Jeg døber dig; i sønnen, faderen og helligåndens navn: LILLETUT

Når følelsen blot er… – part 3 “Mødet”

Uhh, så var det igår at “MØDET” stod. MØDET mellem konen og jeg og vuggestuens leder. Der var ingen pædagoger med, og altså heller ikke pædagogEN. Det var noget lederen havde bestemt, og altså ikke noget vi havde haft en indflydelse på. Personligt synes jeg det var det bedste, da vi i første omgang gerne ville have en masse svar fra vuggestuen og ledelsen – uden en masse forstyrrelser.

2014_ 6_ 8_21_15

Jeg havde forberedt mig til mødet i bedste Katrine-stil med et overskrevet papir (på begge sider) med noter om tanker, følelser, episoder og samtaler, som vi skulle have vendt. Jeg læste desuden alle kommentarerne til de billeder jeg har haft lagt op på IG, hvor I og alle mine kære følgere derinde (forhåbentlig er I begge steder) havde givet mig gode råd og en masse peptalk med på vejen. Så dejligt – elsker når I er der! Det gav lige nogen gode formuleringer og lidt mere kampgejst. For lets face it – jeg var blevet lidt chicken-shit som dagen skred frem, selvom jeg forsøgte at undlade at tænke alt for meget på MØDET i løbet af dagen for bare at kunne bibeholde en nogenlunde normal puls. At jeg var sygemeldt derhjemme med en nyopdaget MRSA-smitte hjalp bestemt ikke (mere om det i et andet indlæg). Alt for meget tid til at tænke i.

Den første udfordring i optakten til mødet var at Lilletut var nød til at blive i vuggestuen under hele vores møde – formentlig til kl 17 når jeg kender min talestrøm ret! Jeg var så rad for at sige det til stuen, at jeg blev så lykkelig da jeg fandt ud af at dagen med MØDET tilfældigvis faldt sammen med en dag, hvor min egen far var på besøg fra Bornholm for at være censor diverse steder i Storkøbenhavn. Juhu, barnepasser sikret – mulig konflikt undgået! Lederen havde selvfølgelig allerede mailet os at SELVFØLGELIG var Lilletut mere end velkommen til at blive passet i vuggestuen under hele mødet, men det var nu rart at det ikke var nødvendigt.  Morfar var glad, Lilletut var glad og mødrene var derfor også glade – og lidt nervøse.

Morfar gik hjem med Lilletut og vi gik op på 4.sal til lederens kontor. En lille snert af følelsen af at skulle op på rektors kontor fra skoletiden kom snigende. Den vuggestue kan altså få alle de dårlige erindringer frem. Der var ca 10.000 grader varmt oppe på kontoret, og jeg svedte tran under MØDET, Min trøje blev helt våd på maven – yep, så klammo er jeg, når jeg er lidt oppe at køre. Tror dog striberne på trøjen skjulte de våde pletter meget godt. Nå men…MØDET var SÅ FANTASTISK! Lederen er bare så professionel, sød, menneskelig, moderlig, pædagogisk, dygtig, overskudsagtig, indlevende og så super super kompetent! Jamen jeg kunne blive ved, og ville ønske jeg havde båndet mødet og kunne afspille det for jer, for jeg kan jo kun faile i at genfortælle det. Helt konklusivt kan jeg sige at jeg er SÅ rolig, tryg og glad for at Lilletut går i en vuggestue med så gode intentioner, pædagogiske planer, handleplaner, årsplaner OG en dygtig leder der tager ansvar for alle hendes ansatte, alle børn og alle forældre. Så fantastisk. Overskud og indblik – faktisk et helt enormt indblik!

2014_ 6_12_22_ 7

Det var ikke os! Vi var ikke pylrede, overdrevne eller andet. Vi havde fuldstændig ret i ALT hvad vi sagde.

Lederen startede med at sige et stort og dybt “undskyld”! Hun var så oprigtig ked af alt vi havde oplevet, og havde aldrig oplevet før at nogle forældre havde haft så mange dybt beklagelige episoder med vuggestuen og personalet. Det var virkelig ikke i orden og yderst beklageligt. Efter hun havde beklaget og virkelig udtrykt at hun var ked af det, fortalte hun at der helt rigtig var store problemer på Lilletuts stue – og ISÆR med personalets kommunikation. De kunne hverken kommunikere med hinanden indbyrdes, hende som leder men bestemt heller ikke med forældrene! Det var et stort problem, og noget hun i høj grad havde lagt en plan for og arbejdede med allerede.

