Når følelsen blot er WEEKEND...

Forfængelig.forfærdelig.mor.dk

For det er jeg! Altså forfængelig og forfærdelig og mor og fra Danmark (egentlig Bornholm, men det ER altså også Danmark). Eneste spørgsmål er på nuværende tidspunkt hvilke af de to der kommer først?? Er jeg mest forfærdelig eller mest forfængelig?? I går var jeg 3 millimeter eller millisekunder (ved ikke hvad man måler sådan noget i?!) fra at stortude hos øjenlægen fordi hun meget dramatisk fortalte mig at Lilletut skulle have briller!!! Nu er jeg helt hudløs ærlig…min første tanke var: HVAD SÅ MED BILLEDER TIL INSTAGRAM OG BLOGGEN???

2014_ 6_17_ 9_18

Næste tanke: Er jeg nu nød til at lukke ned for begge to fordi folk skrider hvis hun bliver grim???

Tredje tanke: Skal billederne tages med ryggen til nu???

Fjerde tanke: Kan hun få kontaktlinser??

5. tanke: HVORNÅR kan hun få kontaktlinser?

6. tanke: Shit det bliver dyrt (jeg får ALDRIG den samling af Royal Copenhagen – så skrider folk da først!)

7. Gad vide hvornår hun så er færdig med at bruge dem?

8. Hvis hun virkelig SKAL have briller, så skal hun i al fald have sådan nogen store trendy nogle – koste hvad det vil!!!

2014_ 6_17_ 9_17

Øjenlæge kunne formentlig se tårerne i mine øjne og at min krop stivnede fuldstændig! Til gengæld kunne hun hvert fald ikke læse mine tanker for det hun sagde var: “Ja, så sidder du sikkert og tænker på at hun bliver mobbet med dem! Men børn er søde idag. De driller slet ikke folk med briller længere. Det er så naturligt, og SÅ mange børn har briller! Og glassene er helt tynde så man næste ikke kan se dem, det er slet ikke de der kæmpe tykke glas længere…”

“Øhhhhh” fik jeg fremstammet, og blev en lille stor smule flov over at min seriøst første tanke gik på instagram og bloggen og følgere eller ej! Mobning?? Hvad tænker damen dog på? Lilletut bliver da den mega seje i klassen, som alle vil være venner med og som skaber TRENDEN! Hun bliver da ikke mobbet!? Hvis hun gør, så tæver jeg sgu de møgunger!! Og giver hende kontaktlinser! Ej, hun bliver mega nuttet med briller…

2014_ 6_17_ 9_17 (1)

Mit første spørgsmål til damen: “Hvor længe skal hun gå med dem?” Damens svar: “Jeg tror ikke det er det første du skal tænke på! Formentlig altid!” Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, sagde det i mit hovedet! Ej, ikke altid da? En uge eller måske 2 mdr, så er det pjat da overstået? “I får en helt anden pige ud af det” kværnede øjendamen videre. “Hun vil takke jer for at få synet – og det du skal tænke på er at du giver hende synet. Hvis ikke hun får briller tager du synet fra hende, og du vil aldrig kunne tilgive dig selv!”

Nå for søren!! En helt anden pige lover du?? Altså en der ikke er syg hele tiden? En der ikke har dårlige ører og lunger?? En der sover om natten?? En der gider spise sund mad?? En der gider at spise aftensmad?? En der ikke står op kl 05 (hvis ikke tidligere)? En der ikke er så pisse hysterisk? En der ikke siger NEEEEEEJ hele tiden? En der ikke hænger om benet på mama bare hun rejser sig fra stolen??

Okay, briller it is så! Ej, helt ærligt vi havnede ved øjenlægen ved en tilfældighed fordi jeg liiige synes hun skulle tjekkes for skelen da hun var helt bette. Og pludselig sidder vi her et år efter, og får at vide at pigen er nærmest blind?? Jeg tror sgu ikke helt på det?? INGEN har nogensinde skænket hendes syn en tanke, fordi hun bare er så godt med?!!! Jeg er skeptisk, og synes at hende skeleterapeuten var lige dramatisk nok! Hun ville simpelthen ikke kunne leve med sig selv, hvis ikke hun sagde til mig at Tutti skulle have briller! Det må da kaldes “at tage sine patienter med hjem” Og vildt nok at hun efter tre 5 sekunders besøg har taget min elskede Tut SÅ tæt ind til sig!

