Hverdagshjælp du kan købe dig til: nem hjemmebragt aftensmad

“Hvor er du blevet fed” – er det noget du ville sige til nogen overhovedet ?

Jeg undres nemlig lidt…

Siden hvornår er det blevet okay, at ordet “fed” er noget du (glædeligt ? og) højlydt putter på andre ? Altså i min optik giver ikke engang en graviditet Carte Blanche til “fri” opførsel og kommentering af kroppen, som det lige – helt upassende – falder én ind ?! Og måske ISÆR under en graviditet skal man overveje sine ord, berøringer osv til den gravide, for man ER altså et andet sted end normalt. Hormonerne vælter – bevidst eller ubevidst – rundt, og DU kan altså ikke vide om graviditeten er LYKKELIG eller ULYKKELIG ! Måske dine (dumme) ord sårer mere end du tror ? Og ville du seriøst spørge et andet – ikke gravid – menneske om de ikke var blevet lidt fede ? Ordet “fed” er altså i min ordbog et mobbe-ord ! Det er ikke pænt. Det er ikke sjovt. Det er ikke okay ! Og “tykke” er ikke nødvendigvis meget bedre !

En af de egenskaber, som jeg helt bevidst har gjort meget ud af at opdyrke hos Vega, og som jeg er meget stolt af, at hun besidder til UG, er hendes evne til at rose andre. Hun kan se noget smukt i næsten alt ved andre, og hun kommentere det altid <3 “Flot kjole du har på”, “Flotte øreringe” er bare to af hendes mest brugte sætninger til folk hun møder – mere eller mindre kendte for hende. Og folk bliver så glade, når de hører hendes lille stemme med ros til dem. Og overraskede tit ! For det er altså for sjældent at vi får rost hinanden, desværre.

Jeg lærer Vega, at man selvfølgelig gerne må synes, at andres ting, udseende eller lign. “ikke lige er en”, MEN, at man så IKKE SKAL fortælle dem det. Man skal ikke være ærlig, hvis det gør en til et røvhul ! Det er lidt en ting, som har accelereret i en forkert retning, det der med at nogen tror, at de er nice mennekser, hvis de stryger om sig med deres negative, til tider mobbende kommentarer, fordi DE JO ER ÆRLIGE !!! NEJ, søster-lystig du er ikke et nobelt ærligt menneske, du er et decideret røvhul !

Min graviditet – faktisk begge mine graviditeter – har ikke været lykkelige. Jeg er ikke god til at være gravid. Jeg bliver ikke et rosenrødt menneske, der så bare kan tage imod alt. Jeg elsker IKKE den gravide krop. Jeg synes IKKE den er smuk eller bare en lille smule pæn. Jeg synes den er decideret ulækker, og tager afstand fra den – sån helt “neglect”-agtigt, hvis nogen kender til det i fagtermer fra “stroke” (hjerneblødning, blodpropper i hjernen). Jeg bliver en anelse depressiv, og kan finde på sulte mig selv (gjorde jeg i første graviditet), for at prøve at finde noget kontrol. Jeg føler mig fed, klam og ulækker. FØLER mig – helt inderst inde. Ikke noget jeg har lyst til at dele med nogen egentligt – og da ISÆR ikke når der bliver sat ord på mine følelser, sådan råbt over gangen, når jeg går oppe på afdelingen på mit arbejde… “Hvor er du blevet fed” !!!

Jeg ville aldrig end TÆNKE det om nogen. Så jeg ville bestemt ALDRIG råbe/sige det til nogen halv-fremmede/bekendte på min arbejdsplads. Eller altså jeg ville aldrig sige det til nogen EVER nogen steder.

Ikke desto mindre er det sætninger, jeg næsten hører hver gang, jeg er på job – og her kan man så sige, at det så er HELDIGT, at jeg kun arbejder 2 gange om ugen. (Er fortsat deltidssygemeldt med graviditetskomplikationer, og det er hvad kroppen nogenlunde kan klare.) For de gør faktisk ondt hver gang, de sætninger. De sætter sig fast i min “ulækre krop”, gemmer sig dybt inde, så de kan blusse op, når jeg igen ligger hjemme på sofaen og har det dårligt. Eller når jeg ser mig selv i spejlet, i badet, i træningstøjet. Det er så stemmen, der får lov til at runge i mit hovedet alle øvrige dage, for det er så også en af down-siderne ved solo-mor-skabet; at der er ikke en derhjemme, der kan fylde en op på “positiv-kontoen” – der er ikke en, der bare synes man er smuk gravid. Eller jo Vega gør, og hun elsker maven (og mine bryster ;)).

