Det var en fredag aften…

Kender I sangen ? Eller er det bare mig, der er 75 år gammel inderst inde ?

“Det var en fredag aften, jeg sad og ventet dig. 

Du lovede mig at komme hist, 

men kom dog ej til mig,

… ” 

Sætningerne skal gentages i sangen, først den ene og så den anden, og så er melodien gammeldags. Men faktisk er det en sang, jeg altid (indrømmet) har kunnet lide. Jeg er måske bare lidt melankolsk helt inderst inde.

I morges kørte jeg Lilletut hen hos hende mama. Hun glædede sig til at se hende, og fredagshygge med hende – med fredagsslik. Som de enten skulle købe i Føtex (Lilletut har en ting med Føtex; hun ELSKER bare Føtex ?!) eller i den nye slikbutik, og de skulle cykle for ellers var der lidt langt. Fortalte hun, Tutti. Jeg elsker, når hun kan fortælle. Jeg elsker at høre om hendes hverdag med mama, og jeg elsker at høre om det fra hendes egen mund. Børnefortællinger er bare de bedste. Og jeg får aldrig skrevet det ned, desværre. Hold nu op hvor kan hun bare sige mange sjove ting. Lilletut altså 🙂

Jeg har været træt i denne uge. Og det bærer bloggen også lidt præg af. Indlæggene har ikke været daglige, som jeg ellers havde en målsætning omkring. Men næsten. “Lige ved og næsten”…. Lægger I egentlig mærke til det ? Altså at der pludselig “mangler” et indlæg ? Og gør det noget ?

Men jeg har været træt og 2 – eller var det 3 – gange i ugens løb faldet i søvn inde i sengen sammen med Lilletut, når jeg har puttet hende. Lilletut sover stadig meget dårligt, og har meget svært ved at falde i søvn. Hun bliver ekstrem tryghedssøgende, og skal helst ligge oven på en, så hun kan mærke, at man er der. Egentlig rigtig hyggeligt, og noget jeg også nyder; men jeg også har lidt ondt i hjertet over det, da det relativt sikkert bunder i hendes adskillelseshistorie opstartet for nu over et år siden. Summasummarum jeg falder i søvn, når vi ligger sådan. Og måske falder jeg i virkeligheden i søvn før hende ?! Og så har jeg vågnet dels lidt let flere gange i løbet af aftenen, men ellers vågnet ved 03 tiden med alt tændt i lejligheden, for så at måtte op og slukke alt, børste tænder (hvilket vil sige gurgle mund i tandpasta) og tag nattøj på. Og så er man altså lidt beatet om morgnen.

Ellers har ugen stået på en legeaftale for Tutten med en af hendes bedste veninder fra børnehaven. Tutten var lidt træt, da jeg hentede dem, men de fik leget så godt. Og de er så søde at høre på, når de snakker sammen og spørger om de skal lege det eller det… Cuties.

IMG_6547

Og så har jeg tænkt – og været både forventningsfuld og skrækslagen – over tankerne omkring evt at springe ud som en solomor. Mine indlæg HER og HER har hjulpet med at få tankerne lidt på gled, og som altid så hjælper det mig at blogge om det. Pludselig ved jeg lidt mere om, hvad jeg egentlig mener om mine ideer. Mine kollegaer synes det er den bedste ide. Min søster synes jeg er vanlig tosset og fortravlet.

I går fik jeg tænkt nogen tanker omkring vores kommende sommerferie i Norge, Tutten og jeg. En mulighed der fornyligt havnede i min turban og som jeg glæder mig til. Elsker oplevelser sammen med Tutten, og så elsker jeg at vi endelig skal noget i en ferie sammen. Prøv lige at bli inspireret HER

Og i dag fredag aften har jeg ikke fjernet mig fra mit hjørne af sofaen, siden jeg kom hjem fra arbejde til den tomme lejlighed. Eller dvs jeg blev nød til at rejse mig for Just-eat manden, der kom med min thai-mad. Så her sidder jeg og indhenter de afsnit jeg er bagud i “Nybyggerne” og “Kurs mod fjerne kyster”. Jeg er fan af sådanne programmer; bolig og hyggelig dokumentar, hvor man ikke skal tænke så frygtelig meget. Og så er det altså en mega lækker familie, Mikkel Beha og hans sønner. Nice.

