Netflix and chill...

Folk og Røvere i Kardemommeby – en anbefaling værdig

// Indlæg sponsoreret med billetter til den omtalte forestilling.

I lørdags var jeg steget ud af sygesengen og havde samlet min mor og min Lilletut sammen – eller også havde de samlet mig sammen – for at tage i teateret. I Bellevue Teateret oppe af Strandvejen, hvor vi var inviteret til en forestilling med Folk og Røvere i Kardemommeby, I ved den af Halfdan Rasmussen.

IMG_5366

Jeg har noget med teater. Jeg synes faktisk det er ret unikt, og en ret fantastisk oplevelse,som jeg virkelig nyder at kunne give Lilletut. Jeg elsker, at hun oplever stemningen i salen. At hun griner med de andre børn. Lever sig ind i forestillingen og dens former, farver, lyde og lugte. At hun lever sig ind i verdenen, skuespillerne skaber for øjnene af hende. Og at hun lever sig ind i det, de andre børn lever sig ind i. At hun bliver en del af et lille fint sammenhold lige for øjnene af mig, også selvom hun bare sidder på sin plads. Hun er på.

IMG_5367

Setuppet på det fine Bellevue Teater, som jo btw bare ligger smukt (også i præ-snestormens rusken), var super hyggeligt og helt spændt op til en eftermiddag i familiens skød med julegodter, tegnekonkurrence og en ægte kamel. Og et æsel ikke at forglemme. Men kamelen vakte opsigt. Ikke mindst hos Lilletut, som selvfølgelig skulle op og ride – også selvom hun måtte på skødet af den fremmede kamelpasser. Hun var helt betaget af det kæmpe dyr med den mega tykke pels og de to pukler. Fedt plus til forestillingen – som jo har en snakkende kamel medvirkende. Den har Lilletut også snakket om flere gange siden.

IMG_5356

Kamelen er på besøg ved teateret hver weekend, og kan altså klappes både før, under og efter forestillingen, lige så vel som at børnene kan komme op og sidde på den – og os fotograferende forældre kan få skudt nogen fotos af barnet til vejrs.

Forestillingen varer i alt 2 timer med pause, og kan anbefales til børn fra 3 år og op. Selvfølgelig skal man altid til en given teater-forestilling vurdere sit barn i forhold til det enkelte stykke, aldersanbefalingen, hvor stort teateret er – og hvor mange mennesker der derfor er til forestillingen. Og så også lige det med lydstyrken. Lilletut har en meget sensitiv hørelse og synes meget let at ting er for høje. Vi har før måtte forlade ting, fordi det var for højt til hende. Så jeg prøver altid at huske vores hørebøffer til sådanne ting – og alt med høje lyde. Det havde jeg selvfølgelig glemt til Folk og Røvere i Kardemommeby, og Tutti syntes faktisk det var lidt for højt. Dumme mor !

IMG_5119

Før forestillingen begyndte, gik alle skuespillerne rundt i forhallen, ved billetlugen og inde i teatersalen og interagerede med alle os publikummer. Virkelig hyggeligt. Og Lilletut har så sent som idag snakket om Cammomilla, som kom hen og satte sig ved siden af hende og snakkede med hende. “Hun skal med på skitur”, var Lilletuts udmeldning idag ! Så det må vi jo så se om hun kan….

Lilletut var – selvfølgelig – i fuldt Elsa skrud til forestillingen.

IMG_5368

Pernille Højmark gjorde det helt fantastisk som hende den skrappe Tante Sofie, og alle de andre skuespillere gjorde det også helt til UG. Min mor sang med på alle sangene – og jeg kunne stille og roligt, som forestillingen skred frem, genkende flere og flere af sangene. Utroligt som noget kan være slettet fra ens hukommelse, for så ligesom pludselig at dukke op igen med musik.

Tutti syntes forestilligen var lidt lang, men vi nød alle tre eftermiddagen og forestillingen. Og så har de altså Verdens Bedste Popcorn !! Hold nu op de var gode – et klart besøg værdigt! Bellevue teateret ligger nær Travbanen, Dyrehaven, Bakken (som selvfølgelig er lukket nu) og så selvfølgelig den populære Bellevue Strand. Alle seværdigheder man også sagtens kan nyde på en flot vinterdag.

IMG_5369

Folk og Røvere i Kardemommeby spiller på Bellevue Teateret: 21. november – 20. december 2015. Læs mere på hjemmesiden og køb dine billetter HER

// Indlægget er sponsoreret i form af billetter til den omtalte forestilling.

2 kommentarer

  • Ak, vi var der samtidigt – så jer slet ikke, øv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine K

    Nu er bogen ikke skrevet af Halfdan Rasmussen, men af Thorbjørn Egner 🙂
    Vi var inde og se forestillingen sidste år med min store datter ( og jeg var derinde flere gange som barn) men kommer nok ikke afsted i år – jeg tror min yngste er for lille (8 måneder ) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix and chill...