Når moren er mere syg end barnet

Jul på matriklen, Frækkerten fra børnehaven og VIND en kuffert fra Trunki

// Præmien er sponsoreret af Sacokids //

Sidste søndag var jeg alene, og der var ikke meget advent- eller julestemning over hverken mig eller matriklen. Jeg gjorde mig nogen tanker i et indlæg HER og udloddede så en præmie fra Lego Duplo til jer i stedet for at pynte op alene – jeg trækker vinderen i aften kl 20.30, så du kan egentlig nå at være med endnu – også HER !

Skærmbillede 2015-11-29 kl. 13.11.48

Da Lilletut var kommet vel hjem om mandagen, og det var blevet tirsdag efter børnehave, fandt jeg alt min julepynt frem. Jeg har en del fra min farmor, som hun selv har lavet, og den er jeg egentlig lidt vild med. Fordi hun har lavet den, og den har en historie. At den så ikke er så designer-pæn og egentlig roder lidt i mit øje, er en anden side af sagen. Men jeg har besluttet, at der skal være plads til det hele i mine og Tuttis juler. Der skal både være det hjemlig og hyggelige, og det som morens ADHD-OCD kan holde ud at kigge på. Jeg er altså typen, der får stress af for mange farver væltet sammen.

Det julepynt jeg forbinder allermest med jul, og det jeg har mine helt egne minder med, er desværre afgået ved rotte-døden for et par år siden, da den store rotte-invasion ramte vores kælderrum. Men min farmor og farfar ryddede op i deres mange mange julesager sidste år, og der var jeg den store aftager netop for at kompensere.

Så da Lilletut kom hjem fra børnehave i tirsdags hentede vi poserne frem og gik i gang. Og jo jeg indrømmer gerne, at jeg måske måtte sweet-talke og helt sikkert up-talke alt nisseriet og juleriet lidt. Lilletut var ikke helt så imponeret som jeg havde regnet med. Men jeg kunne da få hende til at lave et “nisselandskab” i vindueskarmen, pynte potteplanten som et juletræ og så give nisserne mad – pizza (man kommer vel fra stenbroen). Faktisk syntes hun det var ret skægt at lege med alle oldemors strikkede nisser. De rutschede, gyngede og var med inde på værelset. Og så er det man bliver taknemmelig for at de netop er strikkede – og ikke af royalt glas/keramik – og kan holde til ALT. Jeg hang mine nye Stella vinduesophæng fra Kähler op, som var dette års indkøbte pæne juleting. Jeg har besluttet, at jeg hvert år må købe en pæn ting nemlig.

IMG_5423

IMG_5418

Da Tutti var gået i seng, satte jeg nissedøren (you know) op. Historien var så at nissen var flyttet ind, fordi hun havde gjort det så hyggeligt med nisserne i vindueskarmen. Og hun blev meget overrasket om morgnen. Og gjorde store øjne. Og ville med vold åbne døren. Men jeg reddede den fra den visse afsløring. Da hun kom hjem fra børnehave, havde den taget hendes Elsa kjole og puttet i hendes strømpe – fordi vi ikke havde givet den ordentlig mad jo ! Den gad åbenbart ikke have den skål risengrød, som fulgte med pakken. Vi justerede ind med en vanilijekrans til næste dag, og – pling – så var der bonus i form af en gave til Tut.

IMG_5442

Lilletut har de sidste dage snakket om Nisseline og Nisselars. Først overvejede jeg, hvor hun mon havde det fra, men tænkte så det selvfølgelig måtte være et eller andet fra børnehaven. I fredags, da jeg afleverede Tutti i mit sygdoms-oufit (og ansigt), kunne jeg så efter en lang snak med yndlings pædagogen, få bekræftet (hvad jeg egentlig frygtede lidt) at det var stuens drillenisser, som på skift besøgte børnene. Nisselars skulle pædagogisk korrekt hjem til pigerne, og Nisseline skulle hjem til drengene. Seriøst, jeg elsker at de lære mit barn at færdes i verden. Ting jeg øjensynligt aldrig ville komme på skulle læres ! Jeg er SÅ taknemmelig, de er virkelig seje ! Og typisk – by the way – at man lige får verdens længste snak med Tuttis søde pædagog, dagen hvor man ligner lort og ikke har været i bad siden man blev syg ! Goddammit ! Og helt apropos lå Nisselars og den medfølgende historiebog i Tuttis taske, da jeg hentede hende.

