste at det ville komme på er tidspunkt var dig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Det lyder godt…og jeg håber det virkelig…og tænker at kærlighed da aldrig kan blive for meget <3
   Tror det hedder mostre og fastre…men jeg er ikke sikker 😉 Det er da også nogen svære ord i flertal 😀
   Og tak fordi at du troede på min lykke <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig kan hun det 🙂 Tænk på alle de andre skilsmissebørn i DK, der har en mor og far med hver deres kæreste og dertil egne børn med ind i forholdet, man også skal lære at kende, acceptere og kommer til at holde af.

  Måske – og det er blot en tanke – din far er bekymret for om kæresterne kommer og går igennem årene og der derved kan blive svært for Lilletut at forholde sig til, fordi hun er så kærlig og hurtig knytter bånd.

  Men på den måde, som det er nu, tænker jeg kun det må være skønt og bekræftende for hende, at der er mange der vil hende og elsker hende. Tænk, hun vokser op og føler dig helt igennem elsket fra alle sider – det er da kun en meget positiv ting 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Hej Jeanette, og først mega tak og knus for at du altid er så mega god til at lægge en kommentar – du er sød, tak <3 Og tror du har ret. Og i hvert fald er det også min bekymring!!! For Tutti knytter nemlig lige præcis ret hurtigt bånd til folk, og hun er så super kærlig og tillidsfuld! Så hvordan omfavner man dette gode træk UDEN at drive rovdrift på det – og skuffe hende!!! Jeg håber – og regner med – at mit nye forhold varer ved…men jeg KAN jo ikke være 100% sikker! Og hr jeg så ødelagt noget for hende….. Jeg skriver et indlæg om det på et tidspunkt…
   TAK for din kommentar der helt bestemt har sat flere tanker i gang 🙂
   Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jk

  Dejligt indlæg! Jeg er stedmor til verdens smukkeste pige på 5, har jeg været siden hun var 1.5. Hun har både sin mors, sin fars, og mine forældre, søskende og andet familie, de eneste det er svært at finde rundt i for, det er de voksne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Det lyder som om det fungerer for hende – og for dig! Elsker at du skriver hun er den smukkeste pige iverden…jeg blir så glad når folk tager deres stedbørn helt ind <3 Det er sgu smukt!!! Fedt 🙂
   Og ja, vi voksne er måske dem med flest problemer…
   Tak fordi du lagde en kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pilla

  Mine forældre har aldrig boet sammen og blev hurtigt gift på ny, og børn kan sagtens finde ud af det, så længe kærligheden til dem er der….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#watchoutforthemommypolice - eftermiddagen jeg var en god mor!