Lilletuts lungestatus - dagens tjek på Rigets BørneLungeCenter

Om at være tandlægeudfordret – og så alligevel gå fra tandlægen med et kæmpe Godt Smil

Sponsoreret

Jeg er udfordret. Tandlægeudfordret ! Og det har jeg været i maaaange år nu. Jeg har nok også decideret været tandlægeskræk. Men jeg synes egentlig at tandlægeudfordret – ordet jeg lærte ved mit tandlægebesøg i onsdags – passer bedre. Og lyder federe, som noget man kan kæmpe med, overvinde og blive hjulpet med. Men skræk er nu ikke helt ved siden af heller. Jeg har utallige gange i mit (lets face it) voksenliv, sat mig i en tandlægestol og faktisk rystet af skræk. Haft en puls på tæt ved min absolutte max puls og svedt helt sindssygt, så jeg har måtte skifte tøj bagefter.

Da jeg var lille havde jeg altid 0 huller, og var typen der kunne lave det der irriterende 0-huller-tegn med hænderne. Så blev jeg større og pludselig var mine tænder ikke altid godkendt efter tandlæge-besøget. Og helt slemt gik det, da jeg kom på anti-depressiver for nu 6-7 år siden ! Min spytproduktion stoppede helt, og udover ubehaget ved at have en helt tør mund altid, så led mine tænder og mundhygiejne også gevaldigt. Fra dengang var det rent mareridt at komme til – og gå fra tandlægen. Jeg havde ALTID huller – og tandsten, og nærmest begyndende paradentose. Min sidste tandlæge glemte altid at jeg tog antidepressiver, og det er faktisk skræmmende – nu hvor jeg tænker tilbage – at han aldrig nævnte det, eller rådede mig omkring det. For – shit – 4 huller havde jeg på én gang sidst jeg var der, lige efter Lilletut blev født – og altså sidste gang jeg var til tandlægen, hvis vi ser bort fra i onsdags. Han beskyldte mig nærmest for at være kæmpe slik- og sodavandsnarkoman, og kunne ikke forstå at det så så slemt ud. Regningen for det besøg betalte jeg tilbage på i 4 mdr efterfølgende. Det var sååå dyrt.

Og det er altså dét tandlægebesøg, der sad printet i min hjerne, da jeg fik forespørgslen, om jeg ville prøve en ny tandlæge og lave en lille anmeldelse på besøget. Ohh Ve Ohh Skræk – det turde jeg nærmest ikke, men tænkte samtidig at det faktisk var en mulighed – og et skub i røven – som sendt fra Himlen. “Godt Smil” hed tandlægerne, og det kunne man da slet ikke sige nej til. Og så havde de klinikker over det hele i både Storkøbenhavn og hele Danmark – en anden ting jeg synes er vigtig. En tandlæge skal være til at komme hen til, hvad end man er på cykel, med det offentlige eller med sin bil. Og hos Godt Smil tandlægerne er der klinikker spredt ud i mit nærområde med muligheder for al transport – og parkering. Så langt så godt…

Det allerførste møde med klinikken fik jeg i telefonen, da jeg skulle booke en tid, og der fik jeg bare fat på den gladeste og mest venlige pige. Så selv om jeg egentlig var mega nervøs bare ved at skulle i kontakt med tandlæge-klinikken, blev min nervøsitet lynhurtig glemt og små-grinet væk. Jeg fik fortalt, at jeg var lidt nervøs for besøget (og at det var laaang tid siden jeg sidst havde været til tandlæge), og hun fik beroliget mig med hvad der skulle ske, og hvordan de nok skulle tage hensyn til det hele. Fedt, nu turde jeg i hvert fald godt. Klinikken havde både tider om eftermiddagen og først på dagen, og jeg var selvfølgelig den lidt distræte patient, der først fik booket en eftermiddagstid, for så at ringe op igen og få den flyttet til en fridag.

Da dagen kom, må jeg indrømme, at jeg var nervøs – både for hvad de ville finde inde i min mund, men også for at skulle fortælle alle mine tand-pinligheder til den stakkels tandplejer og tandlæge. Foruden at jeg har haft mange problemer med mine mange huller tidligere, så har jeg nemlig også noget med mine kæber, der gør at jeg ikke kan holde dem særlig meget åbne og slet ikke i længere tid. Jeg føler mig som en svag kylling i en tandlægestol.

