Hvornår er det fedt at være mig ?

Om at vænne sig til at være alene. Afklimatiseringsdag !

I dag er så dagen igen. Hvor jeg forlader lejligheden om morgenen – i hast – med Lilletut, og kommer hjem til en tom lejlighed med efterladenskaber fra barnet – men nu uden at have barnet med igen.

Det er altid lidt underligt for mig. Stadigvæk må jeg vel sige. Lilletut har været på deleordning lidt over et år snart, og jeg er ikke dus med det endnu. Det helt konkrete i, hvor mange dage hun er væk fra mig, behøver vi ikke at diskutere. Vandene er delte, I know. Jeg har min mening – og min grund: Lilletut. Andre har deres grund til at mene noget andet. Mama og jeg skal i næste mdr i Statsforvaltningen til et samarbejdsmøde omkring ordningen, så der bliver den (vel) evalueret – og ændret – i samarbejde med en børnesagkyndig. Vi er ikke uvenner mama og jeg, så SF skal ikke bestemme over os. De skal “bare” råde os. Og høre på os. Og sørge for at Lilletuts ve og vel bliver opfyldt.

IMG_5766

Men i dag er altså dagen, hvor jeg så kommer hjem efter arbejde og en blogger-workshop hos Bloggers Delight, og finder lejligheden tom. Den der følelse; åbne døren og som det første at se iPaden ligge, hvor vi efterlod den med Sofia på, for at haste ud til vores snedækkede bil. Lidt lige som en krise-zone. Alt er forladt i hast. Og hun er væk nu. Altså væk hen til mama. Hun har glædet sig – og det er dejligt. Men det er svært for hende, så man tænker også straks på de første par dage eller tre, som skal bruges på at skabe tryghed igen. Vise at man ikke forsvinder igen. Holde i hånd, putte og ligge helt tæt op ad (og på) hinanden om natten. Dejligt, men også lidt hjerteskærende. Og det er bla. de tanker, der gør den der indgang i den tomme lejlighed hård.

For det er jo ikke bare party-party og tilbage til teenage-tiden; sove længe, gå ud, se sin kæreste og lave mig-ting. Det er også et afsavn til sit lille menneske. Og en frygt for de spor dagene kan sætte. Fordi hun ikke er ældre. Ikke fordi mama er skidt selskab. Lilletut elsker sin mama. Og jeg elsker at hun elsker hende. Og at hun elsker hende tilbage. No Doubt !

Listen over mig’er hjælper faktisk en smule. Listen som jeg jo skrev mig frem til i dette indlæg. Jeg har sagt farvel til “Lilletut og jeg-mig’et” og Goddag til “alene-mig” og “C og jeg-mig’et”. Der er sagt farvel – og på gensyn – ikke helt “frivilligt” og med lidt sorg, så jeg springer ikke bare direkte glad og chappy over i de andre mig’er – heller ikke selvom de indeholder en kæreste, som jeg virkelig elsker. Jeg skal lige finde mig selv. Både den ene og den anden mig. Og det er altså en underlig størrelse.

Så jeg er landet i sofaen og afklimatisere efter en lang dag. Alene. Det har jeg vist brug for. Ligesom man har brug for at afklimatisere efter en hård cykeltur og lige er kommet frem. Bare lige sidde lidt og “svede” af.

Og glæde sig over dagene og weekenden der kommer.

Kender I det ? Eller afklimatisere I til/for noget andet ?

28 kommentarer

 • Mette (Ryszen)

  Åååååhhhhhhhh jeg har levet i deleordning i lidt over 2 år og jeg er stadig ikke faldet til ro i det! Jeg hader de weekender jeg skal undvære og ryger ned i en depressions lignende tilstand i de dage det vare (og det er “kun” 2 døgn) Tror aldrig jeg finder ro i det, men forhåbentlig lærer jeg at leve med det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha ! 2 år !!! Og stadig de tunge følelser…! Sys egentlig at det er strengt at nogen af os skal have det sådan… Og ja, at lære at leve med det, er nok ordene…
   Kram til dig – og styrke og karma når dine dage kommer :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ryszen