2014_ 6_17_ 9_17 (2)

Min søster (der er læge) siger at alle børn er langsynede og at det stille og roligt normalisere sig… Lilletut har nu 7.5 og 7.0 ish på det ene og det andet øje. Så meget mener øjenlæge ikke at synet kan forbedres. Hmm! Konen og jeg har bestemt os for en second opion, så planen er at finde en anden øjenlæge og høre hvad de siger. Er de lige så dramatiske og kaster om sig med floskler så gør vi det selvfølgelig! Jeg vil jo selvfølgelig ikke tage synet fra min datter!! Heller ikke selvom jeg stadig har traumer over de briller jeg selv havde fra børnehaven! Helt ærligt jeg HADEDE at have briller som pesten! Som i virkelig inderligt hadede det. Jeg følte mig grim og nørdet med dem, og da jeg i 5.klasse fik at vide at jeg kunne smide dem var det den lykkeligste dag i mit liv! Som i inderligt lykke følelse. Og jaja, i og med jeg har haft briller så er Lilletut selvfølgelig mere disponeret, men mine øjenproblemer var en bygningsfejl, det er Lilletuts ikke. Og for the record så blev jeg aldrig nogensinde mobbet med brillerne.

2014_ 6_17_ 9_17 (3)

For dævlen jeg synes virkelig bare der er noget galt hele tiden. Er der ikke noget på Lilletut der bare er i orden? Og shit, det ramte mig at hun endnu engang skulle hives igennem undersøgelser, som hun blev ked af. Mit hjerte gjorde pludselig SÅ ondt. Det bløder sgu for det lille skind! Hun er bare så dejlig, elskelig og helt igennem perfekt – så hvorfor skal hun igennem så meget? Kan hun ikke bare få lov til at være et lykkeligt lille barn? Måske skal sådan nogen som mig bare slet ikke have lov til at formere sig, hvis der kommer så mange “deficit” ud af det????

2014_ 6_17_ 9_18 (1)

14 kommentarer

 • Karen

  Min Johanna (fra oktober 2012) har også briller. Hun har “kun” (i hvert fald i forhold til lilletut) +4 på begge øjne. Vi var på øjenambulatoriet i Århus (hvor vi bor) og fik lgså at vide at alle børn er langsynede, men altså ikke SÅ langsynede.
  Jeg var igennem nogenlunde samme tanker som dig – især gik de på at hun joille ligne den vildeste nørd. Men det gør hun ikke. Hun er totalt sød, hvis jeg selv skal sige det (du er velkommen til at adde mig på instagram og selv vurdere @karenbendix).

  Vi har heller aldrig tænkt over at hun skulle have problemer med synet. Den eneste grund til at vi kom til øjenlæge og derefter på øjenambulatoriet var, at hun skeler helt vildt! Selv øjenlægen det sendte os videre sagde at “vi er ikke i tvivl om at hun kan se”, hvilket hun selvfølgelig også kunne, men det var nu nok lidt sløret. Uden at have nogen som helst videnskabelig viden om det så tror jeg, at børn er ekstremt gode til at kompensere. Men de bruger også mange kræfter på det, da Johanna fik sine briller og lærte at bruge dem størstedelen af sin vågne tid (det tog lidt tid) begyndte hun pludselig at tale meget mere og det gik altså virkelig stærkt. Jeg kan se på instagram at hun fik brillerne for ni uger siden. Dangang talte hun kun rubbish og kunne mest sige hej og andre små enkle ord. Nu taler hun næsten i sætninger… Jeg ved godt at tiden har sin indvirkning på hendes udvikling også, men i vuggestuen har de også bemærket hvor hurtigt der er sket noget. Hendes motorik er også blevet meget bedre – hun falder ikke så meget når hun gårfordi hun bedre kan fokusere. Så måske det også kunne give lilletut noget? Jeg ved godt at alle børn er forskellige osv. osv. Men stadigvæk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Se evt. her: de fleste tænker sådan når de små børn skal have briller. http://www.barnmedbriller.dk/da/briller/mit-barn-bruger-briller

   Til gengæld må jeg også erkende at jeg MANGE gange er blevet spurgt om hvorfor Johanna har briller – især af børn på legepladsen. Jeg svarer at ellers kan hun ikke se og det er de tilfredse med. Voksne spørger mere til hvordan man opdager at de skal have briller. Og de fleste smiler på en måde der siger at hun er sød. Bilder jeg mig ind 😉