Men da jeg sad der i stolen hos tandlægen Thomas og klinik assistenten Selma på klinikken på Frederiksberg, var det bare mest af alt skide hyggeligt. Thomas spurgte ind til alle mulige ting, og jeg fik fortalt mine særheder og min tidligere mange-huller-historie. Thomas kunne med det samme fortælle at anti-depressiver, tør mund og huller hænger fuldstændig proportionelt sammen. En klar selvfølgelighed ! Og så var det, at han sagde ordet, der bare beskriver mig og min tandlæge-historie så godt; jeg er “tandlægeudfordret” ! Ja, “udfordret” – og ikke bange som sådan ! Og med udfordringerne listet op og klarlagt, var det jo “bare” at tage hensyn til dem og gå i gang ! Tandtjekket og tandrensningen var derfra kun “Piece of Cake” ! Jeg åbnede munden op, og fik løbende lov til at hvile mine ømme kæber, når de ikke kunne mere, og stemningen var bare afslappet og humoristisk. Ja faktisk hyggelig. Også selvom at de mange “obs i 1.,2.” og “+ i 4.1.” osv bevidnede om at mine tænder nu engang (også) er lidt udfordrede !

IMG_7065

Umiddelbart så det fint ud ! Jeg måtte be ham om at sige det igen !! “Fint ud” ?! De søde søde ord har jeg virkelig ikke hørt i mange år efter et tandeftersyn, så jeg kunne have krammet ham. Men fordi der var en del “OBS’er” ville tandlægen altså lige have nogen røntgen-billeder, for at tjekke det hele i dybden, inden jeg kunne få lov til at juble helt. Bestemt en god ide da der ikke var taget røntgen-billeder af tandsættet siden før Lilletuts ankomst. Så jeg måtte lige vente lidt, før jeg kunne bryde ud i evt jubeldans og et kæmpe “0-huller”tegn; ret skal være ret…

IMG_7055

Men…røntgenbillederne så helt fine ud ! JUBI – INGEN huller !! Thomas tog sig godt tid til at forklare røntgenbillederne nærmere, og gav mig en forklaring på hvad “OBS” betyder, og hvorfor “OBS” ikke behøver være det samme som et hul. Ud fra billederne og min mund i øvrigt ville han blot anbefale, at jeg kom igen om et år. Åhr, det var søde ord i mine øre. Endelig var mine tænder og mund i øvrigt så pæne, at de ikke behøvede tjek hver anden-tredje mdr, som min gamle tandplejer var ude i. Fedt, endeligt et velbegrundet svar på hvornår og hvorfor jeg skulle komme igen.

IMG_7060

Alt i alt var det et fedt besøg. Selvfølgelig fordi jeg ingen huller havde, men bestemt også fordi de bare var rigtig søde og professionelle. Fordi stemningen var god. Fordi de vidste så meget om de ting, der har betydet meget for standen på min mundhygiejne gennem årerne; og hvor ville jeg ønske, at jeg havde vidst det før ! Og så var forholdene i orden; gode offentlige transport muligheder, gode gratis parkereringspladser og så et lækker venteværelse – med en kaffe/kakaoautomat (hvis man tør drikke sådan noget hos en tandlæge). Jeg skal helt sikkert tilbage – om et år (jubiii) – næste gang jeg skal til tandlæge. Min egen gamle tandlæge er hvert fald slået ned af hans piedestal (med umulige busforbindelser, endnu mere umulige parkeringsforhold og manglende viden) hos mig. Og så har jeg slet ikke nævnt at priserne hos netop Godt Smil tandlægerne er virkelig gode. Ingen grund til at bruge 4 mdr på at betale en regning af ! De er billige – og faktisk kan man på nogen af deres ydelser spare op mod 40 %

Skulle du have lyst til at besøge Godt Smil tandlægerne kan du finde hjemmesiden HER. Tryk dig rundt på siden og find “din” klinik, de har som sagt klinikker i hele Danmark (også i Jylland). Og læs desuden om hvad de gør for at bekæmpe tandlægeskræk eller besøg deres blog for at læse mere om forskellige emner indenfor tænder, tandpleje og tandbehandling. Herunder også diverse emner der omhandler børn – åhh helt apropos Tutti og kampen med tandbørstningen herhjemme.

IMG_7051

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lilletuts lungestatus - dagens tjek på Rigets BørneLungeCenter