Problemerne startede allerede før Lilletut begyndte på stuen, hvor først den ene faste pædagog stoppede og blev erstattet af hende pædagogEN vi har problemerne med, og så et par mdr inde i Lilletuts start stoppede de sidste to “gamle”. Børnegruppen blev forvirret og begyndte at fungere rigtig dårligt pga alle de voksen-udskiftninger. Alle kunne mærke at det var et for stort tab for børnene, og fokus blev allerede der sat på børnene fra ledelsens side. De sidste stillinger blev besat af endnu en nyuddannet (åbenbart er hende pædagogEN også nyuddannet på trods af at hun er lidt oppe i årerne) og en intern vikar. Kemien og kommunikationen stuens personale i mellem var dog desværre dårlig og decideret mangelfuld. Lederen greb ind, da flere klager indløb både fra diverse forældre på stuen, de andre stuer og børnehaven og tilsidst også fra andet personale. Lederen lagde en resolut plan med ugentilige fællesmøder, individuelle coachinger og møder med hver af pædagogerne. Der var et klart fokus på pædagogisk kommunikation og selv lederen havde svært ved at forstå dem. Deciderede henstillinger har hun også måttet give “vores pædagog” da hun har handlet direkte forkert efter en ellers klar ordre. Fx. det med at spørge os 117 gange om ikke Lilletut kunne holde fri på de indklemte hverdage efter helligdage. Yderligere er det at pædagogEN tit får sagt ting hun ikke mener og som hun så trækker tilbage igen også et stort problem for stedet.

2014_ 6_12_22_ 8

Alle vores anklager omkring dårlig og mangelfuld kommunikation med pædagogerne og pædagogerne i mellem blev altså genkendt og bekræftet. Til gengæld blev vi også lovet at der snart ville ske et udfald i sagen. Nu havde de arbejdet pædagogisk i flere måneder med stuen så nu var de snart ved vejs ende. Der skulle altså falde en afgørelse sagde lederen – som hun selvfølgelig skulle tage – men fordi at den omtalte pædagog er så pokkers god til børn – og til at kommunikere med børn – er det svært. Og hun elsker virkelig sit job, og er meget videnbegærlig og yderst kompetent til børn. Og hun ER god med Lilletut, og Lilletut elsker hende! Krammer hende, løber hen til hende – og vil have solcreme på af hende (!!!Lillelort). Lederen forsikrede os om at vi INTET har at frygte for Lilletuts hverdag. Hun trives, udvikles og får nye venner og kompetencer hver dag. Hun udfordres, kommer på ture og oplever så mange dejlige ting – fordi pædagogEN vil børnene det allerbedste!

Det tror jeg på. Og det gør konen også.

2014_ 6_12_22_ 8 (1)

Lederen skulle have møde med stuen idag, hvor de dels ville tale om afslutning på indsatsen med stuen og dels vores møde. De konkrete ting skulle diskuteres igennem, og der måtte understreges at en sådan dårlig kommunikation bare ikke blev tolereret der. Hun lovede at vende tilbage til os med udfaldet af mødet, og hvad planen fremover skulle være. Så det venter vi så på. Og jeg er ret spændt, for mellem linjerne kunne jeg forstå at hvis ikke pædagogEN blev bedre til kommunikationen med andre (personale såvel som forældre) så blev hun fyret eller bedt om at gå!!

Vi fik også luftet tankerne om dagplejeskift og stueskift. Lederen var ikke afvisende men synes umiddelbart at vi lige skulle afvente deres møde idag, så det gør vi. Men jeg har en god mavefornemmelse nu. Jeg tror sgu på stedet igen, og jeg ved at lederen er på sagen og at hun er yderst kompetent til det. Jeg græd flere gange til mødet og måtte få en kleenex, men jeg krammede hende da jeg gik fordi jeg var så lettet. Den knugende pressende knude i maven var løsnet, og den ultimative følelse af at være Verdens Dårligste Mor var svundet ind. Jeg havde fået luft for angsten for at hente for sent og arbejde for meget, og vidste nu at de fleste forældre havde samme arbejdtider som mig – og at selvfølgelig var Lilletut velkommen i ALLE institutionens åbne timer (07-17).

I dag var hun der fra 07.30-16!!! Jeg skrev kl. 16 på hente-listen uden at tøve (så meget)!

2014_ 6_12_22_ 9

17 kommentarer

 • maria

  Huuuurra! !! Fedt at det gik sådan! Så kan I se fremad:)
  Godt gået!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   TAAAAK 🙂
   Nemlig…fremad march…. (tut tut tuuuut)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Fantastisk! GODT at I kom til mødet! Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må have været at være forældre i sådan en situation, for man vil jo kun sit barn det allerbedste, og det er jo ikke ligefrem fordi vi nyder at være væk fra vores børn SÅ mange timer om dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Præcis! Man gør det jo ikke af ond mening – tvært imod!!!

