Jeg er...du er...vi er...??

Luften ud af ballonen…

Altså sådan ment i overført betydning, for der er ikke nogen egentlige balloner her hos os lige nu (det er ellers et hit, når der er – for både barn og hund). Luften er dog i den grad gået ud af alle i husstandens balloner oven på en hård – og forfærdelig – uge.

Lilletut er blevet syg igen med feber. Anton er bare træt (at spise og sove er som bekendt meget hårdt). Jeg måtte gå tidligt hjem fra den længe ventede julefrokost med afdelingen i går aftes, da jeg bare pludselig blev så træt. Og Marie har lige ringet, og sagt at hun snart kommer hjem fra job – roskildesyge!

Ohh yes, mere sygdom! Og så lige i dag, hvor det egentlig var spået at JEG skulle være syg – altså druksyg efter julefrokosten i går. Men sådan skulle det altså ikke gå.
Jeg var hjemme i min seng kl 01, og havde, snu som jeg er, kun én (1) snaps på samvittigheden. Kender I ikke de fester, hvor trætheden bare pludselig suger alt alkoholen til sig, og man kan bare ikke komme i festhumør eller blive snalret? Sådan havde jeg det i går. Jeg prøvede, og havde det bestemt sindssyg sjovt de første timer. Men da dansegulvet for alvor åbnede, magtede jeg ikke at tage kampen op med de ivrigt svingende læger, sygeplejersker og diverse andet personale fra ortopædkirurgisk afdeling. De er skønne alle sammen, men man skal sku’ være kampklar! Og så gjorde mine fødder ondt.

Dagen i går før julefrokosten var nemlig for mit vedkommende god men lidt for travl. Jeg havde siden frokost tid et evigt højt stress niveau, da tiden massivt løb fra det projekt, jeg er med i. Jeg laver sammen med en fysioterapeut fra et andet hospital, en genoptræningsvideo for Region Hovedstaden til brug efter ankel-forstuvning. Arbejdsprocessen har været umenneskelig kort, hård og presset (det er vel det offentlige man arbejder i), og med min ret store faglig stolthed, er det bare utilfredsstillende, når produktet ikke bliver optimalt grundet dårlig planlægning hos andre. Og så er det endda mig, der er det smukke ansigt i videoen. Videoen overskred sin deadline, og må nu laves færdig på mandag i stedet.

Men ugens helt klare kulmination – i ultimativ negativ retning – må siges at være i onsdags, da Marie i et skænderi kl. 05.15 om hvem der mest fortjente at sove længe, bedyrede at hun ikke magtede vores forhold længere. Hun følte det som en evig kamp, der altid blev tabt. Hun synes det var for hårdt og for svært. Lilletut var altid syg, og vi var altid uvenner, og var gået hen og blevet venner i stedet. Vi kæmpede hver vores kamp, om at få det praktiske til at gå op i en højere enhed.
Alt forsvandt indeni mig, og jeg blev virkelig skuffet, såret og ked af det. For ja, det sidste halve år har været hårdt, det har været mega hårdt (og uden søvn), men man skrider ikke bare midt i det hele, når tingene bliver for svære. Jeg følte mig dybt forrådt.

Det ultimativt bedste skete så dagen efter opgøret, hvor Marie efter at have tænkt over det, gerne ville give det et forsøg mere. Heldigvis. Vi er en familie – mor, mama og Lilletut – vi har brug for mama også! Vi er blevet enige om at prøve, det der skal til – formentlig mere end bare at gå ud og spise og kalde det kærestetid. Jeg håber inderligt vi evner det! Og pludselig forstår man så også alle de par, der går fra hinanden det første år. Man lærer bare så meget – på den hårde måde – når man får barn.

Når enden er god, er alting godt (forhåbentlig)

Skriv en kommentar

  • Anonymous

    Pyh I er da godt nok hårdt spændt for – og pyh hvor får jeg da kloget mig på din blog pt ; ) men det giver genklang det du skriver….Vi lavede en regel om at man ikke måtte skride de første to år ; ) lyder barsk – men hva er to år ud af et helt liv? Og det bliver SÅ meget lettere. Det vil jeg næsten love jer! Men få nu sovet (har jeg lyst til at råbe!) Forlad evt lejligheden et nat hver og få sovet igennem. Og så del jer op om natten i de perioder hvor det er helt pjattet med hende den lille. Man kan intet overskue når man er træt og så ryger der altså finker af panden. Jeg tror egentlig heller ikke på det der med at gå ud og spise en middag – og vupti – alt fint. Det er hverdagen der skal spille. Det er dem der er flest af. I bliver nødt til at få nogle af de ting på banen igen der giver jer røde kinder : ) Hvorfor spiller du slet ikke fodbold mere? Bare en gang om ugen med nogle galde motionister? Er der plads til at din kone kan gøre noget af det der gør hende glad? Hvis man føler at alt – ALT – går op i sur pligt sur bliver man skisme så træt. Sure pligter slipper man ikke for men man skal sgu osse prioritere sig selv bare lidt. Og selvfølgelig hinanden. Håber ikke jeg lyder irriterende. Men vi har været der – og man kan sagtens komme igennem. Man skal ‘bare’ finde det fælles fodslag og kampånden frem. Være stædige sammen. For det er sgu for trist et grundlag at gå fra hinanden på.Kh.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anonym, Du skal da bestemt blive ved med at kloge dig – det er så dejligt. Og giver helt sikkert stof til eftertanke! Og jeg har allerede fuldt et af dine råd 🙂 Vi har nemlig (efter den helt dumme dag) snakket om at vi må gøre noget ved nætterne. Jeg må se udover mit behov for nærhed, og få det på et andet tidspunkt end når vi skal sove. Her i weekenden da vi alle var nede med det ikke så fede (læs nyt indlæg) delte vi os faktisk op. Den der havde det mest dårligt kom ind på sofaen, for der lå man nok dårligst. (jeg var den heldige vinder). Men Marie fik sovet lidt mere. Jeg kan egentlig ikke svare dig helt på, hvordan eller hvornår vi glemte at være os selv…tror bare det kom af sig selv. Eller faktisk sagde Marie noget ret rammende der i torsdags – hun fik altid så dårlig samvittighed overfor mig, når hun skulle til fodbold eller ud med veninder. Og jeg forstår hende godt. I graviditeten hvor jeg havde ganske slem hyperemesis hele graviditeten ud, havde jeg et ganske stort behov for at hun var der, og gerne hele tiden. Jeg kunne ikke selv gå ud, så jeg “levede” lidt på hendes selskab. Jeg gjorde det måske lidt med vilje, altså gav hende dårlig samvittighed for at hun blev (ahhh afsløring!!). Men sådan har jeg det ikke mere. Jeg kan faktisk godt li at have en aften for mig selv, hvor jeg kan nørde IG og blog uden at jeg har dårlig samvittighed overfor hende (over jeg ikke er tilstede). Jeg nyder at det giver hende mere energi. Men vi skal have snakket om de ting. Fortalt hinanden at vi sætter pris på den andens overskud – også når det er vundet ved ikke at være hjemme. Så nej, du er bestemt ikke irriterende! Langt fra! Du får mig til at tænke over tingende, og tak for det. Og bliv så endelig ved 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er...du er...vi er...??