I morgen går turen ned til min søster “Syd for Køge”, og så skal jeg hjælpe med at sætte køkken op. Jeg bliver så handy. Og måske moster. <3

IMG_6287

12 kommentarer

 • Sofie

  Den lyder faktisk – “Det var en lørdag aften”…

  Yndlingssang i folkeskolens musiktimer!

  Kh
  Mormor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg lægger mærke til når der ikke kommer et indlæg ja – men har hundrede procent forståelse for når det ikke bliver dagligt! Jeg tror alle med børn kender til trætheden og at man nogen gange bare ikke orker 🙂 men eelsker når der er nye indlæg! Jeg synes dine indlæg om at blive solomor var gode og reflekterende, og ærligt hvis du kan mærke at travlheden over gerne at ville have et barn mere spænder ben for alle fremtidige forhold kan det være du skal mere end bare overveje det? Jeg er sikker på man godt kan have flere “den eneste ener” og den rigtige skal nok dukke op lige gyldig om du har et eller to børn 🙂
  Med hensyn til at tut har brug for dig når hun skal sove og ikke kan lide at være adskilt kan det selvfølgelig sagtens hænge sammen med jeres familie konstellation, men! Min søns far og jeg har altid været sammen og han (altså vores søn;-)) skal også altid falde i søvn sammen med en af os ellers bliver han også fuldstændig ulykkelig og kan ikke finde ro. Så desværre tror jeg det er perioder der kan opstå for alle, men måske bare i længere tid for børn som tut? Det blev en lang besked, men vil egentlig også lige slutte af med at sige at jeg synes man kan mærke du er kommet rigtig langt i din proces med at arbejde med dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hey Christine, Ihh hvor er du sød. Og du gjorde bestemt lige det hele lidt mere værd. Tak. Fedt at du ligger mærke til det – og gerne vil have at der kommer et hver dag <3 Det gør mig glad. MEn også endnu gladere at du har forståelse for, når det ikke sker. For jeg har jo også et andet fuldtidsarbejde, en masse transporttid og så Lilletutti der skal passes hver eneste dag.
   Og ja, det er bestemt tanker jeg godt kunne se bragt ud i livet. Det nyeste er at jeg forsøger at tænke over netop travlhed…. Kan det hele passes ind ?! Og ja, jeg ved godt at mange af Tuttis reaktioner er "normale" i et vist omfang. Problemet er bare når de går ind og "spænder ben" for den normale udvikling og trivsel. Hun reagere for meget. Det har vi en børnesagkyndigs ord for. Og hun – sammen med os – ved hvad hun snakker om <3
   Jeg elsker lange beskeder, så tænk ikke på det 🙂 Jeg er selv meget langtrukken 😉 Og tak. Lige nu har jeg det lidt sådan "Et skridt frem og to tilbage" Sys jeg er lidt slået tilbage…men skal nok komme fremad igen <3
   TAK

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg sidder også lige catcher op på nybyggerne og kurs mod fjerne kyster:) det er bare der bedste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Elsker den sang! Den er simpelthen så fin 🙂

  Her blev fredagen også brugt i et hjørne i sofaen. Vi så Disney hos mormor, hjem og i seng med begge unger også stod den på “udfladning” i sofaen. Han kæresten kom først hjem klokken 01.00, så det var der ikke meget selskab i. Der var jeg faldet i søvn, med al lyset tændt i huset!

  Kan godt se, at dit net er fra Kongens sløjd, men jeg kan simpelthen ikke finde det nogen steder?? Ved du hvor det kan købes 😀 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, den er god ikk ?! Sån lidt traurig-god.
   Så var din fredag lidt som min <3
   Og ja, nettet er der fra. Ville ønske jeg lige kunne tagge hende Emilie og få hjælp, for jeg ved faktisk ikke hvor det kan købes !? Jeg fik det på modemessen…. Google eller spørg hende på IG ?? Mener jeg har billedet liggende på min feed derinde…. Hun plejer at svare. Det kan vist fåes i alle af hendes prints.
   Møs

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror nu nok det var en lørdag aften. Altså ‘Det var en lørdag aften, jeg sad og vented’ dig’ ;-). Men ja – hold da op hvor man kender den slags fredag aftener!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, det har du vist ret i. Jeg har hvert fald fået beskeder fra flere, der mener jeg er lidt galt på den dage wise… Men man kan ikke ramme rigtigt hver gang 😉
   Og ja ikk’?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du planlagt ferie for 2016 ? I weekenden kan du "Visit Norway" her i Danmark og blive inspireret til en ferie i børnevenlige Norge