5 ting man ikke skulle tro om mig - og er der ellers noget du vil vide ??

Mine nytårsforTsætter og/eller nytårsforSætter…

Det er ikke alle – og heller ikke alle bloggere og instagrammere – der helt kan stave til det der nye, man sætter sig for at gøre i det nye år. Altså et forsæt. For der er jo altså forskel på et forsæt og et (?) fortsæt. For enten sætter man sig nye ting for eller også fortsætter man bare med det gamle. Ikke at det behøver at være dårligt at fortsætte med gamle ting, og da specielt ikke hvis man har gang i nogen gode ting. Men der er bare en forskel. Og det er bare det, jeg mener, man lige skal vide. Jeg personligt vil gøre lidt af hvert, tænker jeg. Både fortsætte og forsætte. Det er nok meget karakteristisk for mig; begge dele så man ikke går glip af noget !

2015 var på mange punkter et “begge dele” og “både og” år for mig. Det var både hårdt og skide godt. Skide godt fordi jeg blev pis’hamrende forelsket, men samtidig også “lårt” fordi skilsmissen endnu engang viste sit klamme ansigt, og var med til at sende det ellers lykkelige forhold i hårdknude og videre i opløsning.

Og i aften – årets sidste – bliver også en “både og” aften egentlig. Jeg skal være sammen med den person, jeg elsker mest i mit liv; Lilletut, men adskilt fra den person, som jeg blev så forelsket i, hende der viste mig at min drøm ikke behøvede at dø ud med mamas exit ! For meget karakteristisk for mit liv med Tutti indtil, så har jeg endnu engang “barn syg” og må blive hjemme fra aftenens fest og passe hende i stedet. En kæmpe fejring af en fødselsdag og årets sidste aften, som jeg ellers skulle have tilbragt med hende kæresten (Tutti sku have holdt nytår med mama). Tutti over kæresten, Tutti over mig.

Året 2016 glæder jeg mig på en måde til. Men jeg er også lidt bange, for hvad kan der ikke ske, når man ønske og prøver på noget noget ?! Man kan fejle og man kan blive svigtet ! Igen er “både og” meget dækkende.

Jeg tænker, der kommer til at ske ting og sager; eller det skal der. For det er nok det mest dækkende nytårsforsæt jeg har: Jeg skal have gang i noget ! Jeg vil noget mere – eller andet – med mit arbejde, min blog og … mig selv ! Og min bolig egentlig også. Jeg vil både fortsætte og forsætte at de ting kommer til at ske.

På mit arbejde har jeg allerede lavet små ændringer, hvoraf den største og vildeste for mig helt sikkert er, at jeg er gået ned i tid ! 3 timer mindre om ugen for at få mit liv til at hænge bedre sammen; for at få MIG SELV til at hænge bedre sammen. Jeg er ellers en arbejdshest. En der er vokset op med “Yde før du kan nyde”, “Hvad har du gjort for samfundet idag?” og “Moral og arbejdsmoral er vigtigst”. Så pludselig at yde mindre er mærkeligt, og at yde mindre for at få tid til mig selv (og Tut) er direkte grænseoverskridende. Lige nu bliver timerne brugt på at hente Tutti ved bussen (kl.15.15) alle dage, hvilket så giver mig ca 35 minutter for mig selv to dage om ugen. Det er bedre end det konstante stress, jeg ellers har haft, men det er ikke godt nok. Jeg udretter ikke noget i de 35 minutter andet end at blive træt. Så i 2016 skal jeg noget crazy, tror jeg ! Jeg skal en af dagene samle flere minutter til mig selv og så hente Tut kl 16 ! Nogen gange skal jeg snige mig over Tut i prioriteringen !!!

I 2015 begyndte jeg nemlig på noget godt – og vildt – som gerne må fortsætte og “bygge ud” ! Jeg begyndte at prioritere mig selv lidt ! Jeg bestemte mig for at lave minimum 1 god ting for mig selv om mdr. Og altså en ting, der gerne måtte koste penge !! Jeg tog til frisøren (!!), jeg startede med Body-SDS, jeg startede i samtale-terapi og jeg fik en ansigtsbehandling. Ting jeg ikke har gjort i MANGE år. Ting jeg ikke før har brugt penge på, for det var jo til mig !! Men nu skal jeg have gravet mine egne behov frem igen ! De er ellers stille og roligt ad åre blevet lagt over i mine partnere, gemt væk og ignoreret. Jeg aner simpelthen ikke hvad JEG trænger til, vil have og/eller har brug for længere. Forfærdeligt egentlig. Men jeg er i gang; og den udvikling skal bestemt fortsætte i det nye år !

Positivitet skal fortsat være et nøgleord hos mig, på min blog og de andre medier jeg færdes på. Jeg kan mærke, at det er det rigtige. Også selvom det nogen gange er svært – og der kan komme “en finke”. Især for sådan en impulsiv, emotionel person som mig, der meget ofte (hele sit liv) har talt før jeg har tænkt. Med de “øretæver” det til tider har medført. Men nu tænker jeg – forsøger i al fald – før jeg taler og skriver. Jeg deler ikke bare helt ucensureret alt ! Og jeg lader heller ikke jer gøre det ! Forstået på den måde at jeg ikke længere tolerere al mulig nedsabling af mig og mine beslutninger på min blog. Ukonstruktiv nedsabling bliver slettet og forsåvidt aldrig læst eller kommenteret. Min blog skal gerne være et dejligt sted for alle at komme. Jeg er nemlig glad for den; og håber at I fortsat også vil synes det. Jeg elsker nemlig, når I er her.

Jeg tænker faktisk tit på det mamas og min parterapeut sagde til os der for et par år siden; “Stop med at lege mor, mor og børn og tag ansvar” ! Og det vil jeg nemlig; tage ansvar for mig selv for derved at kunne tage ansvar for Lilletut og min familie – hvordan den ellers ser ud.

Rigtig godt nyt år til jer alle sammen – hvad end I har sat jeg for at fortsætte, forsætte eller bare være…

IMG_5653

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting man ikke skulle tro om mig - og er der ellers noget du vil vide ??