Kaninen der så gerne ville sove - som ikke hed Lilletut... Men DU kan vinde succes bogen

Status på brille-barnet efter snart 2 års briller

Lilletut bliver 3 år den 9.november. 3 år !! Shit der er sket meget i de 3 år – på alle fronter.

Sån helt brille-vise startede hun – som nok alle andre – uden briller. Men da jeg, som en formentlig lille smule emsig mor, var lidt bange for om hun nu skelede lidt da hun var spæd (sundhedsplejersken kunne ikke se det…), blev jeg anbefalet at gå til øjenlægen så jeg kunne få ro i sjælen. Ro i sjælen får jeg formentlig aldrig, men jeg fik da en tid til Tutti da hun var en 5-6 mdrs lillebitte baby. Skeleterapeuten her på Østerbro kunne ikke finde en skelen, men til gengæld fandt hun en kæmpe langsynethed over det næste års tid! Noget vi ikke i vores vildeste fantasi have forestillet os. For hun kunne jo sagtens sidde og nørkle med ting og se små myrer osv ?!

At lave en synstest på en lille baby er jo noget anderledes end på os voksne mennesker, der kan fortælle om vi ser et “e” eller “f”. Tutti fik nogen øjendråber, der dilaterede pupillerne og så skulle hun kigge ind i en “laserpistol”, hvor der dansede en bamse rundt inde i (for at fange hendes opmærksomhed). Skeleterapeuten kunne så måle hendes syn. Og fandt en langsynethed på +8.0 og +8.5. Rimelig meget på trods af at alle babyer fødes langsynede. Efter at vi havde været tilknyttet og målt på i et års tid faldt dommen altså “BRILLER”. Jeg kunne have begyndt at tude på stedet !

Det lyder banalt og overfladisk, men jeg gik lidt i koma og skrev et indlæg efterfølgende – der skabte rimelig debat. Selvfølgelig. For jeg er jo tit til den lidt “over grænsen” side. Men det er altid kærlig ment. Og det fik vi clearet i et andet indlæg 🙂

Indlægget Briller eller ej…(vi elsker vores børn) 

Indlægget Brilleabe status

Der gik altså lige lidt tid før vi (var jo sammen med mama der) accepterede at skeleterapeuten mente hvad hun sagde, og at det her “brille-show” ikke bare gik væk af sig selv! Barnet var nød til at få nogen briller. Købt – af os. Og briller kunne koste mange ting, fik vi erfaret. Vores hardcore skeleterapeut – som vi konsulterer selvom hun ikke skeler…tror bare det er hende der tager sig af de små børn ?! – sagde fra start at vi skulle købe Lindberg briller. Som altså koster 5-6-7000 kr – yep TUSINDER af kroner! Vi var i chok ! Så dyre ting ejer vi jo ikke engang selv. Så mange penge var vores daværende bil ikke engang værd !!

Vi prøvede selvfølgelig at slippe under hvor gærdet var lavest – og billigst ! Vi gik i Louis Nielsen, hvor de var super flinke, men ikke solgte Lindberg eller andre så dyre briller. Vi fik god råd og vejledning, men købte et par som vi selv syntes var mega fede. De var lidt tunge og lidt store – og glassene var lidt tykke, men det var jo vilkårerne når man skulle købe glas med så høj styrke (5.0 og 5.5) på en billig brille til 799 kr. Men vi tænkte at 800 bobs var dyrt nok, men en væsentlig besparelse i forhold til en brille til 7.000.

