For dævlen altså - så røg Anton!!!

Sandheden om at få børn (#sandhedenomatfåbørn) – part 1378, the end?

Det er pisse hårdt! Som i P.I.S.S.E H.Å.R.D.T! Og det tager formentlig livet af jer. Altså ikke at det dræber jer hver især, det dræber formentlig bare “JER”. Bare…det er overhovedet ikke bare “bare”. Dét er P.I.S.S.E H.ÅR.D.T- virkelig!

Tro mig – jeg ved det fordi jeg har prøvet det! Eller nej mere præcist…jeg ved det, fordi jeg desværre er lige midt i denne forvirrende og forfærdelige part 1378. Tror jeg. Eller også er det lige delen før altså part 1377? I al fald har jeg gennemlevet så mange af alle de forfærdelige sandheder omkring det at få børn, at jeg snart ikke ved hvor egentlig lykke starter og slutter eller hvornår decideret ulykke overtager og gennemsyrer.

2014-07-20 20.46.46

Jeg må hellere skynde mig at sige at jeg selvfølgelig elsker Lilletut – og ikke fortryder et mili-sekund at vi har fået hende. Hun er og bliver det smukkeste, dejligste og mest fantastiske barn ever. Men Christ hvor har det været hårdt! Alle flosklerne som “det bliver blot så hårdt som man selv gør det til” “Vi tager da bare baby med alle steder, så vi kan være os selv som vi var før i tiden” “Nyyyyyd nu hinanden” og hvad der ellers findes af lame sayings, har jeg lyst til at nikke en flyveskalle. Man kan sgu ikke forberede sig på hvor pisse hårdt det er for ens selvtillid, psyke, dømmekraft og humør, at blive forældre og ikke sove mere end ca 2 timer i sammenhæng (på en god nat) i fucking 20 måneder!! Næsten to år uden ordentlig søvn, uden at man bliver prioriteret, uden at kunne gå på toilettet selv og uden at man “er sig selv”. Tortur ish egentlig! Og hvem ville ikke blive en lille smule skør, deprimeret og utilregnelig af det? Konen og jeg blev nok i al fald.

2014-08-09 12.15.32

Og så står vi her – hver for sig det næste stykke tid. Konen er flyttet ud, og vores hverdag de næste tre uger er nøje planlagt i forhold til Lilletut og ført i skema. Lilletut bliver her i lejligheden og konen og jeg går til og fra. Vores prioritering er helt selvfølgeligt at Lilletuts rutiner og rammer ikke skal laves om. At hun opdager så lidt som det overhovedet er muligt – hvis det er muligt! Konen er her de dage hun kan og leger, hygger, spiser og putter – og tager så “hjem”. Jeg sover her hver dag, afleverer og henter for det meste og har hende de resterende dage. Surrealistisk blot at se hinanden i døren. Hej og farvel kone!

2014-08-11 13.43.19

Puha, det går lige i hjertet! Her har man sammen med sin livspartner, ægtefælde og bedste ven realiseret en kæmpe drøm om at bringe et barn til Verden, og pludselig er det hele skrevet ned i et skema hvornår man kan se Lilletut uden at den anden er til stede. Hvornår var det lige at den fælles drømmerejse pludselig tog en drejning. Er den slut? Hvornår stod konen af? Og hvornår gjorde jeg? Hvis altså vi er stået af begge to – eller en af os?

2012-11-07 22.19.04

Hvornår blev det så svært at vi ikke længere kunne kæmpe kampen sammen?? Har vi givet op – hver for sig eller sammen? Er der håb???

12 kommentarer

 • bimbambusse

  Tanker til jer. Jeg har før hørt om par, der kom så “langt ud” at den ene part foreslog at de skulle flytte hver for sig. Med den begrundelse at vedkommende så kunne få noget søvn. Det er tankevækkende. .. og vel egentlig meget menneskeligt hvis jeg tænker efter.. Det lyder til i har været ekstremt hårdt ramt på så mange områder, så det er beundringsværdigt at i/du stadig står oprejst. Nogle gange tror jeg at man kan blive så træt at man ikke kan overskue andre end sig selv.. håber det er det konen og dig går igennem lige nu – og forhåbentlig kommer savnet til hinanden tilbage igen.. lige gyldigt hvad så skinner det så meget igennem i din blog at lilletut er højtelsket og top prioriteret… Tror du er lidt hård ved dig selv nogle gange… Alt det bedste til jer:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   EJ, LIIIGE SÅDAN HAR JEG DET!!!! Jeg er så træt helt ind i benene, helt ind i sjælen at jeg har lyst til at være alene. så jeg kan sove, være mig selv, rydde op og sætte hylder op I FRED!!! Shit…. tankevækkende!!
   Og bliver lidt glad når du skriver sådan…altså om at du synes jeg er sej og har kæmpet! Nogen gange føler jeg mig som den største fiasko, der ikke engang har kunnet holde stand. Ja, jeg er nok lidt hård ved mig selv!!!
   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Rink

  Måske bliver din hverdag bedre og mere overskuelig. Og hvem ved måske savner konen dig så meget efter 3 uger at hun kommer tilbage. Måske som et bedre menneske. Hmm eller vil du gerne have at hun kommer til bage?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Stort sidste spørgsmål Eva…det lader jeg lige hænge 😉
   Men ja, jeg håber både konen og jeg får tænkt, og bliver bedre mere rummende mennesker af det 🙂
   Og TAAAK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  ØV! Det er så surt!
  Jeg håber selvfølgelig, at I finder ud af at I ikke kan undvære hinanden og derfor må flytte sammen igen.

