Som at hive en galdeblære med sten ud gennem navlen ! #dageiminhverdag

Ja til tryghed – nej til milliardbesparelser ! Pas nu på vores børn, Danmark !


I dag er det D 12.maj 2016. En dag hvor rigtig rigtig mange forskellige kræfter indenfor den offentlige sektor har valgt at stå sammen ! Og slå i bordet for dig, mig, Lilletut og alle de andre børn (og gamle) der er på vej til at blive berørt af regeringens luskede agenda !

At spare MILLIARDER på velfærdsområdet – “velfærdsområdet” for det område findes sgu ikke længere i Danmark! Omprioritering kalder de det også ! Men omprioritering til hvad om jeg må spørge ?!? “Omprioriteringstyveri nok snarere !

Lad os se på fra Lilletuts dagligdag: Tutti kom i børnehave da hun var 2 år og lige knap 7 måneder. Hun var et nyeligt skilsmissebarn, der netop sku lære ikke at have begge hendes (kvindelige) forældre på samme tid. Hun sku frem og tilbage i de hjemlige rammer. I vuggestuen var de 12 børn og 2,5 næsten 3 voksne. Tutti kendte dem rigtig godt og fandt stor tryghed der. Da Kbh “mangler børn” var Tutti en af dem, der sku i børnehave før tid, så børnehaven ikke mistede pladser. Det var okay, for Tutti er stor og sej på mange punkter; men shit jeg havde da ikke forventet at man som et barn på 2.7 år nærmest skulle passe sig selv !!! 2 voksne pædagoger og en halv medhjælper til 24 børn !!! I en Udflytterbørnehave med knap 110 børn i alt !!

Dét kan da ikke blive værre, har jeg tænkt siden hun startede for snart et år siden…men det kan det altså !!! Nu skal de spare den sidste halve medhjælper væk også !!

Vores børnehave skal afskedige fantastiske og dygtige medarbejdere ! De skal sende de fantastiske medarbejdere, som de beholder, ud på daglige overlevelsesture MED vores (MIT) børn !! De skal sende i massevis af små energiske børn afsted i bus – ud af Kbh – med alt for få voksne til at passe på dem !

At bli set, hørt og reageret på kan da fra nu af kun bli afgjort ved ren og skær tilfældighed !

Tænk at regeringen kan byde vores små mennesker det! Tænk at de kan byde vores fantastiske pædagoger og medhjælpere det ! Tænk at de vil være det bekendt ! “Velfærd”, “omprioritering” – PINLIGT !

Hvis du har mulighed for det, så tjek om ikke også din by afholder en demonstration for netop “Ja til tryghed, nej til milliardbesparelser”i dag 12 maj. Mange mange kommuner støtter op, og på Facebook kan du melde dig til den demo der er tættest på dig. I København samles folk i hobevis på Rådhuspladsen kl 17 og fremefter… Støt op – vis at det fandme ikke er okay !

image

Lilletut så plakaten nede i børnehaven her den anden dag og spurgte hvad det betød, og selvfølgelig syntes hippi-mor her, at hun sku forklare det råt for usødet. At barnet så allerede har mistet en kær pædagog, der aldrig kommer ned fra himlen, gjorde det lidt mere sårbart end tiltænkt, da jeg kom til at sige at det svarede til hvis M og J aldrig kom i børnehaven igen. At nogen sad og bestemte over dem, og sagde de aldrig måtte komme igen. Tutti blev helt stille. Satte sig på en bænk og kiggede ud i luften – og græd ! “Skal de også døøøø”!???

IMG_7471

“Øh, nej nej Skat, ikke dø. Altså bare ikke arbejde her mere… Altså lige som….. Øhhh, ej, NEJ, ikke dø !”

Og så var hippi-mor ude på glatis og måtte få hjælp af M, som heldigvis var mødt ind som åbner oppe på stuen ! Han forklarede Tutti, at ham og J stadig var hos hende og at de skulle lege – især i dag. Tutti lyste op på skødet af ham, og så sku dagen nok bli god. Også selvom han lige fik fortalt mig at han stopper til august! Pga nedskæringerne ! At være et jaget dyr i regeringens spil var ikke lige ham, så nu sku han ha en uddannelse. En elektriker uddannelse !!!

Lad ikke regeringen ødelægge det endnu mere for børne”velfærden” – lad os stå sammen !!

Skærmbillede 2016-05-12 kl. 13.44.35

Skærmbillede 2016-05-12 kl. 13.44.48

 

 

2 kommentarer

 • Stine

  Så smukt skrevet! Og SÅ rigtigt!
  Jeg er selv uddannet pædagog, og har arbejdet i børnehave i ti år. Men sidste år valgte jeg simpelthen at sige mit faste job op, både fordi jeg på ingen måde kunne stå inde for den dagligdag jeg bød de skønne små børn, og fordi jeg ikke kunne byde mine EGNE tre børn at være en del af deres børnehavehverdag. Så nu er jeg hjemmegående husmor og har ikke et sekund fortrudt den beslutning!
  Men jeg er bitter over at alt det gode jeg har at tilbyde, bliver sparet væk af en tåbelig regering!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Helt enig!
  Desværre også samme historie her. Tidligere pædagog i vuggestue og nu hjemmegående med vores børn på 1 og 3. Simpelthen fordi jeg ikke kan stå inde for det og jeg fortryder heller ikke et splitsekund mit valg. Men mit hjerte bløder så meget for de børn, forældre og personaler, som endnu engang står for skud 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som at hive en galdeblære med sten ud gennem navlen ! #dageiminhverdag