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvor dejligt! Jeg har læst din blog et par gange, og som tidligere enlig mor til en pige fra hun var 1 år (hun er 18 nu) kan jeg alt for godt huske alle de gange, hvor jeg synes, at jeg afleverede for tidligt og hentede for sent – nærmest uanset hvornår på dagen, det var. Da hun blev 3 lagde jeg for alvor den dårlige samvittighed fra mig og prøvede at stole lidt mere på, at jeg var en ordentlig mor og at jeg ikke havde noget valg – med fuldtidsjob og fuldtidsbarn, så var det bare sådan, det var.
  Jeg synes, du er vildt sej! Jeg synes, at det er rigtig dejligt at læse en blog, hvor livet ikke er lyserødt hele vejen igennem – I lyder til at være den dejligste, mest almindelige familie, med alt hvad det medfører. Der er alt for mange blogs, hvor livet fremstilles pastelfarvet og tuttenuttet og vi ved jo allesammen, at sådan hænger det nok ikke sammen. Så stor tak til dig for at være ærlig.
  Jeres lille pige er skøn, lige til at kramme.
  Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Line,
   Det er sq ikke nemt at være forældre i dagens Danmark – for ja, man er jo nøøøøød til at arbejde! Penge ud – penge ind!! Som enlig mor må du da også have slidt i det…for shit de gange hvor jeg ønsker konen ad h til..tænker jeg at hun jo trods alt deler arbejdet med mig, så sys jeg hun skal blive alligevel 😉 Highfive til dig!!
   Hvor bliver jeg bare SUPER DUPER GLAAAD for din ros til min blog – det betyder alt! For jeg sys også selv at for mange blogs får det hele til at virke så mega nemt og lige til…og WEEEE så så man lige mit barn sover 15 timer i nat – og seeeee min træ-abe 😛
   Tak igen, og ja hun er lige til at kramme 🙂
   knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dejligt at høre at I havde en god oplevelse med mødet og har bedre mod på fremtiden med vuggestuen, det glæder mig virkeligt <3

  Når det så er sagt, så må jeg sige at HOLD DA OP en uproffesionel leder. Sjældent har jeg da oplevet så dårlig en arbejdsgiver, som udleverer sine ansatte på den måde. Hvis det var min leder som kunne finde på at gøre sådan, ville jeg på ingen måde havde accepteret det. Det er helt uhørt at udlevere pædagogernes samarbejdsproblemer osv på den måde……grrrr.

  Efter min mening, måtte hun havde hørt på jer og givet jeg viden om at de arbejdede på at finde nogle bedre løsninger ift jeres samarbejde og at de hørte på jeres oplevelser og ville gøre hvad de kunne for at I ville opleve jeres og Lilletuts hverdag bedre og efterfølgende aftale et opfølgningsmøde med jer, men føj at hun gjorde som hun gjorde……..

  Og så er jeg færdig 😉

  Kh Camille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dejligt at høre at I havde en god oplevelse med mødet og har bedre mod på fremtiden med vuggestuen, det glæder mig virkeligt <3

  Når det så er sagt, så må jeg sige at HOLD DA OP en uproffesionel leder. Sjældent har jeg da oplevet så dårlig en arbejdsgiver, som udleverer sine ansatte på den måde. Hvis det var min leder som kunne finde på at gøre sådan, ville jeg på ingen måde havde accepteret det. Det er helt uhørt at udlevere pædagogernes samarbejdsproblemer osv på den måde……grrrr.

  Efter min mening, måtte hun havde hørt på jer og givet jeg viden om at de arbejdede på at finde nogle bedre løsninger ift jeres samarbejde og at de hørte på jeres oplevelser og ville gøre hvad de kunne for at I ville opleve jeres og Lilletuts hverdag bedre og efterfølgende aftale et opfølgningsmøde med jer, men føj at hun gjorde som hun gjorde……..

  Jeg vil forøvrigt sige, at jeg synes du skal overveje om dette indlæg skal ligge her og om du skal referere en sådan samtale. Dette kunne efter min mening give den leder store problemer, hvis nogen i kommunen læser dette, eller hvis nogen af pædagogerne læser det. Da vil pædagogerne kunne kontakte deres fagforening og det kan ende med en erstatningssag til pædagogerne.

