Om at give slip...

Ferie med Tutten alene – hvad er et must ?

Jeg glæder mig i denne tid.

Nu falder sommerferien hid…

Som man siger det. Eller næsten i hvert fald.

Men jeg glæder mig – og Tutti glæder sig. Vi skal nemlig rejse på søndag – FLYVE på sommerferie ! Som i en helt rigtig ferie – kun Lilletut og jeg ! Vores egen sommerferie, os to alene. Jeg har mega optur over det – og samtidig også lettere stress og angst. Altså ikke rigtig angst, men den slags som momentant lige fylder ens hovedet med tankemylder som: “Hvad nu hvis Tutti keder sig”, “Hvad nu hvis jeg kommer til at kede mig”, “Hvad nu hvis det havde været tusind gange bedre – for os begge to – hvis vi havde taget en ekstra person med”, “Hvad skal jeg dog lave, når Tutten sover”, “Vil jeg savne voksen selskab”…

Og “ER jeg nu voksen nok til sådan en opgave” ??? Altså selv nå et fly – MED et barn, som (lets face it) er ligeglad med tid og deadlines ?! Selv huske pas (glemte så sent som idag at hente dem på kommunen!!) til os begge to. Selv få os op i flyet, ud igen, hente bagage og så manøvrere rundt i et fremmed land ?!

Og jo, Norge er jo fremmed i den forstand 😉

Vi skal bo to dage/overnatninger på et hotel i Kristianssand i Sydnorge og to dage/overnatninger i en Dyrepark i samme region. Mere om dette senere, men…har I nogen tips ?

Tips til underholdning, mad, sjov under flyveturen ? Til hotellet ? Til aftenerne ? Og her tænker jeg faktisk til både Tutti og mig selv ?!

Skal jeg fx tage vores loppemarkeds-paraply-klapvogn med ? Eller prioritere vores “store” Mountain Buggy klapvogn, hvor ryglænet kan ligges ned (hun bruger den aldrig til hverdag, og har aldrig villet sove i den med ryglænet slået ned FYI) ? Jeg læste bare i en random tråd på facebook, at klapvogne var gode hvis forældrene (nu er det så bare mig) skulle ud om aftenen ? Tænker det kun kunne være på hotellet i byen, at jeg ville have lyst til at “gå ud” om aftenen, så måske det bliver “overkill” … ??

IMG_7318

Jeg er lige dele bange for at overpakke og underpakke. Og gå glip af noget som voksen og lave for mange voksenting !

Kender nogen af jer til Kristianssand ? Er der nogen “Must Sees” ?

Er mandler billige i Norge ? Eller andre spændende ting ? Og ville I tage mad med hjemmefra – og må man det overhovedet ? Kommer sådan til at tænke på “Boarder Security” fra tv, hvor de jo helt nazi smider ALT mad og lign. væk og uddeler store bøder ?! Eller er det kun fra håndbagagen ?

Jeg rejser (DESVÆRRE) aldrig, så tusind (dumme) spørgsmål til Professoren (jer)….

Råd, ideer, Do’es, Dont’s…Anything…. ??

12 kommentarer

 • Tine

  Hej søde kat
  I skal nok få en rigtig dejlig tur bare jer to. Næste gang vil vi nu gerne med hvis det er 😀😀.. Et godt råd til flyveren. Små pakker. I Tiger kan man få billige tusser og male på en dinosaur eller pung eller Lille puslespil. Bare 3-5 små pakker med underholdning. Det brugte vi til Liva og var et hit 😀😀😀👍🏻😘😘😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Flyveturen varer 1 time. Hun kommer max til at ‘kede’ sig I et kvarter, du tager vel ipaden med. To dage i Kristianssand og tur til dyreparken = der bliver nok at lave, glem klapvogn(ene), lån en trækvogn i parken hvis benene bliver trætte, to aftener med Netflix på hotellet er vel til st overskue, eftersom en øl koster 75kr har du nok alligevel ikke lyst til en gel aften på bar ;-). Pak let, lad Tutti vælge to-tre stykker legetøj til at tage med (i egen taske). God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • June

  Tilslutter mig ideen med pakkerne, ipad med høre bøffer, panodil: hvis ørene kommer til at drille på flyveturen. Høreværn. Pixi bøger, snacks(frugstænger, rosiner, popcorn, kiks, osv) tyggegummi,slikkepind, (sut) til at tage trykket i ørene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Rysz