Problemet var så bare at Tutti ikke ville gå med dem. Vi prøvede og prøvede, men hun kunne kun lokkes i 5-10 minutter ad gangen. Og hun kunne ikke være aktiv med dem, for så gled de ned og faldt af.

briller-eller-ej-vi-elsker-vores-boern1

Da vi kom til skeleterapeuten til næste konsultation talte hun med store ord. Det var bar ikke godt nok ! Mor skulle stramme op ! De briller duede SLET ikke og fra nu af var det decideret SYND for Lilletut ikke at have briller på ! Det kunne – og ville – ødelægge hendes syn! Der SKULLE være briller på hele tiden. “SHIT”. Jeg skyndte mig hjem og undersøgte nettet for en decideret børnebrille mand i KBH og faldt over en special optiker i Brønshøj/Husum (tæt på mit arbejde). Jeg fik sat mama (som nu var blevet eks-kone) i stævne en lørdag formiddag og vi tog ud for at vælge nogen børnebriller, der kunne sidde fast. Vi blev igen godt rådet, og fandt nu et par som sad stjernegodt fast på Tutten og som hu faktisk ikke ville have af igen. De blev bestilt i en fin rød farve (de kunne ikke fåes neutrale desværre), og vi betalte de 4200 kr de kostede. Denne gang var glassene noget tyndere og det var bare en børne/babybrille i modsætning til de første vi havde haft købt.

Umiddelbart tænkte vi at Danmark, som vi er medlem af, ville redde vores økonomiske røv. De giver jo tilskud reklamere de så fint med ! Tilskud jo tak…på stellet !! Som ikke koster en skid i forhold til glassene !! Vi fik et “fint” (ironi) tilskud på 700 kr på de 4200. Det er helt bestemt bedre end ingenting, men det er sgu noget af en udskrivning alligevel. En udskrivning ikke alle forældre skal gøre sig. (snyd)

De fine lyserød/røde briller har været Lilletuts kendetegn i lang tid. Egentlig syntes jeg de var for markante i hendes fine ansigt. Og egentlig syntes jeg det var synd for hende i starten. Men nu syntes jeg hun er SÅ flot med de briller. Hun får karakter, kant og et særligt udtryk. Hun bliver smuk. Og til en lille pige. Hun bliver altid skudt ældre end hvad hun er til dels på grund af de briller og så hendes sprog.

Fotograf Til minde om Babyfoto Portrætfoto Bryllupsfoto Vega (15)

Efter et lille år med de briller og med den styrke, formanede vores kære skeleterapeut igen at nu var det tid til udskiftning af briller og glas. Oki-doki rundt på nettet igen søgte jeg.

Denne gang var jeg ret bevidst om at jeg skulle finde en brillemand TÆT på. For bare de enkelte gange vi skulle til udretning/tilpasning af brillerne i den anden ende af København fik jeg fnidder af trafikken. Og når nu Lilletut snart skulle i børnehave forudså jeg at de kommende briller formentlig ville blive udsat for en pæn del ekstra.

Og yes-yes helt korrekt. Vi købte den tredje gang nogen af de Lindberg briller som vi blev ved med at blive anbefalet af øjenlægen. Lilletut havde været hårdhændet (det er børn bare) med de røde briller, så stellet var lige ved at sprænge i materialet. Så nu ville vi (jeg) bare have de titanium briller fra Lindberg, som er så super fleksible – og “lette” i ansigtet. For at se Tuttis ansigt, som det er, begyndte også at betyde meget.

img_5174

 

I vores Profil Optik her på Trianglen blev vi rådet helt fantastisk, og fik valgt et par super søde briller til Tutten. Jeg syntes det var vigtigt at farven ikke var så markant i hendes ansigt, men der måtte godt være lidt farve på – og den fik Lilletut selv lov til at vælge. Hun var så stolt og glad for at hendes briller skulle være LILLA. Hun udpegede af flere omgange den perfekte lilla farve i hendes øjne, og den farve blev brillerne så bestilt hjem i. Vi fik brillerne her i starten af september 2015 og i skrivende stund – 31 oktober 2015 – er de for første gang nede hos forhandleren til fiks, og hun har de gamle briller på som reserver. Hun bøjede dem modsat i børnehaven for et par uger siden, og da de efterfølgende (gratis) blev rettet ud, har der kun været problemer med dem ! Den ene underrand falder af hele tiden, og nu er den så blevet væk i børnehaven og en ny til 600 kr er bestilt.

