Venner er den familie du selv vælger

Føjten med børn: Sommerland Sjælland – og det kan anbefales

Jeg har planer om at tippe jer lidt engang i mellem omkring de føjterier, som Lilletut og jeg er ude på fra tid til anden. Hyggelige føjterier – hvor jeg både gerne bare vil vise jer lidt om hvad vi laver, når vi hygger os til stort og småt, og så også give en lille anbefaling / ide til jer. Forhåbentlig et Win for alle parter.

For et par weekender siden var Lilletut og jeg inviteret i Sommerland Sjælland. Invitationen gav lov til en +1 i form af resten af ens familie, men da Tutti og jeg jo ikke liiiige har det ved hånden, så inviterede jeg min gode veninde og hendes lille søn på 6 mdr med. Og som skrevet i forgårs (HER) så er venner jo også en slags familie, og jeg elsker når jeg kan glæde min lidt.

Lilletut havde glædet sig til turen i Sommerlandet lige siden jeg annoncerede det for hende. Og er der da noget bedre end spontan og ægte børne-glæde ?? Altså lige minus at man så skal skuffe dem i ex-dage ved at fortælle at “Neeeej, det er (heller) ikke idag, vi skal afsted. Det er om 2 dage”!! Så jeg måtte flere gange sige til pædagogerne i børnehaven, at “Neeeej, det er HELLER ikke lige i dag – eller i morgen – vi skal afsted, men på søndag !”, og det samme måtte mama have at vide på en sms…på søndag ! (Jeg skrev lidt en teaser HER)

Da det endelig blev søndag, og vi havde fået spist de lækre amerikanske pandekager (med kefir), som morgenmaden stod på, pakkede vi bilen – og de souvenirer vi havde fået af Sommerland Sjælland – og trillede afsted. Først skulle vi hente min veninde og hendes lækre søn. “AD, en dreng !!!” var Tuttis første kommentar, da han blev sat ind i bilen ved siden af hende. “Han lugter af dreng”!! (hvor det lige kom fra aner jeg virkelig ikke!!?) Møgunge 😉

IMG_7969

Vel ankommet til Nord-vest Sjælland og Sommerlandet var det første rare syn der mødte os: Ingen kø !! Dernæst: Masser af p-pladser. Paradis for en beboer på Indre Østerbro, hvor (bil)køer og ingen p-pladser er et dagligt marerid. Det næste smarte end ikke inde i selve legelandet; et fint stort toilet, så alt det der “Jeg skal tiiiiisseeee” kunne ordnes INDEN vi gik ind !

Vejret var lækkert og vi var der tilpas først i sæsonen, så der vitterligt INGEN mennesker var ! Og hvor var det bare ypper-skønt. Ingen køer til nogen ting, masser af plads og luft – og bare masser af legemuligheder . Det kan altså i DEN grad anbefales at tage i sådant et Sommerland lidt udenfor de populære dage (uger) – kan man ramme en hverdag, så tænker jeg det er godt givet ud.

Jeg har selv været i Sommerland Sjælland engang, da jeg var lille med min egen familie, og husker det som en dejlig og sjov oplevelse. Endnu engang bliver jeg mindet om – og får lidt stress omkring – at det jo NU er min tur til at skabe de samme (eller lignende) gode minder for Tutten !

Tutti havde en lækker dag. Der var så mange forskellige legepladser over det hele – og hun ville prøve dem alle; gynger, legehuse, hoppepuder/trampoliner og rutschebaner. Jeg prøvede at få hende lidt ud og prøve andre ting, der ikke også er at finde på de lokale legepladser. Det lykkedes – og hun fik også vovet pelsen sammen med min veninde i et ala “Det gyldne tårn” – men…det var hendes dag; så hun fik lov til at vælge selv. Det var jo et legeland lige for hende – og turen var jo ment til hende. Så hvad moren (jeg) synes der skulle til for at få “max ud af det”, det var jo ikke vigtigt. Tutti elskede det – og ville BESTEMT ikke hjem !

IMG_7974

IMG_7977

IMG_7989

IMG_7996

IMG_7997

Det var en fin sommerdag den søndag, selvom det blæste lidt, og Tutten insisterede på at komme i badelandet; så det gjorde vi – vi havde heldigvis husket badetøjet, venligt tip fra en mor på den lokale legeplads. Omklædning og efterfølgende brusebad var dog lige ved at sætte en stopper for badelands-sjovet ! Tutti er RAD for brusere ! Men med mor i hånden (uden badetøj) gik det og hun blev vasket og gjort klar. Badelandet – mini badelandet som vi kun besøgte – var lidt koldt (vejret var jo heller ikke super-duper), men Tutti elskede det. Og var ikke til at drive op ! Der måttes lokkes med is for at komme videre.

IMG_8027

Sommerlandet er stort – og der er mange timers leg og udfordring. Vi fik ikke set og leget med alt, men fik en helt passende dosis. Tutti er 3 (et halvt) år og kunne snildt får mange timer til at gå. Elliot på 6 mdr var selvfølgelig lidt for lille, men en fælles tur i ro-bådene kunne også han nyde. Min venindes datter på 8 år (som ikke lige var med) kan også få meget ud af Sommerlandet – på et andet niveau end Lilletut – så et bestemt besøg hver for hele familien. Vi skal da helt sikkert afsted igen.

IMG_8024

IMG_8002

IMG_8001

Skal der siges noget der har “forbedrings-potentiale” for en kalorie-tællende kur-fitness(hooost)-pige, som mig, så er det deres is. Premium is ! ØV det var kedeligt og bestemt ikke kalorierne værd ! Jeg smed resterne af mine to kugler ud (Guffen var dog god og blev spist) – Lilletut kværnede selvfølgelig sin børneis. Skal man have is og usunde ting, så skal de være lækre – synes jeg ! Dog skal jeg da ikke sige mig for fin til ikke at spise is deroppe igen ! Is skal der jo til – især i et Sommerland 🙂

IMG_8035

2 kommentarer

 • Maria

  Sikke en dejlig dag!!

  Vi var selv der oppe to gange sidste sommer, men vi bor også kun 30 min derfra.
  Vi ender det sikkert igen, for jeg elsker, at der er så mange legepladser.
  Vi havde min venindes datter med på 8 sidste år, en af gangene og det var lige ved, at hun faktisk var for stor. Hun var ihvertfald ikke ligeså meget til det, hvor mine (på nu 3 og 7) de NØD det!!

  Kan klart anbefales til alle med børn under 10 herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var en dejlig dag 🙂
   Og tak for dine kommentarer – og ja, børn er jo selvfølgelig lidt forskellige 😀 Men det er et fedt legeland….
   Knus til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Venner er den familie du selv vælger