"Hvor er du blevet fed" - er det noget du ville sige til nogen overhovedet ?

En doula til en solomor ?

Ja ja og meget JA – er det korte svar!
Det lange svar følger her…
Efter en hård graviditet og fødsel med mit første barn både fysisk og psykisk for 7 år siden, besluttede jeg mig til at denne selvvalgte solo-graviditet skulle være anderledes!
Graviditeten startede lige så hårdt som den første med hyperemesis, der desværre gjorde mig sengeliggende og i den grad udfordrede mig igen psykisk også. Graviditeten var så hård at jeg fortrængte ALT ! Alle følelser – og især fødslen !
Efter jeg fandt Anita, som er doula, fik mødt hende og begyndte at snakke om alt det der var svært…vidste jeg bare at HUN ville være uundværlig under den kommende fødsel! For pludselig gik det op for mig, at et valg som solomor – jo også gjorde mig til solo-fødende…og efter de psykiske tåger begyndte at lette, blev det klart for mig at dét ønskede jeg ikke at være !!!
Anita og jeg arbejdede med alt det svære fra første fødsel og det var så fedt at få åbnet op og processeret! Det var sindssyg hårdt psykisk, men på lige den måde, at man bare ved at det bliver meget bedre bagefter ! Ting og emner, som jeg ikke før havde skænket en tanke (som fx senafnavling, elektroder på baby, brug af medicinske tiltag og lign.) fik vi snakket igennem og jeg fik dannet mig en holdning. Og lige præcis dét er Anita sindssyg dygtig til; på hendes rolige og empatiske måde at bringe alle de vigtige emner op til diskussion og samtale, så man får sin egen mening – ikke hendes påduttede, men helt ens egen.
Min graviditet gik fra at være et sort hul til en proces mod et stærkere jeg ! Jeg fik lavet fødselsplaner både for fødslen (tiltag før, under og efter) men også for hvad der skulle ske med Vega/Lilletut (min ældste datter) samt et fyldestgørende brev til fødselsjordemoderen. Med disse planer fik jeg endnu engang arbejdet alle ting igennem, og blev SÅ klar at jeg til sidst bare glædede mig til fødslen – til at sparke røv til fødslen !
Under selve fødslen var Anita en KÆMPE uundværlig støtte og samarbejdspartner ! Vi arbejdede som et team…og selv min grynten under de kraftigste veer forstod Anita, hvad hun sku handle på. Min fødselsplan blev fulgt – ikke til punkt og prikke, hvilket jo også er umuligt – men vi havde de redskaber vi skulle bruge, og vi ku “shoppe rundt” i dem, sådan som fødslen nu en gang skred frem. Jeg mestrede veerne – men helt sikkert med Anitas hjælp og fortjeneste også. Havde hun ikke været med til at danne mit forløb, så havde jeg aldrig haft så mange redskaber at arbejde med og den psykiske styrke og troen på den gode fødsel. Og havde jeg ikke haft hendes hånd at trykke og hendes faste glabella tryk, ved jeg slet ikke hvad jeg så sku ha gjort.
Da min datter endelig var ude, kom Anitas store viden indenfor amning også til hjælp, og hun var en god støtte fortsat på fødestuen samt da vi kom over på barselsgangen – og de ekstra sæt hænder man bare ikke har som solomor.
Efterfølgende har jeg nydt godt af hendes store kompentencer indenfor slynger og vikler – endnu et redskab jeg som solomor ikke kan undvære.
Hvad jeg som solomor skulle have gjort uden Anita som doula ved jeg ikke? Men jeg er helt sikker på at min graviditet og fødsel ikke ville have været samme dejlige og “nemme” oplevelse – vi var vitterligt et team under fødslen…og jeg vil unde alle især solomødre samme team-player som Anita.
signatur vegs Følg os på Instagram Facebook Bloglovin ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Hvor er du blevet fed" - er det noget du ville sige til nogen overhovedet ?