Tilfældigt !

Så vi har haft Nisselars på weekend ! Jeg havde altså lidt præstationsangst fredag aften over, at skulle have ham en hel weekend. Why meeeee ?! Læste det de to andre forældre havde skrevet, og beredte mig på nisseløjer. Tanken strejfede mig om man i princippet kunne lyve ?! Hvem ville de tro på – det skrevne fra mig eller hvad Lilletut nu engang fortalte ?! Og så var det lidt som at have lektier for. Lidt et pres ! Og tææænk hvis jeg glemte det. Glemte at lave løjer – ville mit barn så blive buhh’et ud af børnehaven ?! Så med det samme Lilletut sov, hældte Nisselars salt i sukkerskålen og rød farve i mælken – så kunne det da ikke gå helt galt !

IMG_5445

Eller jo, for Lilletut syntes faktisk det var lidt irriterende. Hun nægtede pure at drikke den lyserøde mælk, og det var lidt traumatisk at der ikke var noget sukker til hendes havregryn. Men da tingene var kommet i orden, og den normale havregryn var spist, så var det sjovt. Altså at fortælle om. Da vi senere på dagen skulle ned til min søster, måtte Nisselars gerne blive hjemme.

Egentlig er det lidt sjovt, at når vi vågner op hernede hos søs, så tænker hun ikke på jul mere. Eller gaver. Hun er stadig lidt bange for at også deres mælk er lyserød, men hun snakker ikke om GAVER ligesom derhjemme. Tanken, om jul og gaver, er noget vi forældre implementere – og om vi gør det for tidligt – trænger sig på ?!

I al fald, summasumarum og på trods vil jeg gerne i samarbejde med Sacokids udlodde en af de søde Trunki kufferter. En pigemodel og en drengemodel – en Hello Kitty og en Freddie (brandmand). Man må helt selv vælge hvilken en af dem det skal være, ingen drenge eller pige fordomme her.

vindtrunki

Skriv en kommentar til indlægget her om hvilken kuffert, du kunne tænke dig, og så trækker jeg vinderen på næste søndag altså d. 13.12.2015 kl 20.30.

Følg mig gerne på min Facebook side HER 

Held og lykke – og god søndag; jul, advent eller ikke 🙂

IMG_0184

TILFØJELSE 13.12.2015: VINDEREN ER TRUKKET !!!

 photo B939FE0E-0653-43EB-93D2-388B696D98D5_zpszdswzcns.png

Stinne, jeg sender dig en mail 🙂 Tillykke

56 kommentarer

  • Cecilia A.

    Freddie Brandmand er mega sej! Den vil Osvald gerne vinde

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie K

    Her vil vi være meget glad for Freddie Brandmand 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Den røde ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Truc//petittruc1981

    Tja vores lille My ville elske den lyserøde Hello Kitty. Ja hun er altså en pige der elsker lyserød, prinsesser og tylskørter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Det skulle da være Freddie, så ville mindstemand Karl blive glad!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sonja zattlander

    en brandmand til oldebarnet:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stinne

    Freddie brandmand vil være et hit hos os

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Nordentoft

    En Freddie ville bringe lykke her ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Kender en sød dreng som ville blive ellevild for Freddie Brandmand

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jela

    Min 3-årige ville blive ellevild efter en brandbil-kuffert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg ELSKER det arvede julepynt. Det er så meget mere værd end det fine købte – selvom det sidstnævnte ser pænere ud;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann Kathrine Brændgaarf

    Hvor er de fine. Meeeeeen jeg har (so far) bandlyst Helle kitty i mit hjem!!!!! Så vi vil da elske Freddy til Thea. Så kan hun pakke i den, når vi skal fra djævleøen til jydelandet og besøge mormor og morfar 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica Figgé Jensen

    Freddie Brandmand vil jeg gerne vinde til min dreng 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Wesley

    Jaa, Charlie vil elske en Freddie brandmand kuffert

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Petersen

    Jeg vil gerne vinde Freddie til min søn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Aagaard

