Langsom morgen - og en opskrift (selvom den måske er indlysende)

Københavner-weekend

Lilletuts børnehave, der jo er udflytter og hver morgen kører fra indre Østerbro til Allerød (ca 40 minutter), har nogen gange fænomenet “Københavner-dag”. Det betyder, at stuen / stuerne bliver hjemme i opsamlingen og laver noget i byen. Det kan være alt fra at tage til fødselsdag hos en af børnene, til at tage i marmorkirken, på museum eller hvad de kreative pædagoger nu finder på. Selvfølgelig er det ikke ofte, den slags dage er, for det er jo skoven og udflytter-livet der er i fokus; og børnene bor jo til daglig lige midt i byen.

Men fænomenet er en god ide, og de bruger det også til at lære børnene at færdes i trafikken, udforske bydelens legepladser osv. Jeg er fan af pædagoger og alt det de lærer mit (vores alles) barn / børn.

Jeg har adapteret fænomenet. For selvom vi jo bor midt i byen, tager vi ikke rundt i den hver dag – eller uge for den sags skyld – og oplever kulturelle eller andre ting. Så engang i mellem må man lige oppe sig lidt og bruge byen og alle dens tilbud. Både dem der koster lidt penge og dem der er gratis.

I går udnyttede vi det sidstnævnte. En gratis kulturel gode ! Whats not to like ?

En veninde havde tippet mig om at der inde i Skuespilshuset ved Kvæsthusbroen (v. Skt. Annæ Plads og Nyhavn ish) var gratis historieoplæsning for børn – og mulighed for kaffe, kage og brunch samtidig. Dét skulle vi da. Kaffe kan man altid drikke – og især ude, det er top-hyggeligt (synes jeg). Hendes to børn og mit ene blev pakket godt ind i overtøj – og prinsesse Belle kjole for Tutti off course – for selvfølgelig sneede det, og vi begav os fra Lilletuts og min lejlighed op til Lille triangel hvor vi skulle forsøges os med dagens første (anden efter overtøjet) store bedrift: at få to klapvogne ind i bus 1A !! Men believe it or not; det lykkedes (ved at mase lidt). Busser i København (og sikkert andre steder) er bare fifty-fifty til nederlag i forhold til at udforske byen med små børn, der er i klapvogn eller barnevogn. Og er man flere, er det næsten umuligt.

Men velankommet til Skuespilshuset fik vi tøjet af børnene og placeret dem foran den lille scene, der var slået op i forhallen – med den mest fantastiske udsigt over havnekanalen og Papirsøen. Se bare dét er jo nærmest udflugten værd. (Jeg er en udsigtsperson – elsker flotte udsigter). Brunchen skuffede desværre slemt ved slet ikke at være der ! s.n.y.d.t ! Øv ! Og barpersonalet var vist ikke helt mindet på børnefamilier (eller kunder generelt !), der var sultne – og lovet brunch. Men heldigvis kunne vores unger glædeligt spises af med en crossaint og en æblejuice, og mødrene med en latte og en kakao MED flødeskum til den gravide !

IMG_5909

Og heldigvis var de to fortællere og den ene guitar-mand fuldstændig klar og gearet til en masse unger. Virkelig fed oplevelse; de var så levende og fartalte historierne med hele kroppen og fik børnene med i historien. Så i en hel time kunne min Lilletut dels sidde og høre historie på en pude VÆK fra mig (!!) og dels sidde og spise lidt crossaint og drikke juice. Og det må være tegn på en vellykket forestilling, når ungen / ungerne kan sidde stille så længe.

IMG_5895

Fed oplevelse. Og så helt gratis. Børn i Byen (som også fidnes i Århus) havde reklameret med oplevelsen, og var her min veninde havde set det. Jeg er også medlem af Børn i Byen, og synes det er mega fedt koncept. Men jeg skal bestemt være bedre til at bruge det ! At bo i en storby med så mange muligheder forpligter lidt som mor, så når der er hjælp at finde – som i Børn i Byens hjemmeside og app – så tager jeg imod det med kyshånd ! Der er et mindre årsmedlemsgebyr men til gengæld kommer du gratis ind til mange ting, får gode rabatter og bliver inviteret til diverse VIP lagersalg, som betyder at du får lov til at komme ind før de andre (der ikke er medlem). Og så får man en gratis thebolle hos Meyers – det bruger vi tit 🙂

Efter historiefortællingen var vi sultne, nu vi blev snydt for brunchen, så mad skulle der til…og hvad mere klassisk udflugtsbørneagtigt end MacDonalds ?! Den store af ungerne fik lov til at vælge, og jeg skal da ikke være for fin til at indrømme, at jeg var tilfreds 🙂 Så lidt pommes med ketchup til Tutten og en burger og cola zero til mig, og så var vi glade. Altså så længe der var ketchup, ellers var Tutti liiidt utilfreds.

I dag, søndag, går vores Københavner-tur til IKEA. Egentlig havde jeg tænkt på den der Kusama udstilling på Louisiana ved Humlebæk, som har sidste dag i dag (!), men Lets face it; det når vi ikke. Så en tur i IKEA og købe lidt til Tuttens værelse (hun mangler jo ting !! Især når jeg sælger dem 🙂 Som hendes lille fine Hukit-bord, der nu må lade livet) og få en hotter, bliver udflugten. Og så hen til en anden veninde bagefter og hygge.

IMG_5905

Så både to gange langsomme morgner og nogen fine oplevelser i weekenden; whats not to like 🙂

Har I lavet noget spændende ?? Og – btw – indlægget er ikke sponsoreret af hverken MacD, Børn i Byen eller andre 🙂

4 kommentarer

  • Line

    Er selv fra Allerød/Lynge, så blev nysgerrig.
    Hvor holder de til når de kommer på landet ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Line, fedt at du tænker på det…det er ligesom mig. Jeg elsker også lige at kunne placere ting i hovedet 😀
      Moren måtte lige google 😉 Udflytteren ligger på Ville Heise Park 49. Lige op til en lille sø – og en skov…ish. De har en stor legeplads med både naturgrund, bålplads og “alm” legeplads… Hehe, landet 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor kører de fra? Vi har to-tre udflyttere, der kører lige udenfor hvor vi bor.nær Trianglen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langsom morgen - og en opskrift (selvom den måske er indlysende)