Og nej, jeg har ikke decideret sagt STOP for kommentarerene. Jeg har skyndt mig videre uden at svare, uden at kigge op, uden at give noget tilbage. For jeg magter det ikke lige nu! Jeg bruger mine kræfter på (i prioriteret rækkefølge) Vega, mad, arbejde, mig selv – der er ikke plads til “korrektion af dumme kommentarer” eller selvtillid til at stå op for sig selv. Og jeg synes altså ikke, at det så gør det mere okay for folk at blive ved. Det er ikke okay at snakke så grimt til folk, bare fordi de ikke verbalt siger STOP. Hvorfor er det de svageste, der altid skal sige stop. Det er da ikke okay at mobbe (nu bruger jeg lige det ord!), bare fordi dit offer ikke har kræfter til at sige fra. DU er stadig en IDIOT !

Havde Vega været med mig på arbejdet, når nogen spurgte mig om “…jeg ikke var blevet fed”, så havde jeg blevet nødt til at sige fra – eller i hvert fald forklare det til hende. For det er sgu ikke okay, og det skal hun lærer. Jeg VED hun også ville have lagt mærke til det. Men lige nu, når det bare er mig, der hører det, så får det lov til at bare at gå ind – jeg orker ikke andet.

Men kan vi ikke blive enige om, at man snakker pænt til alle mennesker; gravide, tykke, tynde, børn, gamle… Og at “ærlighed” kun bør siges højt, hvis du samtidig ville kunne sætte et K foran….Kærlighed <3

Disse billeder er taget i sidste uge på job, uge 28. Fed eller ikke-fed…men hvert fald gravid !

Og disse billeder er fra da fertilitetsbehandlingen var gået i gang og jeg ikke trænede så meget mere, 6 marts 2019.

signatur vegs Følg os på Instagram Facebook Bloglovin ♥

3 kommentarer

 • Freja

  Jeg kunne ikke være mere enig i dit skriv. Hvorfor er det okay at tale så nedladende til gravide og sige ting, som man da aldrig ville sige til et ‘almindeligt menneske’.
  Det er som om, at når man er gravid, så er al pli og god opdragelse forsvundet fra folk og der skal bare gives los, netop i en periode, som er ekstremt sårbar for mange. Er du ikke blevet lidt fed, hej fede, der må da være to derinde, hold da op det må godt nok være op over med den vom, ta dig sammen graviditet er ikke en sygdom, lad være med at brokke dig du har fri i et år lige om lidt. Dette er bare en brøkdel af de kommentarer jeg har fået kastet i hovedet under mine to graviditeter. Hver og én har gjort ondt og ramt et sted der ikke var rart. Det der gav mig mest kvalme var, når kvinder, der selv havde børn, sagde sådan nogle ting!? Jeg har SÅ meget respekt og forståelse for gravide kvinder og for folk med børn generelt og hvor ville jeg dog ønske at alle dem der ikke kan finde ud af at opfører sig ordentligt også havde det.
  Du er SÅ sej og du er IKKE fed 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Fint indlæg. Ærgeligt du oplever det så negativt.
  Jeg venter nu nr 3. Barn og bliver ramt dagligt af.. “nåh du ligner ikke en der er højgravid”, “er du sikker på der ikke er to”, “du er slet ikke så stor som andre jeg kender” “hov, det er da lige op over”. Osv osv.. Jeg tror faktisk ikke der er noget ondt i folks kommentar.. Hvilket ikke retfærdiggøre dem overhovedet. Men jeg tror faktisk bare de er godt gammeldags kluntet/akavet/usikre.. En gravid krop er i øjnefaldende og betagende og folk er ofte nysgerrig.. Og når de så spørg hvor langt man er henne.. Og man svare X antal uger.. Så tror jeg bare.. Folk ærlig talt ikke ved hvad de skal svare. Og så lukker de et eller andet kluntet ud. Vi gravide må så opdrage dem 😬 til at vare deres bund. Men jeg sammenligner det lidt med et ældre menneske.. Dem der, der siger sort, neger eller udlænding. Og måske ikke har evne eller vidende til at sige mulat, afroamerikanere, tyrker eller kenyanere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Enig, jeg har været gravid 3 gange og tog 20+ kilo på hver gang. Men det sværeste for mig var faktisk folks ide om bare at røre min mave som det passede dem, selv fremmede i netto😳 vildt ubehageligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagshjælp du kan købe dig til: nem hjemmebragt aftensmad