Når skilsmisse- og singlelivet bare ads up... #dageimitliv1

90 sekunder – og så er valget dit !

90 sekunder !

Så længe varer en følelse. Halvfems sekunder ! Det kan føles som trekvart år nogen gange, og den kan varer en hel aften – en hel aften i tårer og ulykke. Men så er det altså også fordi DU selv VÆLGER at holde fast ved følelsen. Den varer nemlig ikke i første omgang længere af den grund. DU kan vælge at mærke og føle den igen, men du kan også VÆLGE at gå videre. VÆLGE at føle noget andet – noget bedre – noget mere konstruktivt – noget gladere.

Selvfølgelig kan man ikke gå fra at være “The lowest Low” til at være “The Happiest ever” men du kan vælge at være skridtet tættere på.

Jeg har om nogen søbet rundt i de ulykkelige følelser. Jeg har brugt timer, aftner, dage, uger på at være helt nede i kulkælderen. Jeg har følt at ulykkeligheden over min situation har fyldt og opslugt det hele. At dét var den eneste følelse, som jeg rummende. Men virkeligheden har sgu nok været, at jeg blot har “spillet den ulykkelige følelse på repeat” ! Ligesom jeg er mester til med de musiknumre, som jeg kan lide i en periode; de bliver spillet non-stop til mine omgivelser får spat. Jeg har valgt at mærke efter ulykkeligheden igen, og igen og igen.

Louise (min coach) gav mig redskabet; og altså den nævnte viden om at en følelse ikke varer mere end 90 sekunder og så er valget frit – og dit ! Og det har sgu ændret nogen ting. I kid you not.

Senest her i weekenden da jeg crashede lidt (IGEN) over at alle mine veninder og folk omkring mig har det, som jeg gerne ville have haft, så prøvede jeg teorien i praksis. Jeg prøvede at lade mig selv være i følelsen af 1) at være ulykkelig. Da følelsen rent faktisk klingede af efter noget tid (jeg timede det dog ikke præcist), kunne jeg gå videre til 2) at være frustreret over det, for så 3) at føle afmagt og så 4) acceptere det og til allersidst 5) prøve at finde noget positivt alligevel. Og det virkede sgu. Jeg evnede endda at være utrolig kort tid i 3 og 4, så hele følelsen over at være ulykkelig, blev faktisk relativ Lyn-Knud-Børge vendt til noget positivt.

Og det var altså en ny følelse oven i. At føle en vis magt over de ellers løbske tanker. Selv at have magt over det. Selv at kunne vælge at have det godt i stedet for skidt ! At have valg – det hjælper altså.

Prøv det næste gang du føler dig ulykkelig, frustreret, ked af det eller hvad det kan være. Prøv at tænke på at den følelse du har, blot tager 90 sekunder og så kan DU vælge at gå videre. Om du skal alle trin i gennem, eller om du som jeg, kan springe ret hurtigt over nogle af dem, det finder du ud af. Måske skal du øve dig lidt, før det lykkes for dig. Men giv det et skud ! Livet er og bliver bare for kort til at være ulykkelig over noget, der ikke kan laves om. Siger hende der er mester til at “græde over spildt mælk” (læs: ex’er!).

90 sekunder – og så er valget frit !

IMG_7245

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når skilsmisse- og singlelivet bare ads up... #dageimitliv1