En dag som i dag

Ohh my, ikke igen!! (igenigenigenigenigenigenigen)

Så er Lilletut syg igen (igenigenigenigenigenigenigen) med høj feber!
Selvom hun har fået panodil fast (i de rette doser med de rigtige intervaller) siden feberen begyndte onsdag nat, havde hun alligevel 40.0 i feber i går. Og var brændende varm og bare rigtig skidt tilpas. Jeg ved godt, at tallet i sig selv ikke nødvendigvis behøver at indikere noget rigtig skidt, men Lilletuts overvældende lange “høje-feber-historie” taget i betragtning, og det faktum at hun fik en feberkrampe sidst, ja så bryder jeg mig virkelig ikke om det. Jeg kan næsten få helt hjertebanken når tallet på termometeret endnu engang stryger direkte op i de høje lejer!
41.3 er den meget kedelige højde rekord vi har herhjemme. Det præsterede hun i mellemjulen, og det endda selvom hun havde fået pencillin i over et døgn! Thats not good!

Egentlig var det min plan, før Lilletut blev syg denne gang, at prøve at få et overblik over alle de utallige feberdage, infektioner og sygedage den stakkels lille pige har haft. Dette både fordi jeg selv godt kunne bruge et overblik, men også fordi vi på mandag skal en tur på Riget i deres børneambulatorie for “infektionssygdomme og adoption” (adoption?!). Vores egen læge, som vi jo har besøgt flittigt, synes at det er en meget omfattende sygehistorie Lilletut har, og hun vil gerne have tjekket i bund, om det kan skyldes noget – en defekt i immunforsvaret eller lign. Åhh min lille skat, tænk hvis hun fejler noget slemt!? Selvfølgelig er der også en stor overhængende chance/risiko for at “sådan er det bare”. Altså at der ikke nogen egentlig grund er, og så må vi selvfølgelig bare tage det med. Jeg ved ikke, hvad jeg håber – altså selvfølgelig håber jeg hun er okay – men tænk nu hvis alle de her feber- og sygedage har en logisk forklaring!? Og tænk hvis der kan gøres noget ved det!!

Lilletuts feberdebut kom allerede nogen dage efter hun havde fået sin 3 mdrs vaccine. Meget normalt tænker du sikkert, men twistet med Lilletuts debut var bare, at den først kom 2-4 dage senere og varede 3 dages tid. Normalt siger man at feber der kommer mere end 48 timer efter en vaccine, ikke kan skyldes vaccinen. Ej heller hvis den varer i flere dage. Efter den tid har Lilletut så haft feber og været syg minimum en gang i måneder og nogen måneder været mere syg end rask.

Og nu er hun altså syg igen. Hun har i ugen op til at feberen brød ud, sovet utrolig dårligt, og vågnet ca hvert 40.minut HELE natten, for så at stå op kl 5-6 stykker også. Hun har ikke villet ligge ned, og har enkelte gange taget sig til ørene. Hello mulig mellemørebetændelse for 4. gang siden slutningen af november!! Og Hello mulig pencillinkur for også 4.gang på de 2-3 måneder! SUK.
Vi har en aftale hos vores læge her kl 11, så bliver det spændende, hvad hun siger.

Der skal nok komme dels en update på lægebesøget i dag, dels en update på besøget i børneambulatoriet på mandag og så også en update med det samlede overblik. Hvis altså I kan holde til alle de syge-updates, det håber jeg.
Og Lilletut altså, bli’ så rask.

Skriv en kommentar

 • Anonymous

  For satan da! Øv altså…Det hjælper ikke en dyt og jeg havde lidt lyst til at kvæle folk når de sagde at det blev bedre! Men det gør det! Med min dreng var det osse en ørkenvandring i høj feber, astma, bronkitis og ikke mindst mellemørebetændeæse. 11 sæt dræn nåede han… Men det lettede og var MEGET bedre da han var omkring 3 og 7-9-13 stoppede han som infektionssvamp 4-5 år. Men mærkbar forskel ved de 3 år… Men det er så synd for jer alle tre…. Solidariske tanker herfra/Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis – for satan da!!! Og nej, lige i øjeblikket hjælper det ikke, men jeg synes faktisk det letter hjertet lidt, når du og andre siger “DET BLIVER BEDRE”! For det ved jeg jo godt inderst inde, men shit det kan være svært at huske på i nattens mulm og mørke…og når man for 70.gang melder “barn syg” på jobbet! Og scheisse da 11 gang dræn Sofie!! I har da også været max spændt for?! Godt I holdt sammen i gennem det, I var nok lidt sejere end os. Du får solidariske retroperspektive tanker retur herfra…KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

   For the record: vi er ikke en skid seje… Vi overlevede parallelt og orkede ikke engang at blive skildt ; ) Nej – det er sat på spidsen – men du ved hvad jeg mener *s* Men – pludselig var det som om det lettede – og A fik ikke MØB hver gang der var der nøs i Jylland. Og: så fik vi et barn mere – og hun har jern-helbred!!! Hurra!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Øv! God bedring med hende. Jeg har to børn med immundefekt – og visheden er klart bedre ! De er også ofte syge og jeg var så frustreret. Nu ved jeg hvorfor mine børn oftere er syge – og visheden er guld! /Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja øv! Og nu bliver jeg jo ret interesseret, når du skriver, at dine børn har immundefekt. Må man hører lidt nærmere Pia?? Hvordan fandt I ud af det? Hvilke prøver blev taget? Kan der gøres noget? Får du/I hjælp kommunalt, hvis de har flere sygedage?? Ej, jeg kunne spørge dig om tusind ting 🙂 Fortæl meget gerne lidt, hvis du orker :)Og du har så evig ret – vished er virkelig guld!! Jeg elsker vished!God vind og karma fremover med dine guldklumperKH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

   Det må mam da! De har den immundefekt der hedde MBL-Mangel – deres hjemmeside er fantastisk – og gav mig overbevisningen om det var det, i første omgang min ældste søn havde.Det kan testes med en blodprøve – den er vidst ret pricy så lægerne skal somregel overtales lidt!Det er muligt at få tabt arbejdsfortjeneste, hvis man er villig til at kæmpe lidt, jeg er studerende, manden arbejder og jeg tager sygedagene da jeg har lidt mere fleksibilitet i forhold til ham.Hvis der er den mindste mistanke om immundefekt, så bliv tjekket for denne også. Der er ikke forsket så meget i MBL-mangel, og de er ikke meget for at hjælpe. Men vi er aldrig afvist ved læge, Vagtlæge eller sygehus når vi oplyser om immundefekten – for det er jo en defekt, som de aldrig vokser sig fra. Men de bliver – måske – mindre syge når de bliver ældre.Mads er 3,5 og går i Naturbørnehave – han er slet ikke så syg som før, hvor lillesøsteren på 2 er hyppigt ramt! Jeg håber I finder en årsag til lille Tuts hyppige infektioner :-)/Pia som pt. Har to børn med halsbetændelse..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din fortælling Pia, og jeg vil helt sikkert tjekke den der hjemmeside ud, for tror bestemt ikke at de har tjekket for den defekt. Lilletuts institution er også med udflytterbørnehave, så det giver mig lidt håb, at din søn er mindre syg, nu hvor han er mere ude. Jeg var nemlig ude i det modsatte, altså om vi måtte finde en anden børnehave til hende, når den tid kommer, for at undgå kulde osv og derved sygdom. Men håber at det friske vejr, kan redde hende fra infektionerne også. Øv med to gange halsbetændelse – god bedring med de små pus…KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dag som i dag