Fra Idrætsmedicinsk årskongres til Reality Awards show på under et døgn !

Ny autostol til Tutti – junglen er afsøgt…

reklame-links

At købe en ny autostol er altså lidt af en jungle – ligesom så meget andet indkøb til de kære små børn.

Tutti har længe skulle have en ny autostol, men hun har også længe lige akkurat kunnet passe den (Maxi Cosi) som hun har nu i højden, og hun har ikke helt vejet de 15 kg, som man skal for at ryge op i den næste vægtklasse (15-36 kg). Så jeg har kunne overleve rigtig længe blot med skrækken om, at jeg snaaaaart skulle investere i en ny – altså når børnepengene først var kommet.

Og i dag sprang jeg så ud i det. Sådan lidt blidt skubbet på vej af, at nogen andre mommys snakkede lidt om det i en af facebook grupperne. Der blev anbefalet lige nøjagtig dén, som jeg har haft kig på længe – dvs er blevet anbefalet de andre gange, hvor jeg har været liiiiige ved at købe en ny. En Cybex Solution X2-fix… Eller bare Cybex Solution X-fix‘en…og se allerede der blev jeg lidt forvirret. For hvad var forskellen på de to – eller 3 for hvad er en Cybex Solution M-fix ?

Og jeg har googlet og googlet de damer – og giver jer her svarene meget let-læseligt (som jeg ville ønske at jeg havde fundet dem – så ingen spons – bare service-info (med affiliatelinks))… Solution X2-fix har nogen lidt mere udviklede sidebeskyttere (ala sideairbags) end “bare” X’en har, men det er ikke fordi det har nogen slående sikkerhedsmæssig forskel…

I Bedst i Test scorer Solution X2-fix i 2011 78% i den samlede vurdering, hvor Solution X-fix i 2008 scorer 72 % – og når vi er helt deroppe i sikkerhed, så skulle det eftersigende ikke have den store effekt med de ekstra 6%

Til sammenligning scorer deres efterkommer fra 2015 Solution M-fix (som har nogen lidt længere sidebeskyttere) 74% i samme samlede vurdering.

Cybex Solution kan – når de hedder fix – både sidde fast i bilen med isofix eller blot ved brug af bilens sele. Alle Solutions modellerne kan købes uden isofix også til orientering 🙂

Jeg er vild med, at Cybex Solution har deres sidebeskyttere og at deres hovedstøtte kan justeres – og virker til at beskytte ekstra godt. Tutti falder tit i søvn på de længere ture til/fra Mossi og op til Charlie, så at hovedet ikke bare dingler helt ned på brystet er klart en force, synes jeg.

Jeg fandt en Cybex Solution X2-fix på tilbud hos Pixizoo til ca 1500 med fri fragt – dog med forventet levering om 7-14 dage (men det kan vi godt vente). Det kunne ikke gøres billigere andre steder, hvor de var på lager – heller ikke i Tyskland.

skaermbillede-2017-02-06-kl-22-27-28

Cybex Solution X-fix koster lige nu 1799 med fri fragt – og Solution M-fix kan du få for ca 2000 kr.

Og så PRISMATCHER de inde på Pixizoo, hvis du finder den billigere andre steder…

6 kommentarer

 • Tina

  Vi har også den autostol til vores datter og vi er rigtig glade for den 🙂 vi var så heldige at finde den i Real i Tyskland til 900 kr. I skal nok blive glade for den, selvom man skal vænne sig til at barnet har noget mere bevægelsesfrihed med 3-punktselen, den havde vi ikke lige tænkt på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har du helt ret i…det med friheden 🙂 Dog sidder hun i sådan en hos mine forældre…så jeg har haft fornemmelsen et stykke tid – og hun sidder (7,9,13) ret stille 😀
   MEn GOOOOD pris I fandt der….nice !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lidt krads farve 😛 Og jeg fik det til lige under 1500 inkl fragt fra dem, men lad det nu ligge…den var selvf også sort 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændt på at høre dine erfaringer med stolen når i har brugt den et stykke tid – og om hovedstøtten kan indstilles nok til, at hovedet ikke ryger ned på maven.

  Det er nemlig en af de ting, som flere og flere har af dårlige erfaringer ved stolen.

  Men ellers er det en super god stol og solutions modellerne score altid godt i testen (husk test resultaterne ikke altid kan sammenlignes).

  /Kristian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kristian,
   Jamen tak fordi du kiggede forbi her – det var da vist bla din hjemmeside jeg tyggede mig igennem for at få inspiration og viden – tak 🙂
   Jeg synes nok også at hovedstøtten ser lidt “simpel” ud…men indtil videre har der ikke været nogen problemer…vi har så heller ikke været på lang tur endnu, hvor hun har sovet…så jeg har det lidt tilgode 😉 Dog forventer jeg mig på ingen måde at den kan yde sammen sublime hovedstøtte som vores tidligere maxi cosy kunne…de stole var da helt geniale !! Den her er dog allerede meget bedre end mine forældres “billig version”….
   Jeg er fortrøstningsfuld og NYDER at den er nemmere for hende at hoppe op i….og for mig at spænde hende fast i (selvom man skal bukke sig indover for at nå selen – lidt irriterende faktisk!!)
   KH og tak for kommentaren til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Idrætsmedicinsk årskongres til Reality Awards show på under et døgn !