IMG_1054

Heldigvis købte vi i samme omgang med brillerne til 8.400 kr (yep OTTE TUSINDER KRONER) en forsikring med brillekasko. Og thank GOD for den ! Brillerne bliver nu fikset gratis ! Så til andre brille-mødre kan en sådan brillekasko KUN anbefales. Sammen med de dyre briller. De ER bare bedre end de andre !!! Og det er jo vores børns syn, udvikling og færden i Verden vi gambler med. De skal jo have det bedste.

Indlægget er IKKE sponsoreret på nogen vis. Det er bare erfaringer skrevet ned, som jeg selv forgæves eftersøgte i mit brille-research til Lilletut som nybagt brille-mor.

IMG_1350

8 kommentarer

 • Jeanette

  Hejsa- hvor er hun fin med hendes nye Lindberg brille . Jeg sælger briller i en uafhængig optikerbutik hvilket betyder at vi kun har det vi syntes er godt .. Vi er pjattet med Lindberg fordi det holder. Til næste gang så tjek også mærket Mykita og Paul & Joe .. De laver også rigtig flotte briller til ungerne. Knus fra Esbjerg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak ! Og er glad for at høre at I også er glade for brillerne som fagfolk. Men jeg vil bestemt have dem du nævner i mente til næste gang ! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan KUN være helt enig i alt hvad du skriver! Jeg har ikke selv små børn med briller, men har selv brugt briller de sidste 30 år, og der må bare ikke spares! det er jo noget du har på ALLE dine vågne timer, og der findes bare ikke noget mere irriterende end en brille som ikke sidder ordentligt / er ridset / som glider ned på næsen!!!
  Alle ved jo hvordan det er at køre bil med en bilrude, som dugger / er beskidt! Det er sådan det føles at gå rundt med en brille som ikke er i orden!!!
  Så på alle brillebæreres vegne: Tak for dit indlæg! 🙂 STINE
  PS. Tutti er skøn med briller!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Som med alt andet er der helt sikkert sammenhæng imellem pris og kvalitet. De nye briller er super fine, og man kan jo ligefrem se, hvor lette og dejlige de er at have på for hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Sig mig – hvorfor får ikke ikke støtte fra kommunen? Begge mine piger er målt til 8-9 stykker men brillen underjusteres jo for at tvinge dem til at se bedre. Vi har fået at vide at så længe de måles til over 7 – så får vi dem stort det betalt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja thomsen

  Hej! Et lille sparetip fra mig. Kom tilfældigvis forbi dit indlæg, da jeg tjekkede de nye lindberg stel ud til min søn. Han er i dag 6 år, og har haft briller siden han var 9 måneder. Vi har altid købt lindberg, da de bare holder til aktive børn. De første 2 par betalte vi også mange tusinde kroner for ved en af de store optikerkæder. Men så fandt vi ud af, at flere mindre optikere og sågar flere øjenlæger fører Lindberg med letvægtsglas og den hærdede overflade til under halvdelen af prisen, for “børnepakkwn” ved kæden. Dvs. Under kr 3000,- med ALT! Vi har aldrig haft forsikring, da vores optiker (og andre) giver glas til 50% hvis de skal skiftes inden for 1 år, og vores erfaring er, at det nogle gange er nødvendigt pga diverse ridser fra leg ☺️ Vi har en gang haft en knækket stang, som blev sendt ind og erstattet af Lindberg. Så mit råd er at tjekke de uafhængige optikere ud – måske er der ikke så mange modeller at prøve – men ved du, hvad du gå efter, så er der rigtigt mange penge at spare Kh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaninen der så gerne ville sove - som ikke hed Lilletut... Men DU kan vinde succes bogen