   Og så har jeg et håb om at når hun bliver større er brillerne en del af hende som hun ikke spekulerer så meget over, fordi hun fik dem i en så tidlig alder at hun ikke vil kunne huske at hun ikke havde dem. Time will tell…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Karen,
   Tak 🙂
   Du har nok ret. Børn er bare så lige til og accepterer en forklaring – også selv om den er kort. Din forklaring er god og let at forholde sig til. Ellers kan hun ikke se. Bum!
   Og jeg synes helt sikkert selv at ALLE børn er mega nuser med briller…så det er helt sikkert åndsvagt at tænke sådan, som jeg gjorde til start. Jeg er heldigvis også kommet videre.
   Og tror at du har ret…når de får dem SÅ tidligt, så husker de jo ikke andet…og det gør deres “venner” jo heller ikke…

   KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej igen Karen…læste denne besked som nr 2, så svarer lige her også 🙂
   DU SIGER NOGET!!!!!!!!! Jeg kan kende Lilletut i alt det du siger!! Altså bortset fra at hun ikke skeler! Tutti vrøvler også noget, falder til tider og virker især ved ipad og tv som om hun ikke kan holde det rigtigt ud i mere end 10 min. Når vi spiser vil hun helst have det på vores tallerkner og beder om MEIIIIIRE selvom hun har mere på hendes egne tallerken. Selvf kan der være en naturlig forklaring på alt det nævnte, men det KAN jo også være pga hendes syn ?!?!? Okay, nu har jeg helt stresssssss med at få anskaffet hende nogen nice briller 😉

   Tror faktisk allerede jeg følger dig på IG – og ellers gør jeg det lige om lidt 🙂

   Rigtig god dag,

   Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej.
  Normalt er jeg ikke sur eller gnaven anlagt. Min blev ad instagram-veje sendt til din blog fordi du skulle være så sød og regnbue-rummelig.

  Men øv, tænk at jeg skulle læse at du er så snæversynet ift hvad du tænker om briller, fucking bare briller!
  Og billeder på instagram er da fucxxxx ligegyldigt!

  Du burde glæde dig over dit barn er sundt og raskt.
  Jeg bliver sur og ked af det( på dig og din datters vegne) fordi jeg har mistet en søn på 4 til kræft. Så når folk som dig piver over dit barn som skal have briller og så oven i købet selv beder om fremmeds mening, så kan jeg ikke lade være med at give min mening til kende!

  -spfoe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Sofie,
   Jeg ved virkelig godt at stikker man næsen for langt frem, så vil nogle helt sikkert hakke til den! Jeg var faktisk ret bange for at trykke udgiv på det forfærdelige og forfængelige indlæg, fordi jeg var rigtig bange for at nogen – med oplevelser som din – ville blive rigtig voldsomt stødt og provokeret! Jeg er oprigtig ked af DU blev en af dem!! For jeg VED VIRKELIG GODT at briller er en latterlig lille biting, som intet betyder. Lilletut er også i udredning for alvorlige lungesygdomme, som i værste fald kan koste hende livet (hvis vi er rigtig uheldige!)!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så på et lavt niveau ved jeg hvad du har været igennem – selvom du selvfølgelig har prøvet det ultimative. Det der ALDRIG kan gøres helt godt igen, den største sorg EVER! Hvor er jeg oprigtig ked af det på dine vejne…det der skal ingen hverken børn eller forældre opleve!
   Jeg er faktisk så rummelig og sød som et menneske MED FEJL nu engang kan være! Jeg er så til gengæld også rigtig sarkastisk og ironisk anlagt. Jeg tackler nogen af mine “problemer” (i følge min målestok) ved at skrive ironiske og sarkastiske indlæg…nogen synes de er sjove andre synes de er frygtelige! Det må man gerne synes – altså jeg ville jo helst at alle forstod mig, men det ved jeg fra mit liv IRL at det gør de IKKE! Jeg får hug med på vejen, og det må jeg accepterer, selvom det faktisk gør lidt ondt. Jeg undskylder at jeg har gjort dig ked af det. Men tror også at have du “kendt” mig, så vidste du at det ikke er så slemt og overfladisk ment som det lyder!!

   Håber du læser dette. Reager gerne på det og kommenter igen.
   Jeg ville sådan håbe du godtog min undskyldning og min kondolence – det gør mig sgu ondt!

   God regnvejrsdag, kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej igen.

