Lilletut elsker prinsesse kjoler - og ikke bare til fastelavn.

Duften af en anden kvinde

At dufte en anden kvinde har noget frækt over sig – når LOC synger om det.

Alt andet mht at dufte en anden på noget der “tilhører” en, har knapt så meget frækt over sig !

Synes jeg !

Da min ægtefælle dengang kom hjem og duftede anderledes, og bildte mig ind at hendes veninde havde fået ny parfume, som åbenbart var smittet af på hende. Var det ikke frækt. Det var heller ikke frækt de gange, hun skyndte sig i bad fordi “hun lugtede så meget af røg”. Faktisk kan jeg stadig få helt ubehag og kvalme af, at tænke på at hun har lagt sig ned i vores seng, ved siden af mig med en anden på sig !

Tænk at man kan have så lidt respekt for en anden.

Og tænk sig at dette ufortrødent skal fortsætte. Bare på en anden måde.

IMG_5653

Hveranden uge kommer min datter nemlig hjem og lugter. Jeg kan ikke få mig selv til at kalde det “dufter”. Hun lugter så meget af en fremmed kvinde, at jeg vitterligt får det helt kvalmt af det. Jeg er ikke stolt over det, og det er bestemt ikke noget, Lilletut kommer til at mærke på mig. Men den der lugt af fremmed kvinde på MIT barn, det kan jeg bare ikke. Hun dufter nemlig ikke af mama, hun lugter af mamas kæreste. Og det strider bare mod alt moderligt i mig. At mit barn skal være tildækket med så fremmed en lugt. Som om en anden prøver at overdøve mig, overtage mit og afløse mig, gøre mig overflødig og ikke tilstede. Ikke at jeg ikke kan lige mamas nye kæreste – bevares hun er sød nok og det har intet med hende personligt at gøre – men det er alle de der synlige, følbare og altså også lugtbare tegn på, at Lilletut ikke er “min” altid og hele tiden. Shit, der er jeg bare ikke. Endnu. Mit moderinstinkt, mit dyriske moderinstinkt, mit beskytterinstinkt overfor mit barn er udfordret.

Er du skilsmissemor ? Har du tænkt over det med lugten ? Når DIT barn kommer hjem igen, og lugter helt fremmed ? Eller kan du følge mig også selvom du ikke skal undvære dit / dine børn til “fremmede” ?

19 kommentarer

 • 🙂

  Jeg kan godt genkende det, selvom jeg faktisk aldrig tidligere har tænkt på det som sådan. Men har da nævnt det for veninder i årenes løb, at jeg havde det svært med børnenes lugt når de kom hjem fra far. Om det var hende den nye kones duft (lugt) der trak igennem eller noget andet ved jeg ikke, måske det i virkeligheden er mere mentalt.. Det at de ikke dufter af “hjemme” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syllemin

  Hej søde K.
  Jeg kan sagtens følge dig og tanken har også ramt mig. Mine børn dufter heldigvis mest af daginstitution når jeg får dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg har det på præcis samme måde, så jeg føler virkelig med dig. Det gør det så ikke nemmere at det er min tidligere veninde der gaflede min mand, og at det så er hende børnene lugter af 🙁 Hader det!!!! Knus til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ja det kender jeg godt, selvom mine børn ikke er skilsmissebørn, så har jeg faktisk lidt svært ved at klare at de “dufter” af andre end min kæreste og jeg. Jeg føler det virkelig også helt nede i maven, det rammer et eller andet dybt i mig, og ved godt at det nok virker skørt og egoistisk, men man kan jo ikke gøre ved at man har det sådan. Jeg har mest svært ved tanken om at andre især folk jeg ikke kender så godt, har været så tæt med mit barn.. Men jeg er generelt også bare følsom overfor dufte, både gode og dårligt. Så jeg forstår dig fuldt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, og duft påvirker jo faktisk det helt instinktive i os ! Og fedt at høre at du som egentlig “har” dine børn hele tiden, også har det sådan !
   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har ikke selv delebørn, men det har min mand. Og når de kommer hveranden weekend så lugter hele huset af hans ex-kone.. Jeg hader det! Vi har det ikke så nemt med hende, så jeg hader når hun på denne måde sniger sig ind i vores hjem – via lugten.. Så jeg forstår det godt!! Jeg tør ikke tænke på hvordan jeg ville have det med at mine egne børn skulle dufte anderledes end de gør nu! Jeg elsker deres duft!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtig fedt at høre det fra den anden side også ! Altså ikke fedt at du også har det sådan…but you know 🙂
   Og ja, ens barns duft er bare det BEDSTE <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender kun det der med en anden lugt/duft, når Celia har været hos sine bedsteforældre. Så jeg forbinder det med at hun har fået kærlighed og tryghed andetsteds. Måske kunne du vende den lidt til det?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hejsa, har ikke selv delebørn så vil ikke sidde og skrive at det kan jeg sagtens sætte mig ind i, men tænker det må være frygteligt! Min ældste lugter/dufter indimellem af en af pædagogerne fra børnehaven (hende jeg ikke bryder mig om

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Katrine… Ja jeg kender det. Nu er det dog ikke en anden kvinde, men min ekskone, og hendes mor cigaretter, Sofia er fuldstændig indhyldet i, når hun vender hjem fra weekend. En skarp, kvalmende, lugt, og det er i alt tøj, hår, hud og selv på tasken…
  Christine (min kærestes), søn kommer også hjem og lugter fælt af røg..

  Så hver søndag når den sidste er kommet ind ad døren, så ryger alle børnene i bad, og tøjet til vask BUM.. Og så er det ligesom væk..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Signe, tænker der kommer ups and downs. Og for tiden sker der MANGE ting i mit liv, der gør at roen er forstyrret. SÅ ja, nogen gange kommer der lidt mørke tanker. Men det er bestemt ikke lig med “tilbagegang”. Min blog er terapi – også for andre. Og lets face it; jeg elsker at udfordre med diverse emner og indlæg 😉 Og kan se med alt det positive respons at mange kan sætte sig ind i det.
  Men tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Er det min computer der driller eller har du valgt at slette en sober konstruktiv og velmenende kommentar, fordi den ikke klappede dig på ryggen? Er der kun plads til “du er sej” og bekræftende kommentarer?. Jeg har været en trofast følger, der troligt har heppet på opgang fra sidelinjen. Men hold da op, at du sletter en kommentar som den får mig til at se dig og bloggen i et nyt lys.
   Mvh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej “Signe”
   Nu er der noget der hedder IP-adresser.
   Og havde du været en trofast følger så ville du også vide at jeg ikke længere tolerere negativitet og hate på bloggen min. Jeg har bestemt ikke kun brug for rygklappere, jeg behøver bare ikke et negativt univers længere.
   Desværre, hvis det var det du søgte-
   KH Katrine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lilletut elsker prinsesse kjoler - og ikke bare til fastelavn.