   Sikke en “shitstorm” du er havnet i!!! Jeg har slet ikke læst noget der kunne tydes som noget negativt, men bare som dine følelser, hvilket ingen nogensinde kan el bør forsøge at tage fra dig! Dine følelser er dine! Bum!
   Masser af positive tanker i din retning!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sys heller ikke det gav grund til andet – og da slet ikke hårde ord ! Men folk lader tit emotioner løbe afsted med sig på de digitale medier; og glemmer lige at tælle til ti !
   Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  God morgen.
  Jeg elsker din blog, og følger ned hele tiden, men jeg må indrømme, at dette indlæg gav mig lige morgen-kaffen galt i halsen.
  Man kan jo tydeligt læse på dit indlæg, at det er DIG der har brug for de ekstra dage, og ikke dit barn.
  Jeg er SÅ træt af mødres tankegang, hvor de mener de er det eneste børnene har brug for.
  Jeg har virkelig ondt af mamma, og lilletut. Tænk at du vil tage lilletut fra hende i flere dage (og frarøve lilletutten tid med hendes anden forælder), bare fordi du er ensom, og savner hende.
  Min mand og jeg gik fra hinanden forrige år. Vi kører en 9/5 ordning, med henblik på, at vi med tiden skal have 7/7. Jeg havde det måske lidt ligesom dig i starten, indtil jeg fandt ud af, at det er William jeg skal tage hensyn til, og ikke min egen egoisme, og ensomhed.
  Jeg håber virkelig at du får øjnene op, og ikke “ødelægger” dit barn med mig mig mig. – Og at den lille purk ikke konstant går rundt med dårlig samvittighed, fordi du tillægger hende dine følelser.
  Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Jeg synes da indlægget i den grad emmer af, at der er bekymring om lilletut, og den forvirring det skaber at have to hjem for hende.
   Jeg er osse blevet alenemor for 1/2 aar siden, og det var som at læse mine egne følelser og bekymringer for min lille pige, som osse har ladet sig mærke af de nye forhold, og har meget mere brug for bekræftigelse og tryghed nu..
   Jeg ser ikke det egoistiske i indlægget.. Det var bare det jeg ville skrive

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Men undskyld mig, kunne det ikke lige så godt være fordi at barnet var for længe væk fra den anden part?
   Jeg synes bare ikke det fremstår særlig objektivt, men mere som morens behov.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej bestemt ikke MArie ! Min datter viser hendes behov – lige som ALLE andre børn – der hvor hun er tryg. Hos mig. Andet er overlevelse. Vi er jo på et urstadie. Barnet er 3 år !
   Sys du skal læse indlægget og mit svar til dig på din første kommentar igen
   God læselyst 🙂
   Og god weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia, vi er enige !!! Tak for støtten. Og jeg har i den grad givet Marie min holdning.
   Og Pia – hvor er jeg GLAD for at du kunne bruge tankerne. Og DET er jo lige netop humlen med dette – og mange andre – af mine indlæg. At få andre til at nikke genkendende til tankerne-. Også de forbudte. Og mest af alt vil jeg gøre folk opmærksomme på deres tanker…så vi UNDGÅR at nogen mødre falder i fælden med mig mig mig og “ødelægger” deres børn ved det. Som Marie mener det.
   Elsker at du forstår det.

   TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia lund Madsen

   Det var saa lidt. Kan ikke li’ du bliver ‘overfaldet’ for at have bekymringer om din datters ve og vel, og jeg ved om nogen hvor svært det er for de smaa, at skulle deles. Jeg ville heller aldrig byde min datter 7:7 ordning, medmindre hun en dag selv siger det.. For dævlen, tænk hvis jeg selv skulle flytte hver uge, det ville jeg slet ikke kunne overskue.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Just my words !!!! Det er SÅ synd !!! Og de nye undersøgelser – yes baby der er lavet evidens og videnskab på det – siger at den ikke dutter til børn under 8 år. Og KUN til nogle børn mellem 8-15 år.
   For dævlen…tro nu på at alle vil deres børn det bedste. Og man er jo ikke psykopat når man ytre sig omkring ens bekymringer.
   møs til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie, allerførst TAK fordi du læser med <3 Det er jeg vild med.
   Som jeg skrev er det ikke til diskussion omkring hvad JEG mener er bedst for vores barn ! Jeg er helt sikker i min sag, det nuværende er ikke optimalt for VORES barn. At jeres børn har det anderledes er fint. Og det dømmer jeg dig ikke for. Jeg skal hvert fald nok lade vær. Jeg ved hvad de professionelle siger. Og i den modsatte ende af "kvalitets-skalaen" ved jeg hvad opskurte og absurte foreninger som ex Foreningen Far siger. (OMG)
   Jeg kommer ALDRIG til at være med på en 7/7. Medmindre min datter ber om det når hun er 10-12-14-16 år gammel.
   Jeg bliver rigtig ked af det – nej faktisk irriteret over at læse dine kommentarer med at jeg "ødelægger" mit barn med mig mig mig !! OMG (undskyld) har du ikke læst med i de forstående indlæg. Jeg var en my fra at slette din kommentar, fordi den ødelægger mit humør. Men nu får du svar for sagen i stedet for. Og er der noget jeg er MEGA god til – and I kid you not – så er det at få mit barn til at fortælle om mama. Elsker mama og GLÆDE sig til hun skal derhen. FY SKAMME til dig bare at antyde at jeg skulle gøre noget andet. Igen jeg er ret intelligent – men også meget følsom og analyserende. Jeg falder IKKE i den fælde. Bare rolig.
   Jeg er så bevidst at det halve ku være nok. Og så bevidst at jeg sagtens tør ytre mig omkring mine tanker og følelser i bag – fordi jeg VED at jeg gør det rigtigt.
   Tak for "bekymringen" – men den er unødvendig.
   Du er velkommen til at følge med alligevel. Men alle mødre er forskellige.
   Kh og god weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria/slinkypiinky.dk

