Føjten med børn: Dyreparken og Kristiansand i Norge er SÅ meget en anbefaling værdig !

Har du råbt af dit barn i dag ?? Det har jeg !

Altså af mit !

Råbt that is – og jeg hader det.

Jeg fortrød det, sekundet efter at råbene var kommet ud af min mund. Og tasken var kastet gennem gangen. Og spækhuggeren den anden vej !!

Seriøst LÅÅÅRTEMOR.dk ! Jeg er så pinlig over, at jeg snappede sån – altså IRL og ikke bare på Snapchat ! Jeg hader mig selv for det – og for at Lilletut blev så forskrækket ! Det er så mega sjældent, at jeg råber eller bliver sur, jeg kan faktisk altid besinde mig, men i dag havde hun bare kørt mig udover grænsen – gange flere. Gange rigtig mange de sidste dage !!

Dét sammen med faktum at hun – og derved jeg – har sovet dårligt, hun har været overtræt, min ferie er slut, ex’en endnu engang har trukket følehornene til sig, kaffen på job seriøst er dårlig, jeg er møgsulten hele tiden, iPaden har været et lidt for kært eje og at jeg er kommet for sent på job næsten hver dag i ugen her (resulterende I at jeg nu må gå en ekstra time ned i tid!!) ja så blev jeg sgu sur. Over kanten sur og råbte af hende.

Tutten blev mega forskrækket (igen; jeg gør det nærmest aldrig) og begyndte at græde…og gik ind og fandt en lille plastik kanin på værelset SOM HUN BRUGTE SOM SUT !!!!

Ej, men jeg ku da døøøøø af skam over råbet OG nuttetheden af det hun gjorde lige der !

Jo, mit hjerte blev revet i tusind dele og jeg blev SÅÅÅ ulykkelig og flov over at jeg havde råbt (og smidt med tasken og bamsen), og gjort hende bange/forskrækket/ked af det ! Men hun så så nuttet ud !

Men just saying…jeg er et menneske og jeg laver fejl, som jeg ikke er stolt af !

På arbejdet snakkede vi om episoder, som de andre mødre (og fædre) heller ikke har været stolte af, for jo, de havde også prøvet noget lignende. Dét hjalp mig ! At fortælle om det og høre hvordan deres unger også kan drive dem heeeelt der ud ! Har DU prøvet det ?? Noget du vil dele ? Ud med og få lettet hjertet af ??

Her til aften spurgte Tut om hun måtte få spækhuggeren med i bh imorgen. Det var dén konflikten ramlede med, og den der blev tyret ind i soveværelset ! Ja, sagde jeg, og så spurgte hun om den var herinde (i soveværelset)? Nej, mor lagde den ind på dit værelse før i dag, sagde jeg. Og fortsatte: “Mor er meget ked af at jeg råbte af dig og kastede med spækhuggeren! Det skulle jeg ikke have gjort! Slet ikke MEN…” Og så fortalte jeg hende, at jeg var blevet sur over, at hun ikke hørte efter. Jeg forklarede mig, undskyldte og fortalte at hun ikke skulle være hverken bange, forskrækket eller ked af noget. Og at jeg elskede hende.

Hun hørte hvad jeg sagde. Og forstod det lige dér i sammenhængen ! Hun tog det til sig. Tænkte, spurgte og aftalte så at hun kun sku ha én ting med i morgen. Og så en lille nummer to !! Laban 😉

Min lille three-nager ! Shit hun kan blive hys ! Men jeg skal styre mig, det ved jeg godt. Så må jeg gå tidligere i seng  og få styr på – kaffen på jobbet 😉

image

6 kommentarer

 • Maria

  JA!!!! Jeg kender det!

  Jeg råber også kun sjældent, men tilgængæld så ved ungerne, at nu er det nok!
  Vi snakker om det bagefter, undskylder og forklarer. Præcis som du gjorde og der er ikke andet for.
  Så længe man husker, at gøre det bagefter og det ikke bliver dagligdag, at råbe. Så er det HELT okay. Du er, vi er mennesker og det er okay!

  Vi har selv en ultra hys 3 årig og man skal virkelig huske, at trække vejret. Hun bliver så gal, at hun bider sig selv eller kaster sig rundt, så hun slår sig. Uha… Det er absolut ikke nemt og der må trøstes en del i de hårde perioder. Men ja, det er perioder og ungerne elsker os alligevel ❤️

  Du er en fantastisk mor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak sødeste Mette ! Og du er også en helt fantastisk mor <3 Ingen tvivl der !!!
   Og shit en lille hys en, som I er blevet beriget med… Vega har også prøvet det der med at slå hovedet ned i bordet og gulvet !! (dumt tiltag tror jeg dog hun selv kunne mærke!!)
   Men ja grænser SKAL der jo være.
   De små "testere" 😀
   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janicke

  Ha ha, hvis det er en trøst roper jeg støtt og stadig. Senest idag. Får alltid dårlig samvittighet over at jeg ikke håndterte situasjonen anderledes, men vår lille rampegutt som er akkurat like gammel som din datter er, vet virkelig å strekke den langt. Han hører simpelthen ikke i perioder. Når man har snakket og forklart og det fortsatt ikke hjelper, er det dessverre min reaksjon å heve stemmen. Jeg har selv vokst opp med en far som har hevet stemmen, noe jeg sverget på at jeg ikke skulle gjøre selv… Oh no! Håper trassalderen går over snart og at man forstår hverandre litt bedre og kan snakke om tingene. Med andre ord er du IKKE alene om å rope. J;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak søde Janicke…. Og hvor er det godt at høre (altså “godt” du ved) at også norske gutter, kan strække den liiiige lidt for langt ! Åhh, de små testere ! Man får jo grå hård (og øm hals) før tid !!!!!
   Held og lykke med jeres lille ny – når den vælger at komme 😉
   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det var nemlig uhyggelig dumt, men ikke destomindre blev hun ved 😆
  I dag kom hun hjem med et bidemærke på armen. Blev først forskrækket, men kom i tanke om hendes hys anfald igår 😂 Hehe
  Hilsen MARIA 😉 hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • EJ…hvordan ku jeg skrive METTE ?!?!? Sorry MARIA….det ved jeg jo godt du hedder 😀
   Hahah, karma is a bitch 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Føjten med børn: Dyreparken og Kristiansand i Norge er SÅ meget en anbefaling værdig !