1.dag efter ferien, 2.dags tømmermænd og 3.dags ondt i kroppen efter fodboldstævne...

Hurtig, lækker og laktosefri morgenmadsstart efter ferien med Valio – og så med is til senere !

Sponsoreret

Puha, så var den ferie overstået for Tutten og jeg. Tutten har holdt laaaang ferie, og har sammenlagt været væk fra hendes børnehave stort set i 2 mdr – når man ligger ugerne med ferie hos både mama og jeg sammen. Shit man, det er barske realiteter, sådan at vågne op til en “efter-ferie-morgen”, hvor alt bare skal foregå i et noget højere tempo, end man lige fik vænnet sig til.

Op, mad, tøj, børste tænder og så afsted ! Tjep-tjep, ud ad døren, så mor ikke kommer for sent. Igen !

Jeg tænker, at dette scenarie ikke er helt ukendt for de fleste af børnefamilierne derude – og sikkert heller ikke for dem uden børn – det der med pludselig at skulle geare op og følge et skema (andres skema tit) igen, det skal man liiiige vænne sig til. Igen.

Efter at mine madvaner kom op til en ret kraftig overvejelse og relanchering her for nogen mdr siden (i samarbejde med en personlig træner), har jeg primært spist Valio Kefir eller joghurt til morgenmad – med lidt “drys” i form af havregryn, bær og mandler. Jeg skifter mellem forskellige joghurt smage og så Kefir, for at få lidt variation engang i mellem, men jeg elsker mit morgenmadsmåltid og altså min joghurt med drys, så det bliver generelt ikke lavet om.

IMG_0724

Faktisk glæder jeg mig hver aften til at stå op og få min joghurt – og min kaffe.

Jeg har skrevet før, at min mave ikke er så glad for laktosen i mælk, joghurt og lign. Så noget af det jeg prioritere allerhøjest, er derfor (selvfølgelig) også at finde nogen lækre produkter uden netop laktosen. Og jo, det giver faktisk en forskel for mig ! Jeg kan mærke helt tydeligt på min mave, hvis jeg drikker for meget almindelig mælk eller spiser for meget joghurt med laktose.

Jeg er nemlig laktoseintolerant, ligesom rigtig mange andre mennesker i Verden er det. Faktisk hedder det sig at op mod 70% af jordens befolkning er laktoseintolerante; mest i Asien, hvor det er tæt ved 100% af nogen landes befolkning, til mindst i Danmark, hvor tallet er på mellem 8-10 % At vi i Danmark (og Norden) bedre tåler laktosen, skyldes formentlig en gen-mutering over flere årtusinder. At være laktoseintolerant er at have symptomer over for mælkesukker, da man mangler det enzym, der nedbryder laktosen i tarmen. I stedet får man forskellige symptomer såsom mavekneb, luft i maven og diarré. Det er ikke en sygdom at være laktoseintolerant – og ej heller er det farligt. Det kan dog godt være en smule besværligt at manøvrere rundt i produkter – og i al fald finde de lækre af slagsen – der gør at man slipper for symptomerne.

Men her kommer jeg – og Valio – dig gerne til undsætning ! Vi kan i den grad hjælpe dig med at finde nogen lækre, smagfulde laktosefri varianter. Og som ikke-laktoseintolerant kan du roligt spise af produkterne, det sker der intet ved. Kefir produkterne skrev jeg om HER hvor vi spiste det som morgenmad, og HER hvor jeg lavede koldskål og pandekager af dem.

Og så har Valio deres lækre joghurter, der jo også findes helt uden laktose. De findes i flere lækre smagsvarianter; med banan og vanilje, naturel og den nye med fersken, hindbær og abrikos. Alle med en god cremet konsistens, naturligt sukkerindhold og ingen kunstige sødestoffer, D-vitamin og så med lækre frugtstykker i varianten med fersken, hindbær og abrikos (uden i den med banan). Perfekte til morgenmad, eftermiddags snack, efter trænings mad, aftens mad – og så til en sund is.

Foruden at spise det til morgenmad, så bruger vi nemlig også joghurten til at lave nemme, sunde is med. Denne version er med Valios Fersken, hindbær og abrikos joghurt, hvor vi blot har tilføjet nogen “selv-pluk” danske jordbær, der har været frosset ned. Joghurt og frosne jordbær ned i vores smoothie blender – blende – ned i forme – og så i fryseren. Mega nemt ! Mega win-win for både mor og barn !

IMG_0331

IMG_0728

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1.dag efter ferien, 2.dags tømmermænd og 3.dags ondt i kroppen efter fodboldstævne...