  Og så er jeg færdig 😉

  Kh Camille (pædagog).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Camille (pædagog :))
   Du er dælme altid ærlig og det kan jeg virkelig godt lide dig for 🙂 Sådan havde jeg overhovedet ikke tænkt selv! Sjovt at forskellige mennesker kan fokusere på så forskellige sider af en sag – lige præcis også derfor jeg synes det er fedt at blogge om alle mine udfordringer i hverdagen, jeg får så mange skønne synsvinkler. Og jeg har det virkelig fint med at ikke alle er enige med mig. Dog ville jeg nok aldrig (ej man skal aldrig sige aldrig) slette noget fordi nogen synes…så selvom jeg hører dig – og faktisk også er lidt enig med dig – så sletter jeg ikke indlægget. Jeg giver dig ret. Hun fortalte mange ting – men det går begge veje. Pædagogerne ved også hvad vi har sagt og skrevet – de har læst alle mails, som jeg jo egentlig har skrevet fortroligt til lederen (troede jeg). Men det er ledelsen – og klyngen og derved også kommunens stil – åbne kort, intet er hemmeligt! Og når alle forældre og alle andre pædagoger ved det, så synes jeg egentlig det er fedt at hun diskuterer ting åbenlyst med os. Vi ville nok aldrig kunne få løst så massivt et problem, hvis ikke vi kaldte en spade for en spade og fik navn på. Sådan har jeg det også personligt – både sammen med familie, venner og på job. Jeg hader folk der pakker tingene ind og skjuler navne for at lette på sagerne: Svesken på disken!!!

   Men tak for dit svar – den synsvinkel havde jeg ikke selv set 🙂
   KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dejligt at høre I blev mødt og lyttet til! Det er bare super I har taget problematikkerne op, så I kan få hverdagen til at fungere bedre. Et godt forældresamarbejde er noget så vigtigt.

  Og så må jeg sige, at Camille har nogle væsentlige pointer. Jeg tænkte præcis også, at lederen udlevere sit personale. Jeg synes, det er okay, at sige at man er opmærksom på situationen og der vil blive taget hånd om det, men hun giver virkelig mange detaljer set i mit perspektiv.

  Kh Camilla (også pædagog 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Camilla,
   Svarer dig lige lidt kort, og læs så mit svar til Camille også 🙂
   jeg blev også overrasket over de mange detaljer, dem havde jeg bestemt ikke regnet med. Men det var dejligt faktisk! Man følte sig hjemme og man følte at alle vidste alt. Egentlig også lidt pres idet jeg havde skrevet nogen ting til lederen, som jeg ikke hvade tænkt at pædagogerne skulle have fået at vide. Men når lederen fortalte at det var stilen, jamen så var det bare stilen….
   Kh Kat (fys;))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ja, jeg undrer mig godt nok også over, at hun kan få sig selv til at udlevere sine ansatte på den måde!
  Det er meget uprofessionelt, og ligger meget langt fra, hvordan jeg ser en leder skal agere.

  Men så dejligt at I har fået en “afslutning” på det ubehagelige forløb!

  Hilsen Camilla (også pædagog 🙂 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Altså uproffesionelt var det ikke, det var faktisk utrolig pædagogisk og faktisk professionelt! Så jeg giver jer ikke ret i den lille hetz mod lederen 🙂 Jeg tror – desværre – hun er utrolig vant til at håndtere personale på godt og ondt. Gør man sit arbejde godt nok så har man intet at frygte og man bliver bakket op 5000000000 % Hun fortalte jo også alle de mega gode kompetencer pædagogen har. Hun er SÅ fantastisk med børn. At hun ikke kan kommunikere med voksne, er ingen hemmelighed for nogen…det kan ej heller skjules 🙂
   KH Kat (fys – og meget direkte:))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må altså stemme i med de andre og sige, at jeg godt nok synes, at den leder får sagt mere, end godt er! Når det så er sagt – hold op, hvor er jeg glad for at høre, at I har fået en ‘afslutning’ på det! Så dejligt at du nu har lidt mere ro i maven omkring det hele:) Jeg håber, at det varer ved, for det andet har da slet ikke være rart for dig!!!
  Dejlig søndag til dig og dine Tutter:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Måske, men det er hendes og hele institutionens stil på både godt og ondt. Faktum her er også at der er noget i det. Hun har gjort noget forkert kommunikativt mange gange.
   Og TAK, vi har haft en dejlig dag 🙂
   Nice arbejde med jeres køkken…I er så mega seje! Og NEJ hvor jeg glæder mig til rødvin 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rødvin i et helt nyt køkken smager bare bedst – især i godt selskab;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   …og jeg GLÆDER mig 🙂

   Kan I forøvrigt lejes til at give vores køkken en make-over???
   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg døber dig; i sønnen, faderen og helligåndens navn: LILLETUT