  Tak for svar. Og lidt undskyld jeg blev så vred… Ind imellem kan jeg bare blive så ked og frustreret over at mangle min dejlige dreng, og virkelig blive sur på folk som føler deres liv går i stå over banaliteter. Når det så er sagt så kan jeg jo bare lade være med at læse din blog:-) synes bare du virker så rar ellers og vi har mange ting til fælles. Jeg Eæsker også Østerbro( bor her også) og mine børn, kæreste, indretning etc.
  Er ked af at høre din datter evt er syg i lungerne. Man er sgu så forbandet sårbar når det kommer til ens børn, at det ind imellem er ulideligt. Håber hun forbliver den dejlige, skønne og raske pige hun er. Og hun bliver cool med briller!
  🙂 alt forladt og kæmpe weekend krammer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Sofie,
   Og hvor er jeg GLAD for at du læste mit svar og ENDNU GLADERE for at du lige skrive igen!! For jeg blev oprigtig ked af at have trådt dig over tæerne! Og kan virkelig godt forstå og følge dig! SHIT, havde det været mig, ville jeg heller ikke kunne klare at høre folk græde over ligegyldigehder… Når det er sagt så er jeg SÅ glad for du stadig er her….og håber di bliver hængende på bloggen og du må meget gerne råbe højt når du er uenig og jeg er på vej ud af et sidespor!! Jeg er som søde Elisabeth skriver “lidt skør” (okay hun skrev skrup skide skør) men alt jeg skriver er med et glimt i øjet…måske lige på nær dengang jeg var så pissed over at min konen havde “spist ude” – der var jeg fandme bare sur!!!!!
   Og jeg er altså meget sød 😉 Og ææælsker Østerbro, mit barn, konen, indretning og projekter 🙂 Hvor på Ø.bro bor du mon???
   GODT du kan tilgive mig!!! Nu er jeg glad igen 🙂

   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Vil gerne pointere at jeg aldrig har sagt at børn har 7-7.5 dioptrier. De må vist ha op til 3. På med brillerne til lilletut – hinkesten, colabund du har briller du er……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hey.

  Ja, jeg overreagerer og da jeg læste dit svar begyndte jeg at græde…?! Ind imellem er følelserne lidt udenpå tøjet, og når det kommer til børn, så skal de elskes til de ikke kan holde til mere kærlighed ( trods briller, grimme næser, skæve tæer eller snotnæser);-)
  Alt andet er fucking dumt, og det ved jeg jo også godt du ved og gør…i hvert tilfælde nu hvor jeg har fanget din ironi og selv er faldet lidt fra følelses-momentet.

  Vi bor ved Kildevældsparken og elsker Øbro. Hvis jeg ser dig en dag ( og kan genkende dig) siger jeg “Hej” ok? ” Hej Brillemor” måske? Så ved du hvem jeg er…:-D

  Kh Sof

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jaaah, sig Hej Brille-mor 😉 Der er så hyggeligt når folk siger HEJ 🙂 Kildevældsparken er i den anden ende i fht os – vi bor en sidegade til Classensgade, men man ved jo aldrig…Fælledparken er jo lige midt i mellem 🙂
   GODT, at du har fanget min ironi – for den kommer du til at møde maaange gange endnu! Og du har helt ret; børn skal elskes SÅ meget…og vi har følelserne udenpå og græder nogen gange over dumme ting…Men sådan er det ogs¨å at være mor!

   MØS og god sommer til dig Sof – måske vi ses….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Kathrine.
  Bare så du ved det, så er jeg blevet fan af dig og din blog.
  Da jeg skrev den første kommentar til dig kendte jeg dig jo slet ikke og besøgte bloggen for 1. gang. Jeg forstår normalt sagtens ironi og sjov, så den dag var nok bare en af mine dårlige…
  Nå nok om det, ville bare lige sige at jeg synes du gør det hele så godt. Din datter, din eks og det kaos jeg forestiller mig du føler du står i.
  Lilletut er heldig at have dig!
  Kh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Åhr du er SØD Sofie!!! Tak for de mega pæne ord!!! Det gør mig glad, det skal du da bare vide…for hold da magle hvor føler jeg mig som en stor hvirvelvind i hovedet! Alt vil ud, og så alligevel ikke…og kommer så nogen gange forkert ud!!
   Juhu!!! Nu har jeg lidt mere overskud på kontoen.
   TAK og KRAM til dig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Du havde ret! Det virkede ikke….men det gør det nu :)))))
   SHOP, SHOP, SHOP, SHOP, SHOP, SJOP!
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når følelsen blot er WEEKEND...