Folk og Røvere i Kardemommeby - en anbefaling værdig

Kyssesyge ! Hvem har jeg mon kysset…

Hvem har du kysset i din gadedør, lille Katrine ??

MIG !

Kunne Lilletut sige. Eks-kæresten sige. Og…ikke rigtig flere sige. Altså hvis vi snakker denne hoveddør her inden for de sidste 6-7 måneder. Og det er jo det vi snakker om, for det er den der er min, og det er den tid vi gider gå tilbage.

Egentlig er der sket mange gode ting i den hoveddør, så længe jeg har boet her. Mit bryllupsbillede blev fx i sin tid med mama og Anton (vores hund) taget der. Jeg har kysset “Goddag” og “Farvel” i den dør utallige gange. Og så har jeg selvfølgelig i den anden ende af skalaen, smækket den hårdt i efter mama. Jeg er gået ud af den grædende nogen gange – og har smækket den efter mig selv. Og så er eks-kæresten jo også flere gange gået ud af den !

Ja, selv Lilletut er gået ud af den flere gange for at blive væk – men er dog heldigvis altid kommet tilbage (efter de 5 dage).

Om kyssesyge reelt smitter via kys – ved en hoveddør eller ej – ved jeg faktisk ikke helt, men summasummarum er at jeg har haft kyssesyge for 3+ måneder siden. Jeg har det altså ikke aktivt nu. Det er jo både godt og skidt. Godt; fordi jeg jo så ikke har den virus at kæmpe mod – og altså skal undgå alkohol, fysisk aktivitet osv. Men skidt fordi der så ikke er nogen endegyldig forklaring på hvorfor jeg er så pisse træt hele tiden. Hvorfor jeg får halsbetændelse og feber alt for ofte. Ikke andet end at jeg har to kollegaer der også kæmper med konstant sygdom – med samme symptomer – og at lægen i min hals fandt en sjælden slags streptokok, som jeg kunne vælge at blive behandlet for.

Jeg har dog fravalgt den medicinske behandling denne gang, da halsen er i bedring og jeg synes at jeg har været så meget på antibiotika. Og så var jeg jo også for et års tid siden MRSA-positiv, så det der med bare at kaste pencillin og antibiotika indenbords prøver jeg at lade være med !

Så lige nu har jeg vist ikke det man kan kalde en aktiv kyssesyge, men jeg har en virus (og jo så en strep. G), som jeg bare skal have vristet af livet !

Og så går jeg en hård weekend i møde; to gange julefrokost ! Først med hele ortopædkirurgisk afdeling og om lørdagen med tøserne fra Nyskilt !

#vildidagsygimorgen

IMG_5179

3 kommentarer

 • Amalie

  Jeg var træt et halvt år efter, jeg havde kyssesyge. Jeg var godt nok også rigtig hårdt ramt, men stadig… Det er da helt klart derfor, du er så træt. Immunforsvaret kan også være ekstra svækket i tiden efter, hvilket måske kan forklare al den sygdom, du døjer sådan med.
  God bedring i hvert fald!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  God bedring til dig!
  – men streptokokker skal da behandles? Ellers forsvinder det jo ikke. – og du kan vel også smitte lilletutten, hvis du kysset hende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige min tanke. Turde først ikke skrive det. Men lilletut kan jo risikere at få det. Altså ikke sjovt at få de der streptokokker.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folk og Røvere i Kardemommeby - en anbefaling værdig