   Hej Marie,
   Sikke dog en kommentar…!
   Jeg vil gerne fortælle dig om mine egne to skønne bonus børn, drenge på 14&16 år.
   Vi havde dem i 7/7 deleordning i et par år, ig har et meget velfungerende samarbejde med deres mor.
   Men det var meget stressende for drengene hele tiden at skulle omstille sig, og aldrig være ‘rigtigt’ hjemme. Så hos os er det desværre endt med 10/4 ordning, da det klart var drengenes behov.
   De havde behov for et hjem der var lidt mere hjem end det andet, og det er en meget almindelig reaktion.
   Husk nu på at børn er forskellige, og at den ordning (7/7) faktisk ikke er super anbefalet af særlig mange eksperter.
   Og husk den gode tone;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dine erfaringer Maria <3 Og tak for lige at smide en reminder om god tone… I like that !
   Tak – og møs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fuldstændig samme historie her!!! Både med Fyrstens søn, men også for mit eget vedkommende. Jeg prøvede også det der med at bo en uge hvert sted, og det fungerede bare ikke. Det tog, som Katrine også beskriver det, lang tid for mig at falde ind i at være hjemme hver gang en ny uge startede. For jeg følte mig ikke rigtig hjemme nogen af stederne…..
   Og det er da en røv svær situation for alle at stå i – både børn og forældre.
   Kram til dig, Katrine:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Elisabeth, Øv at du har oplevet og øv at Fyrstens søn også har. Det er så synd for børn at de skal udsætte for øv-ting; og det uanset hvad det måtte være !!!
   Kram til dig – og lille nuttede Nor <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nor?? Det har faktisk været oppe som forslag:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heh, troede I havde besluttet jer for det…sys jeg du skrev på et IG billede ?? 😉
   My mistake 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Reeble

  Jeg afklimatiserer mig fra rollen som mor, der bor sammen med sine børn. Det er svært, da jeg ikke selv valgte tidspunktet.Jeg er hverken afklaret eller afklimatiseret med det… men som en nabo sagde engang, da min første var kommet til verden: ja, man tror, det er en omvæltning at FÅ børn, men det er faktisk værre, når de flytter hjemmefra. Det husker jeg stadig, og han har sgu ret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt eksempel på et andet sted hvor man skal undvære sine små mennesker !!! Når de er blevet store !!! Og din situation er bestemt heller ikke nem Heidi, det ved jeg jo! Men du kæmper jo også for det 🙂
   Tak for din kommentar og fordi du læste med….
   God weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia lund Madsen