    Nøj jeg vil gerne vinde en fin kuffert til min søn, som jeg rigtig gerne vil have med ud at rejse i 2016

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih, ville gerne vinde drengefødsler til min lille syge søn krydser fingre og ben og hår og alt muligt andet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Den røde ville vække glæde herhjemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Rønnow Jensen

    Brandbilen er så sej, så den ville jeg vælge til vores søn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Syllemin

    Den ønsker vi os!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Jesus, Jeg glæder mig på ingen måde, til min dreng kommer slæbende med lektier :S I feel the pressure, syntes nu egentlig, du gjorde det godt! 😀

    Jeg ville allerhelst have den ko, din Tut sidder på, men ellers må det være brandbilen, der skal herhjem, hvis vi vinder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Weirsø

    Herhjemme we Hello kitty helt bandlyst Så en brandmand kuffert til Emily på 3,5 vil helt sikkert være et hit

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hello Kitty den er såååå sød håber jeg er den heldige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie S

    Den røde til min lille drenge-pige!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Vinderslev

    freddie brandmand vil min søn elske

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Fuglsang

    En Hello Kitty model 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Fuglsang

    En Hello Kitty model 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er så vild med Freddie Bandmand – det blir min datter også 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai O.

    Ohlala, Hello Kitty-bassen ville skabe glæde i det lille hjem, I think! 🙂

    kh Mai

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mark

    Den fine fra Hello Kitty til min skønne kusine!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia sroka

    Den lyserøde. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    En sej brandbil til min 4 årige søn. Hvor hyggeligt med Nisselars på besøg, tror også snart det bliver været tur at have Nissen med hjem fra børnehaven. Spændende hvad sådan en fræk nisse kan finde på. Min søn er nemlig heller ikke helt vild med, hvis Nissen driller for meget 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Helt klart den med Hello Kitty herhjemme elsker vi (nok mest moren!) Hello Kitty

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Jakobsen

    En Freddie brandmand ville falde i super god jord hos min venindes dejlige dreng 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

    Min lillesøster ville blive så glad for den lyserøde Hello Kitty, krydser fingre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Nyegaard

    Da jeg har to piger vil det oplagte valg falde på Hallo Kitty.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine K

    Min yngste vil være glad for Hello Kitty udgaven 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla A

    Hvor er den fed!
    Jeg vil rigtig gerne vinde den røde til min nevø. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • charlotte

    Hello Kitty :grinning:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Freddie Brandmand vil være et hit hos min søn 🙂

    Christine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lynghøjen

    Freddie Brandmnad ville bringe stor lykke hjemme hos os 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Christensen

    Den lyserøde Hello Kitty ville være det store hit. ❤️☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Kristensen

    Min pige på tre år ville blive så glad fro hello kitty, hun elsker alt der er pink

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hello Kitty – en kuffert står faktisk højest på min datters ønskeseddel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vera pedersen

    Hello kitty ville gøre lykke hos lille Vega som er mit første og eneste barnebarn ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Jeg ville elske at vinde Freddie til min søn på 3 år – den ville være perfekt til når vi skal besøge farmor et par dage i julen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den røde ville min lille brandmand være vild med :67:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Hovej

    Hello Kitty til Mathilde – nu hvor det ikke kan seje ko på billedet 😉

    Jeg synes at det er sjov at nissen har været forbi og lave løjer – herhjemme er ungerne enten for store eller for små til at gide nisse løjer :/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Min søn vil være vild med en brandmandskuffert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • katrunte

    Min Datter Laura Liv ville elske at suse kph lufthavn rundt på en rød brandbil trunki
    Hun har netop afleveret sutterne til julemanden og fik sit højeste ønske opfyldt…. En maler pensel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Min lille brandmands wannabe vil rigtig gerne vinde Freddie Brandmand – han hedder i øvrigt også Frederik. Det er da ment to be 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • charlotte

    Uh, det er svært at vælge, når man både har en pige og en dreng.. men vores dreng vil blive helt elektrisk for sådan en sej brandmandskuffert med hjul!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Freddie brandmand ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Freddie Brandmand vil blive et hit ♥♥♥

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stinne

    Jubiiiiiii tusinde tak!!!! Glæder mig til at give sønnen den, han bliver elle vild!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når moren er mere syg end barnet