Kaffe og kage, frem og tilbage...

OPRÅB: Pigemødre; tag jer sammen !!

Seriøst…i dag fik jeg høj puls ! Mit pis kom i kog ! Og jeg fik lyst til at nikke et par flyveskaller…

…til ballet !

Til ballet !! Lilletuts fritidsinteresse som hun nu har gået til 4 gange med gangen i dag !

Til ballet hvor der er fyldt med 3-5 årige piger i lyserøde og lilla ballerina-kjoler !

Til ballet hvor tøserne primært skal lære at agere i en gruppe, høre efter og nåhr ja, så at lave ballet-agtige motorik ting !

Uden mor og far bevares – det er tanken bag. Og som jeg skrev om HER, er netop dét at tanken er, at det skal være uden mor/far grunden til at jeg valgte stedet !

IMG_0815

Lilletut har ingen problemer haft med at lade mig være uden for døren. Faktisk har hun været så cool omkring det, at jeg kun måtte se med første gang. De andre gange har jeg spurgt, om jeg måtte være med, og hun har svaret: “Nej, mor. Du skal blive uden for”… Selv den anden gang hvor de havde vikar – og hun tissede i bukserne – blev jeg forment adgang.

En anden af pigerne – en fra Tuttis børnehave – har det ikke helt på samme måde. Faktisk har hun slet ikke lyst til at gå til ballet. Som i slet ikke, og da SLET ikke uden at hendes mor er med derinde. Jeg kender moren (og pigen) og de er så mega seje, og har altid været med på den værste – og pigen har altid været den mest fremmedlige i vores mødregruppe, så det er altså ikke dér skoen trykker. Til ballet kæmper de begge to, på den gode måde, og lykkes det ikke, jamen så stopper de på holdet igen… No worries, ingen er døde !

Andre af pigerne synes bestemt heller ikke, at det er det sjoveste at skulle lade mor/far være på den anden side af døren, men de øver. De prøver, de græder, de bliver båret ind og ud – de kæmper. Og de lykkes også i højere og mindre grad.

I dag var jeg snedig. Jeg ville SÅ gerne se min Tutti (i outfit) være gymnastisk og ballet-ish – og se hende agere i en gruppe. Derfor spurgte jeg hende ikke i dag, men satte mig bare ind i salen sammen med de andre forældre, efter at lærerinden havde sagt at i dag måtte vi gerne – sidste gang inden “forældre-gangen” d 12 oktober.

Og det var yndigt. Mega yndigt ! Og trak tårer i øjnene. Også hver gang hun roligt prøvede at få de sidste to piger med ind i legen – og væk fra deres mødres skød. Tutti var på. Hun ville så gerne i kontakt med de andre – især de store piger (som ikke altiiiid var lige med/søde) – og havde en fest. Hun hørte også efter, og gjorde tingene så godt som det var muligt. Jeg var stolt. Omend jeg godt kunne se at “udviklings-potentialet” var til stede 😉

Da timen (som varer en halv time) var slut, havde lærerinden formået at få den ene pige helt med og den anden pige halvt med sammen med moren. De havde hygget sig og den sidste del af undervisningen var en succes for alle… JUBEL !

Alle børnene løb glædeligt hen til os forældre, som så sad bagerst i salen (lidt gemt væk)…alle hujede og jublede…INDTIL at to mødre til de to ældste piger kom ind midt i det hele og med HØJE SKINGRE stemmer fik proklameret: “EJ, HVOR ER I TO BARE DE SEJESTE PÅ HOLDET !!! I VAR DE ENESTE DER VAR HERINDE SELV !! AAAALLLLLEEEEE DE ANDRE SKULLE HAVE DERES FORÆLDRE MED…EJ KÆMPE HIGHFIVE TIL JER FOR AT VÆRE SÅ SEJE”

?!?!?! W.H.A.T   T.H.E   A.C.T.U.A.L   F:U:C:K ?!?!? 

