"Jeg vil ikke hjem til mama..." !!

Weekends-føjten med Lilletut til Knuthenborg Safaripark – et absolut børne-must

Reklame

Lilletut er 3 år. Og jeg tror at weekendens tur til Knuthenborg Safaripark på Lolland ved Bandholm var hendes tur nr 4. Vi er altså – om det er en reklame-tur eller ej – ret store fans af det ! Vi har haft mama og bedsterne med (dengang vi stadig var sammen), mine forældre, min søster og nu for anden gang i træk min gode veninde og hendes søn.

Turen fra Østerbro tager os ca halvanden time – med fartgrænserne overholdt og denne gang en lille omvendt smutvej (vi kørte forkert på trods af GPS’en). En tur Lilletut sagtens magter – især med en af vennerne ved siden af, mulighed for en lur, lidt snackeri til turen og mors tlf med Netflix eller Viaplay, hvis det kniber lidt. Hun er utrolig tålmodig og tager bilturen i godt humør – og med en sang i ny og næ.

IMG_7758

I lørdags var vi inviteret af Safariparken ned og se åbningen af den kommende 2016 sæsons nyhed; Kilimanjaro – en vulkan i udbrud.

Kilimanjaro ligger i parkens store – mega fede – legeland Limpopoland, som er en kæmpe naturlegeplads med ALT hvad barnehjertet i alle aldre begærer. Der er rutschebaner, svævebaner, hængebroer, tømmerflåder, gynger, legehuse, træ dyr, hoppepude. Der er en vandlegeplads med masser af sprøjt og vandsjov og så er der også parkens store vandrutschebane (også for voksne – med skiftetøj; man blir våd) Congo Splash. Lilletut kan sagtens få en hel dag til at gå bare her. Masser af aktivitet, leg, motorisk udfordring, fantasi og muligheder.

Kilimanjaro er en lege vulkan for klatreaber i alle aldre. Vulkanen er faktisk ret høj, når man kravler på den (det synes jeg i al fald), men bygget på et blødt sikkerhedsunderlag, så børnene kan udfordre sig selv. Der er masser af trampoliner på vulkanen, diverse gummikulger og “spindelvæv” og klatrevægge at klatre på. Også går vulkanen i udbrud engang imellem og skyder “røg og damp” op i luften. Det er næsten som at være på Afrikas største bjerg selv – bare sjovere og knapt så koldt og farligt !

IMG_7764

Tutti og Charlie (min venindes søn) gav den gas. Først på bjerget med at klatre op ad væggene, så i spindelvævet og så blev der hoppet en masse i trampolinerne og rutschet. De løb rundt og var ikke til at drive væk. Eller jo kodeordet “vandlegeplads” skulle blot nævnes, og så var de to krudtugler videre…

IMG_7768

IMG_7773

IMG_7786

Badetøjet kom på (det skal man altså huske!) og vennerne løb ind i plaskeriet. På vandlegepladsen er der vandpistoler/kanoner og en masse udfordringer man skal løbe under, over og igennem. En udfordring for Lilletut, der grundet alle hendes ører problemer, er angst for at få vand i hovedet og ørerne. Men hun elsker at lege med vand, og blev da også mere og mere modig når hun løb rundt og endte med at turde stikke hovedet ind under en af strålerne – til kæmpe morskab og highfives.

IMG_7793

IMG_7811

IMG_7803

IMG_7815

Da badenymferne (endelig) begyndte at fryse lidt på vandlegepladsen, fik vi dem i tøjet (og solcremen) igen og videre ind på den kæmpe legeplads, som Lilletut havde glædet sig til. Det ER altså en fed legeplads. Vennerne gik i gang. Og var virkelig ikke til at DRIVE væk derfra igen !! Legen kunne jo fortsætte i det uendelig på den legeplads. Og de nåede slet ikke rundt i alle kroge af legepladsen…(heldigvis, ellers havde vi været der endnu). Vi måtte lokke med is (flere gange faktisk) for at få dem løsrevet og videre i programmet, for de skulle jo altså også gerne være vågne til at se nogen af de dyr, som Knuthenborg Safaripark vel egentlig er kendt for.

IMG_7821

IMG_7825

Min veninde spurgte i bilen på vej derned ungerne hvilke dyr de glædede sig mest til at se, Tuttis svar: “Kattene” ! Åhh, det bybarn altså !! Men altså “æslerne” glædede hun sig også til. Og løverne… (der er ikke løver men tigere) 🙂

Jeg er ret vild med, at man skal køre rundt i sin bil til tingene, og så kan stå ud og klappe, ae og se nærmere på nogen af dyrerne. Parken ligger også ekstremt naturskønt både med den grønne natur midt i parken og så med vandet stødende op til parken. Der er simpelthen de smukkeste picnic-steder, og der er da også mange der tager picnic-kurven med og finder sig et unikt spot at indtage det hele på. Mange familier sidder rundt omkring, og det er altså et oplagt sted at invitere til en lidt finere komsammen. Der er altså flot.

Ulvene var det første vi så – og de eneste dyr Charlie fik set. Han var så træt efter alt den leg først på dagen. Lilletut holdt ud til også at se tigerne, girafferne og diverse okser og gazeller. Lige da vi kørte forbi æslerne sov hun tungt og kunne ikke vækkes ! Til gengæld fik Ditte og jeg set og aet æslerne inde fra bilen og jeg fik taget et selfie – uden at dyret led overlast. Jeg var helt sikkert den mest bange der !

IMG_7832

IMG_7835

Da ungerne var helt færdige tøffede vi hjemover, selvom vi bestemt ikke havde set alle dyr overhovedet. Men det er det fede ved Knuthenborg synes jeg. Man behøver ikke partout slæbes rundt til alle ting, hvis man allerede er mættet og / eller træt. Så kører man bare hjem – og kommer igen en anden gang 🙂

2 kommentarer

 • Kende du mon det pandebånd jeg har blogger om i linket her? http://drenge-streger.dk/ear-band-pandeband-til-draen-orene/
  Det er et meget gammelt blogindlæg fra da jeg næsten lige var startet, men de er altså super gode. Oliver har kæmpet meget med sine ører og gør det stadig lidt. Da han havde dræn i, var det rart for ham at vide han ikke skulle bekymre sig om sine ører når han svømmede. Men også til vandkamp osv havde han pandebåndet på og så forsvandt bekymringen med vand i ørene. Og når man først har fundet fidusen, så glider pandebåndet ikke ned i panden mere, som jeg først har skrevet om. 🙂 måske det kan hjælpe hende lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh, det er det det hedder !! Jeg har godt set det på børn rundt omkring, men aldrig fået taget mig sammen til at søge på det. Jeg vil overveje det stærkt. Hvis hun stadig er fjollet med vand i ørerne, så køber jeg det sgu 😀
   Tak Camilla 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg vil ikke hjem til mama..." !!