Bryllupsdag ! Og videre !

Efterårsferie med børn (og bedsteforældre) på Sydsjælland med Hallohviiiin i Bonbonland

Reklame

img_1646Min mor er fra Sydsjælland (og det skal altså siges med accent !) – born and raised ! Hun elsker regionen; det undslipper nok ikke nogens ører, da hun har en unik evne til at flette det ind i mange slags samtaler – også dem der ikke lige handler om det. Jeg (og min søster) er kommet hernede i samtlige ferie, da vi var små. Vordingborg ER og bliver bare indbegrebet af min barndom – også selvom jeg er opvokset på Bornholm. Vordingborg er min mors fødeby, og min mormor boede her indtil hun desværre døde (for tidligt) for mange år siden nu. Med min mormors død (min morfar døde da jeg var lille) “døde” også den naturlige grund til at komme hernede i alle ferier, jul og højtider. Min mor – og jeg – har stadig familie hernede, og dem besøger vi da også, men min mormor var hele familiens naturlige samlingspunkt. Som vi nu mangler.

Og derfor blev jeg med det samme totalt hooked på ideen om at holde efterårsferie hernede i Sydsjælland, da jeg blev spurgt om det af SydkystDanmark. Sydsjælland har meget at byde på – for alle aldersgrupper med/uden familiær tilknytning, det ved jeg – og det vil jeg rigtig gerne vise Lilletutten…og jer !

Yderligere vidste jeg jo også med det samme, at min mor ville blive excited for en invitation til en hel ferie i fødeegnen, så jeg inviterede hende og min far med også. En slags “3 generationers rejser”…

Vi har altid boet hos min mormor i Vordingborg, når vi var på ferie hernede, så da indlogerings-adressen lød på Smålandshavet i Karrebæksminde, var min horisont allerede udviddet. Og min mor var klar med historier omkring dengang hendes far fik en bil (altså dengang de første i DK ish fik en bil), og de kørte søndagsture til Næstved og spiste søndagsmiddag hos familien, at hun var afbilledet på kysten ved Karrebæk og at min mormor elskede Gavnø slot.

Karrebæksminde – som jeg naivt og SLET ikke kultur-kendt troede var det samme som Korsbæk i Matador (?!) – er en smuk by, som ligger helt ud til vandet og kysten i Syd. Der er en lille bro over til den lille ø Enø, en lille havn og en badestrand. Smålandshavet ligger lige ud til dette og udsigten fra restauranten (med den lækre brunch) er helt fantastisk. Også om efteråret. Vi bor i en lille lejlighed delt i to, så mine forældre og Vega og jeg, har hver vores soveværelse og toilet. Helt perfekt når man både vil bruge masser af tid sammen, men også godt vil være hver for sig. Der er da også ret mange andre familier her på stedet, der har fundet ud af det samme. En god ramme for en god ferie – i Danmark. Man tænker for sjældent på Danmark som en feriemulighed.img_1568img_1569img_1574img_1576I morges kørte vi – efter den virkelig gode brunch – til Hallohviin fest i Bonbonland. Noget Vega virkelig har glædet sig til; “sommerland” med masser af muligheder er virkelig blevet hende; fart, højder, rundt-og-rundt er lige hende ! Og så må vi andre se om vi kan følge med hende…

Bonbonland har normalt lukket efter sommeren, men har altså valgt at holde trolde-dage og Hallohviin her i efterårsferien og d. 29/10 2016. Der er special events i parken, og der er pyntet så fint op med (u)hyggelige græskarmænd M/K, skelletter, spindelvæv og alt hvad der hører sig til ved Halloween – Hallohviin.

img_1578img_1583img_1591Der var masser for Lilletut at prøve ! Hun elskede det ! “ÈN GANG TIL MOAR…DET ER SÅ SJOOOVT” ! Lød det under grin og skrål i faktisk hver eneste forlystelse. Alle forlystelser har højdemålere så det er nemt at se, hvor børnene selv (efter højde) må køre, hvor forældrene skal være med, og hvor de ikke må komme op.

img_1650img_1625Tutten var heldig i næsten alle dem hun ville prøve, og fik virkelig udfordret MIN vestibulær-sans et par gange. Og det var også min mor og jeg der hver gang måtte sige, at “Nej, Vega, nu er det altså sidste gang”…ellers kunne hun jo blive VED og VED…

img_1595img_1627img_1632Tutti bliver 4 år her til november, og der var masser til hende. Jeg (eller min mor) skulle med til det meste, men det var skide sjovt. Et helt klart besøg værd – også for dem lige yngre end Vega og helt sikkert også for børn ældre end Vega…img_1588img_1590img_1593img_1602Her i efterårsferien var der – helt perfekt – ikke stuvende fyldt. Der var faktisk ikke kø nogen steder, og alt undtagen vandlandene (og de fleste is-boder) havde åben. Det kan SÅ godt anbefales !

img_1645Vi spiste en buffet inde i en stor “grotte” – super børnevenlig – og fik til slut is og kaffe i en isbod. Rimelig priser – minus at min mor syntes at kaffen var dyr…men god 🙂

img_1611img_1648Vi kørte derfra lige før de lukkede for forlystelserne kl 16 (parken har åbent fra 10-17 under Hallohviin), og der gik ikke lang tid før Vega faldt i søvn med sin is i hånden. Godt jeg kunne hjælpe der 🙂

img_1652I morgen og på tirsdag går det løs igen, for der er mange flere ting hernede på Sydkysten man kan begive sig til i efterårsferien; børneaktiviteter på Borgcenteret i Vordingborg, Troldefestival i Næstved (mere om disse de næste dage) – og så klassikeren fra min barndom: Børnebilletter til sjov i Næstved storcenter 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllupsdag ! Og videre !