Jeg prøvede at overdøve dem, og sige noget i stil med “Ja, og ellers er vi bare nogen der VALGTE at sidde herinde for at følge lidt med i vores børns liv”… Jeg fik ingen kontakt. Heller ikke da de Gud-hjælpe-mig sagde det samme ude i omklædningsrummet !!! Jeg forsøgte at overdøve Tutti og en anden pige med hendes (forskrækkede) bedstemor, for at de kunne høre mig påpege, at de var yderst upassende !!

Jeg krummede tæer ! For de stakkels piger (2 år yngre end deres “seje piger”), som kæmpede for at være med. For de andre mødre/fædre/bedsteforældre, der også gjorde deres bedste med de små poder. Og egentlig også for deres egne døtre !! STAKKELS piger at skulle vokse op med ros – når andre nedgøres ! STAKKELS piger der på den måde skal tro, at de er bedre end andre !

Hvis det er sådan noget, man skal stå igennem som “pige-mor” så er jeg nervøs for mig selv !! Dét kommer jeg ikke til at kunne overleve/overse/overhøre hele Tuttis liv ! Mine ur-instinkter (/pigebande-instinkter) siger; luk munden på dem ! Men det VED jeg jo godt, at man skal passe på med…men hvordan opdrager man på andre mødre (forældre) ?!?!?!? (når man har nået sin max-puls gange flere…) DAMER; vi må tage os sammen hele vejen rundt !!

5 kommentarer

 • Ulrikke

  What the F……!! Åhh hvor ville jeg også ulme indvendig hvis det var mig 😱
  Forældre er generelt bare hæslige i vores tid! Hører tit historier om fodbold kampe hvor selv de mindstes forældre råber og skriger som galt det livet.
  Det er projekt børn ikke kærligheds børn der har den type forældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg forstår godt, du blev sur, hvis pointen reelt var at nedgøre de andre børn. Men jeg undrer mig lidt over, at du siger, du har valgt stedet, fordi børnene skal være selv i salen og så alligevel selv “lister” dig ind. Jeg kan godt forstå, du gerne vil følge med og er nysgerrig, men det er vel fair nok, at andre forældre roser deres børn for at kunne selv – noget de sikkert også har øvet sig på de sidste par år. Rosen skal selvfølgelig gives ordentligt og behøver ikke foregå midt i forsamlingen af samtlige piger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg kan godt forstå dig. Men jeg kommer til at tænke på noget andet også . Nemlig om det altid er lige smart at skrive Om andre børns forældre på din blog… altså særligt forældre til de børn som Vega har noget sammen med på den ene eller anden måde. Der er jo risiko for at de forældre læser med her.Eller at andre forældre er bange for at du kunne finde på at skrive om dem på bloggen hvis der eventuelt skulle opstå misforståelser. Det ville næsten være bedre hvis du bare sagde det til dem ansigt til ansigt og fik det ud af verden. Umiddelbart tænker jeg at det er en dialog frem for at skrive det her. Det er hvertfald mere konstruktivt. Jeg kan som sagt forstå din forargelse men når din pige Starter i skole så er det så vigtigt med godt forældre samarbejde og der vil jeg nok overveje (hvis jeg var dig) at holde bloggen på egen bane halvdel. Det kan hurtigt udvikle sig til noget grimt hvis forældrene læser det her og genkender sig selv. Det kan godt være du ikke udlevere med navn og billede. Men dem som går til ballet med din pige ved nok alle hvem det er og så er det her nærmest en slags offentlig sladder. Og det er altså ikke så heldigt at børnenes forældre gør det. Men bare en tanke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej, altså i princippet har du ret…men måske mere hvis jeg var Mascha Vang 🙂 Der er ingen der i vores dagligdag ved at jeg er blogger. Det er ikke noget jeg skildre med overhovedet. Så jeg tror bestemt ikke at der er en eneste på det balletholds forældre der aner hvem jeg er… Men du har da ret. Og jeg tænker (faktisk) meget over det hver gang jeg nævner nogen eller noget fra vores hverdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Emma, hvis du savner din kommentar så er den slettet. Grimt sprog hører ikke til her, det kan du mundtre dig med derhjemme.
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe og kage, frem og tilbage...