  Jeg har været igennem møllen. Jeg er alenemor og Johanna er hos sin far fem dage ud af 14. Og selvom jeg savner hende, er det altså også lidt rart at få lov til at sove igennem uden at blive vækket pga en sut eller noget lignende.
  Og jeg synes altså ikke at det er så slemt at være alene, som jeg havde forventet – og som mine veninder havde gjort det til, når de havde været alene en enkelt nat med deres barn. For mig betyder det, at jeg er selv,at jeg ikke har nogle forventninger til, at der er andre der tager over. Det gør altså nætterne lidt nemmere fordi jeg ved, at der kun er mig til at tage over. Men jeg er så heller ikke den type mor, der sidder på gulvet og leger med Johanna. Jeg deltager en gang i mellem, men jeg er ikke en del af legen som sådan, og det har jeg aldrig været. Derfor har jeg heller ikke så dårlig samvittighed, som andre måske ville have over, at de ikke kan bruge den tid på deres barn, som de plejede, fordi der jo også skulle laves mad og så videre. Til gengæld involverer jeg Johanna i madlavningen i det omfang hun har lyst, hvor hun så sidder på køkkenbordet og hjælper med at røre i gryderne og vasker sine hænder gentagne gange (til min store irritation – der er vand over det hele) og så har vi noget kvalitetstid på den måde.

  Jeg håber det allerbedste for jer alle tre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Ikke at jeg synes det var godt at I gik fra hinanden, men RART at høre at du har det godt og at det kører! Sån helt ærligt kunne jeg godt have lyst til de ting du nævner…sove alene igennem, have 5 dage for mig selv, lade barnet lege selv! Du er min helt for at have skrevet det – og altså også følt og tænkt det <3 Kunne det evt bygges ind i et hvert ægteskab??? At man får nogen pause dage engang i mellem fra ALT?!? Hvor gammel er Johanna og hvornår skete bruddet???? Og hvordan tog hun det?? ALtså hvis du vil dele?!?
   Du lyder som en totalt cool mor – med overskud til både barn og (måske vigtigst af slt…) dig selv 🙂

   Nice….håber du bliver hængende og fortsat kommer med indspark 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Jamen Kat, du følger mig på instagram 😉 Ej, jeg kan godt forstå, at du ikke lige har styr på det med alt det du går igennem!

   Johanna er knap to år. Hun er født i slutningen af oktober 2012.
   Og jo det var rigtig godt, at vi gik fra hinanden. Vi skændtes ikke eller noget, men vi var ikke kærester – og havde ikke været det længe! Sex var en by i Rusland efter vi fandt ud af at jeg var gravid og det kom aldrig igen efter fødslen.

   jeg synes helt sikkert, at sådan nogle pauser burde bygges ind i ethvert ægteskab hvor der kommer børn. Enten ved at man får barnet passet eller at man skiftes og giver hinanden en “friweekend”.

   Jeg gik fra min eks for et lille år siden. Men det lykkedes ikke at finde en lejlighed før et halvt år efter, så vi levede sammen på stort set sammen måde, som da vi var kærester, indtil jeg kunne flytte i februar. Så der var hun knap halvandet år. Og hun var bare så megasej omkring det! Hun har haft lidt svært ved at falde i søvn, men ellers har der ikke været meget at mærke på hende. Hun har lynhurtigt vænnet sig til, at hendes liv er sådan her nu og trives rigtig fint. Og det gode er jo (og det gælder jo også for Lilletut), at hun ikke kan huske at vi har boet sammen med hendes far på et tidspunkt. Så hendes liv er bare sådan her…

   Jeg har tænkt en del på dig, siden jeg læste dette blogindlæg. Jeg synes du skal huske dig selv. Ja, jeg har et stort overskud både til Johanna og til mig selv, men det skyldes blandt andet at jeg får mulighed for at sove ud og lige have en dag eller to for mig selv, mens hun er hos sin far. Så jeg synes virkelig, at du skal mærke efter, om det her arrangement, I har aftalt fungerer for dig. Eller er det slet ikke muligt at din kone kan tage en nat med Lilletut en gang i mellem?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Hehe, im sry Karen!!!! JO selvfølgelig husker jeg dig da 😉 Åhh, dit forhold lyder som vores….det holder bare ikke!! Men hvor hårdt at I skulle bo sammen så længe efter bruddet…puha det er jeg ikke sikker på jeg ville kunne!!
   Og tak, det er så dejligt at du har tænkt på mig (forstået på den rigtig måde selvf;)) for jeg sys sgu det er hårdt…og lidt opofrende!
   Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op en gang barsk læsning.. Jeg håber for jer, at I finder en en løsning I alle kan være med til. Og at lykken vender tilbage.
  held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I må ikke give op! Det bliver nemmere!! Take my word! Lige pludselig en dag sover hun! Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Tak Anne…men egentlig er det ikke så meget søvnen der tricker længere…det er forholdet!!! Jeg har sgu snart ikke mere kampgejst! Men vi giver det sidste skud i bøssen (som man siger) og så ser vi på om kæresteforholdet mellem konen og jeg kan lappes sammen og give nærhed og intimitet igen!!!!
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For dævlen altså - så røg Anton!!!