Min historie og "Kan man have en karriere som alenemor" ?!

Er “morblogger” mærkatet begrænsende ?

Jeg har længe funderet over noget. Som jeg gør med så mange ting i øvrigt. Det jeg tænker på her er “mærkater”. Et “mærkat” kan vel egentlig være både godt eller dårligt. Jeg er bestemt fan af dem, der gør ting mere overskuelige og lettere at gå til. Og især er jeg fan af dem, som gør, at man ved hvad man går ind til, så man ikke føler sig snydt. Personligt hader jeg selv, at tro noget for så at opdage noget andet. Og her tænker jeg ikke kun blogging og sociale medier, her tænker jeg egentlig også IRL arbejde, liv og mennesker. Men “mærkater” kan jo i den grad også være træls. Hvem giver én det pågældende mærkat og i hvilken sammenhæng ? For at blive stemplet med noget kan jo også være misvisende og afgrænsende, og så er det ikke længere fedt at være i en given bås. Og man skal jo have lov til at udvikle sig også – også selv det er ud af mærkatet / båsen.

Jeg er mor.

Jeg er en blogger.

Og så er jeg vel egentlig en “morblogger” / “mommyblogger” ?

Men jeg blogger ikke særlig meget om børnemode, børneshopping, børneudvikling osv. Det sker ! Selvfølgelig ! Men jeg blogger til gengæld meget mere om mig selv. Om at blive skilt, om at drømme, om at drømme om igen, om at faile, om at ønske, om at tænke for mange tanker, om at møde (eller ikke) en ny Eneste Ene, osv osv. Om voksne ting.

“Voksenblogger” ?! “Skilsmisseblogger” ?!

Det lyder jo ikke særlig godt.

instagram har jeg et stykke tid leget med hashtagget “Livsstilsblogger”. Måske har du lagt mærke til det i rækken af tags, jeg sætter på mine billeder ?! Jeg begyndte fordi, jeg pludselig fik lidt “klaus” og følte mig begrænset. “Morblogger” bruger jeg flittigt, men pludselig syntes jeg bare ikke at det rakte. For min blog er jo meget mere en “migblog” – og det med livsstil var dét, der poppede op i mit hovedet, som det mest beskrivende mærkat (tag), jeg ellers kunne finde på.

Formentlig er det bare mig, der tænker for meget over det (som altid). For summasummarum så er jeg jo mor, og jeg blogger om mit liv efter jeg er blevet en mor. Men jeg håber bare ikke at folk sætter mig i bås som det på den negative måde. Og altså tænker at jeg ikke reflekterer over andre ting end morskab og børn. Ikke fordi det er skidt, men fordi jeg gerne vil favne lidt bredere – og have fokus på vigtigheden i at være sig selv som mor også. Hvis jeg kan ?! På et tidspunkt sagde en kollega-blogger til mig, at det var synd at mit blognavn var som det var: Lilletut og MOR. Det der med “mor” i navnet begrænsede mig, mente hun, og jeg fik fornemmelsen af at jeg derved var tabt i blog-verdenen, hvor det altså var fedest at være “livsstilsblogger” ! “Mor/mommy-blogger” havde et negativt vibe med sig…

Og det synes jeg jo er mega ærgerligt, hvis det forholder sig sådan. Alle de blogger, der har børn, som jeg kender, er nogen fantastiske bloggere på hver deres måde, synes jeg. De har sindssyg mange dybder og niveauer, som bestemt ikke skal gemmes væk bag et (måske begrænsende) mærkat. Vi er nogen, der gerne vil dele vores meninger og liv. Og som bare har fået børn oven i hatten – og dem har vi selvfølgelig også nogen meninger omkring 🙂

Jeg ved ikke præcis, hvor jeg vil hen med dette indlæg, andet end at få mine tanker på skrift. Få dem formuleret og bearbejdet lidt. Og så selvfølgelig hører jeres meninger omkring dem ?

Mærkater in life og på de sociale medier og så bloggere i forskellige båse / grupper / segmenter…er det noget du tænker over ? Lader dig begrænse og / eller inspirere af ??

Hvor ville du placere mig ? Tænker jeg for meget (igen) ??

Fotograf Til minde om Babyfoto Portrætfoto Bryllupsfoto Vega (24)

 

2 kommentarer

 • Jeg følger din blog, da den netop er personlig. Jeg er ikke til blogs med for meget “se mit yngel har det helt nye camcam tøj på. Køb kollektionen vi dette link”.

  Jeg følger dig, fordi du er mor og menneske. I op og nedture. Det er det der gør din blog magisk.

  Jeg blogger om mor og fertilitet (eller manglende på samme).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Magisk er et fedt ord ! Åhr det tager jeg med mig – og gemmer inderst inde til værre dage ! Eller bare til her i nat, hvor maven gør ondt <3
   Hvor er jeg glad for at du kan lide det du læser…

   TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min historie og "Kan man have en karriere som alenemor" ?!