Prioriter dig selv - dag 3...

Om at have et barn – og et liv…måske også samtidig??!

I dag er dag nummer 3 uden min lille Tut! Freak jeg savner hende! Også selvom jeg nyder at have lidt tid for mig selv! Føler mig ret splittet egentlig. For hvor er jeg led at tænke at jeg nyder tiden uden hende…på en måde. For jeg ved jo også godt at alle mødre har brug for tid uden deres barn. Man skal lade op og vel også savne en lille smule før man ved 100% hvad man har – og hvad man ikke ville have hvis ikke man havde sit lille yngel. Den gang mama og jeg var sammen og jeg var ude første gang uden Tut, kunne jeg – sammen med den nagende dårlig samvittighed – mærke en glød af glæde, lykke og opblomstring af energi. Fåårk hvor jeg nød det – og kom 120% opladt hjem! Dén der følelse hvor man savner sin familie og bare glæder sig til at komme hjem til den igen savner jeg. Rigtig meget! Men den skal nok komme igen (jubler jeg med et halvFYLDT glas)! Og i mellemtiden må jeg tanke energi og lykke på en anden måde.

Men for dævlen det er ikke nemt at blive aflastet i de 9 dage jeg har Lilletut, for jeg har ingen babysittere på hånden… Jo to fra mit og mamas gamle fodboldhold men de spiller stadigvæk og kan ikke bruges hver uge. Og jo måske burde jeg stærkt overveje at finde en jeg ikke kender, men det kan jeg næsten ikke overskue…tænk nu hvis det er en Crazy person!!

Så i mine 9 dage er Lilletut og jeg sammen hele tiden. Vi kan selvfølgelig besøge folk men lige nu kan hun ikke falde til ro og altså i søvn andre steder, så vi er ikke ude alt for længe. Jeg får besøg hjemme når Tut sover, og laver blot ting for mig selv bagefter. Trættende og jeg føler virkelig at jeg forsvinder og glemmer mig selv. Det gør faktisk helt ondt inden i mig. Og det hader jeg mig selv for. For burde jeg som mor ikke kunne ofre mig selv for mit barn??! Hele tiden???!

Nej, det kan jeg bare ikke!!! Og egentlig har jeg lyst til at skrige højt JUHUUUU over jeres søde svar til mit sidste indlæg – for det lyder som om jeg har misforstået noget!!? Må man virkelig gerne lave ting selv mens man er sammen med sit barn!?? Øv hvorfor har jeg ikke fattet det??! Og hvorfor havde mama og jeg ikke fattet det sammen?? Det var altid blot en af os der “måtte” noget og jeg havde aldrig rigtig så meget jeg ville! Hold nu kæft hvor har jeg tænkt mange gange over hvordan folk kunne lade være og kede røven i laser resten af deres liv med børn?!? For 18-20 år uden aktiviteter selv?? Scheisse!

Men det lader til at jeg skal!!! Juhu, skal jeg virkelig til at lave noget igen?!? Og måske kunne bruge mere tid på MIG også sammen med Lilletut! Nice!

Fedt! Uhh hvad skal jeg lave med alt den ekstra tid … Hvad gør I??? Og hånden på hjertet…keder I jer også (lidt) når I leger med barnet hele dagen???

I denne omgang af mine 5 dage uden Lilletut har stået i arbejdets tegn! På den gode måde! Jeg har nemlig haft mulighed for at deltage i et fyraftensmøde omkring vidensdeling i hht skulderen med efterfølgende kaffe-hygge på cafe med mine søde kolleger. Og så kan jeg idag både være med til et skuldersymposium, bade, gøre mig festklar og drikke før-Asti sammen med alle kollegerne før vi tager til den store julefrokost med hele afdelingen….jeg kan være med til det hele!!! Og komme fuld hjem. Sent. Og have tømmermænd imorgen!!! Og så tage ud med mine veninder imorgen aften og gøre det samme…

Shit det er meget natteroderi og – formentlig – alkohol for en som mig der ikke har været ude i 500 år!

Men jeg glæder mig – selvom jeg er træt og helst ville gå tidligt i seng!!!

 

5 kommentarer

 • Maria

  Det lyder som en sindssyg dejlig weekend! NYD det!!

  Jeps der er lidt misundelse, at spotte, selvom jeg da self er glad for den familie jeg har på fuldtid 😉

  Du fortjener så meget, at være glad og få en skide god aften i aften!
  Slå hjernen lidt fra og bare være, ikke tænke for meget.. Vel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg keder mig ofte (MEGET )når jeg leger med mit barn. Jeg håber at det til dels skyldes at han er 3,5 årig bilfreak. Jeg kan mærke hans far er bedre til at lege med biler og det kan han sjovt nok også mærke 🙂
  Så vi laver ofte noget side om side, min søn og jeg. Jeg syr fx mens han sidder ved bordet og tegner, jeg hækler inde på hans værelse midt i biltæpper, racerbaner og biler linet fint på række. Af og til skal jeg lige bygge en garage og så bliver vi optagede af der sammen for en stund. Udendørs leger han i sandkassen, cykler eller lignende og mens han er godt i gang ordner jeg ukrudt eller lignende jeg nemt kan gå fra.
  Både min søn og jeg byder at være “os selv” dog uden vi nødvendigvis er alene. Jeg kan af og til få dårlig samvittighed over at han leger så meget alene, men forsøger i stedet at tænke, at det er fordi han nyder sit eget selskab og har en god fantasi. Jeg er helt sikker på, at hvis han ikke nød det, ville han opponere mod “ordningen”.
  Man kan lave mange ting jo, også de huslige, om end det næppe bliver nemmere at få hjælp af sådan en lille størrelse. 🙂
  Kærlige hilsner fra en trofast læser, som dog vidst har kommentardebut i dag. God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Nyd det. Her bliver Sofia passet en weekend hver tredje uge og vi nyder det, selvom jeg savner hende.
  Vi har også en sød sød barnepige. Jeg meldte mig simpelthen i gruppen for pædagogstuderende i Odense og vupti, en sød og engageret ung dame der rigtg gerne ville passe vores datter og supplere sin SU ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg er lige kommet hjem efter et døgns ophold på et spahotel og jeg er simpelt så ladt op, som jeg ikke har været længe. Dét kan jeg virkelig anbefale!!! Og til dit ? om man kan lave andre ting, når dit barn er til stede: det gør jeg tit. Fx sidder hun (3 år) og er opslugt af Ramasjang mens jeg ipad’er lidt. Når der er huslige ting der skal ordnes, så må hun altså også lige lege selv, så vidt muligt.
  Lige pt inkluderer hun os rigtig meget i sine lege og der er man bare nødt til at være på. Vildt sjove ting hun finder på, så jeg rent faktisk gider det… For jeg har også nogle gange siddet og gabt indvendigt, når vi skulle lege….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  det er yderst sjældent jeg leger med mine børn, når jeg skal lave noget med dem, bliver det oftest noget kreativt, som jeg også synes er sjovt.. F.eks. malede vi på karton i sidste uge, og i morgen skal vi bage småkager og måske male på porcelæn. Det er vigtigt for mig at videregive det JEG synes er sjovt at lave 🙂 selvfølgelig bygger jeg lego og leger med togbane med dem, men det hører sgu til sjældenhederne 🙂 kh Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prioriter dig selv - dag 3...