  Som Tine skriver: et par små pakker til turen. Husk at I ikke skal flyve i 12 timer, men “kun” et tur til Norge ☺️ Så ingen panik!
  Den det med “hvad skal den voksne når børnene sover” den sidder jeg også lidt i. Skal nemlig på køreferie til syd Tyskland med mine to unger. Og det er første gang jeg skal bo alene med dem. De andre år har vi været sammen med mine forældre alle dage, men i år er det ca halvdelen af ferien der er med dem. Det er enormt angstprovokerende samtidig med at jeg tænker “hallo det er jo ikke anderledes en en alm hverdag hjemme!!!” Tænker at jeg får læst en bog el to, hvilket jeg aldrig gør hjemme! 😄
  Det skal så også lige nævnes at min skole tysk er noget rustent – men hey det skal nok gå alligevel. 🙈☺️
  Jeg vil klart sige loppe-paraply-vognen. Det vil garanteret være begrænset den bliver brugt. Havde en med til USA da min søn var 2,5, den blev brugt til tasker og jakker!!!!!!!! 🙄
  Er sikker på I får den skønneste og dejligste tur sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ikke lange flyveturen til Kristiansand, så som Mette siger – ikke stress for meget over det. Giv hende en egen taske at tage med, eventuelt en ipad med lidt viaplay (som forøvrigt også fungerer supert i norge) og thats it..
  En kan låne vogn i Dyreparken, både “rigtige” og trækvogne.. Tænk lidt efter hvad I ellers gerne vil gøre 😉

  Nu ved jeg ikke på hvilket hotel i skal på bo, eller hvor i dyreparken (men akkurat dyreparken skal du nok ikke bekymre dig for meget over at kede sig..)

  Generelt set er det dyrt at spise ude, såeh.. Jeg ville ikke gøre det ;p Til nød en takeaway (Rio er god, dog lidt dyr ;)) og ellers bare ren hygge.
  Mad behøver du ikke tage med… Det er lidt dyrere at købe i Norge dog – men mandler er billigere ! (Tror jeg da.. Det kostede rundt 70kr kiloet sidste uge!) Du må gerne have mad med – dog ikke kartofler. Ellers er det vel 10kg frugt som er grænsen (samt nogle grænser på blomster etc, men det er vel ret midlertidig..)
  Lækker by dog – skal op igen den 3. juli og glææææææææææææææder mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane O

  Generelt plejer madvarer og være lidt dyrere. Her i Nordjylland kommer der mange nordmænd og handler fødevarer.
  Til gengæld er der priskrig på bland selv snolder, hvis du og Tutti er til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Lillelund

  Hej Katrine og Lilletut
  Du skal ikke være bekymret, det hele skal nok gå godt og blive super hyggeligt. Tiden vil flyve af sted og i/du kommer ikke til at kede dig op noget tidspunkt.
  Håber at i får den bedste tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Lillelund

  Kære Katrine
  Det bliver den bedste tur for jer begge 2, tiden vil bare flyve af sted og i kommer ikke til at kede jer
  Nyd at være sammen bare jer 2
  i vil begge nyde de fælles oplevelser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hei, jeg bor i Kristiansand, og vi er i Dyreparken mange ganger hvert år. Det er veldig lurt å ta med klappvogn, det er dyrt å leie vogn i parken. Mat og drikke er også dyrt, så ta med fra butikken. Avstandene er lange, så kan bli langt å gå for Lilletut. Husk også å ta med badetøy, badelandet i Dyreparken er superfint for de små. Ellers vil jeg anbefale å gå på Fiskebrygga og spise på ettermiddagen, og hvis du følger strandpromenaden vil du komme til en superfin lekeplass for barn. I enden av strandpromenaden er det også en annen lekeplass, strand og et helt nytt innendørs badeland (www.aquarama.no). God tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • trine229

   Dejligt at vide det er dyrt med vognene i Dyreparken – skal huske det til næste gang nogle spørger… Og ellers ja – tag jeres egen mad med, eller ihvertfald det meste. Og badetøj!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Men det er FEDE vogne man lejer (så ikke prisen)…det er de nye Stokke Cruz (eller hvorn det nu staves…) Pæne var de i al fald… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TAK Maria….så gode infos 🙂 <3
   Godt at høre fra en kender….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at give slip...