  Jeg synes godt nok i er flabede, at fortælle hvordan tingene ligger, naar i ikke aner hvad i snakker om. I lever i hver jeres familie og kender jeres børn bedst, jeg er ret sikker paa at Katrine kender sin pige bedre end jer, og ved hvad hun har brug for. Min datter ville heller ikke trives i en 7:7 ordning, da hun har brug for ét hjem.. Vi har 9:5, men hvis det skulle være præcis som min datter havde behov for, saa boede hun kun ét sted. Hun bliver meget forvirret af al det flytten.. Og have to hjem.. Det kræver en stærk person at bo to steder.. Og ikke alle kan faa det til at lykkes.
  Er sikker paa det i tolker som Katrines ego er en stærk bekymring om hendes datters ve og vel..
  I burde skamme jer over at dømme paa den maade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har SÅ ret Pia. De er mega flabede og dermed – PUUUFT – deres kommentarer er væk. Øjensynligt har hverken Lillelise eller ham Lars læst med før. INGEN negativitet på bloggen. Og ingen DU er en drlig mor og jeg er en PERFEKT og mega-nice mor og far.
   NOPE. Beskederne er slettede og jeg læste kun lige linie 1 – og det var nok ! Fy skamme !
   Pia; vi ved nemlig – sammen med alle de børnesagkyndige fra SF – hvad der er bedst for VORES børn.
   Kram til dig – og high-five !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingen kender et barn bedre end dets forældre.
  Det jo fuldstændig way out at tale om ligestilling / ligeret blandt forældre og afkræve lige deleordninger. For hvor er barnet henne i det regnestykke… Det er langt fra alle børn der magter deleodninger og de børn skal passes på og ikke ødelægges bare p.g.a. forældrenes behov.
  Det er enhver forældres forbandet pligt at søge de ordninger ens barn fungere bedst i.

  Vi voksne kan også savne, og det kan gøre ondt men derfra til at sige man lader det overrumple barnets behov, der er godt nok langt. Man vil altid savne sine unger, ALTID. Heldigvis finder man med tiden ro i det, men hvad med barnet, hvor længe skal de kæmpe i deleordninger inden forældrene siger , nu er nok, nok. forhåbentlig ikke ret længe….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ingen kender vores børn bedre end deres forældre – Kat kender sin datter bedre end alle andre – og så længe, der er fokus på det, er det vel tilladt for at sige, at man savner sit barn og ville ønske, at man var sammen altid. Det betyder da ikke, at man ikke forstår et barns behov for at se den anden forælder. Jeg synes altså, at der bliver gået til stålet med at svine Kat indimellem, hun er den ærligste blogger, jeg “kender”, og det har jeg stor respekt for.
  Min datter så sin far sådan ca en dag hver 4-5 uge og min bonusdatter har 14/14 (ja, det er længe, men den bedste beslutning meget længe; hun har selv valgt det og den dag, hun ikke vil det mere, så finder vi ud af noget andet). Ingen børn er ens og ingen ved, hvordan det føles for en mor/far før de er midt i det, så giv nu lige Kat lidt credit for at være ærlig i denne her voldsomt fortegnede og lyserød blogverden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for støtten Line !! Hvor dejligt at nogle – mange heldigvis – godt kan se hvad der decideret står på de linier jeg skriver !! Og selvf også imellem dem engang imellem – sån er det vel med kvinder 😉 Og ja, jeg tør stå ved mange af de “forbudte” tanker, men min datter er og bliver det vigtigste i mit liv. Vigtigere end mig selv – og min kæreste !! Sån er det jo med børn !
   Og jeg deleordninger kan se ud på mange måder – og sejest er det da nå børnene selv er gamle nok til at give deres besyv med…
   Os andre med små børn må gøre vores bedste for at hjælpe dem – og vælge for dem.
   Knus og god dag !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  MIn søn har været i en 7/7 deleordning fra han var 3 år, og indtil for et år siden, han er næste 13 år nu.. jeg ville ønske at jeg havde kæmpet mere for at han ALDRIG skulle have været i sådan en deleordning, men hans far ville have det skulle være sådan.. selvom han ville være mest hos mig (da han blev større).. jeg gav mig overfor hans far, men det har resulteret i at min søn ikke har været hjemme hos eller set/snakket med hans far i et år nu, det ønsker han ikke.. nu bor han hos mig hele tiden, og vil slet ikke se sin far.. fordi hans far ikke har lyttet til ham, kan godt forstå du ikke ønsker en deleordning 7/7 for din datter, det er ikke godt for nogen, hold fast i det <3 (Jeg er selv delebarn, det er så opslidende at have to hjem).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hej Julie,

   Tak for dine tanker <3
   Og man kæmper alt det man kan, til man ikke kan kæmp mere. Og så har man kæmpet nok <3 Det er jeg sikker på du også har <3
   Og jeg holder fast – tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår er det fedt at være mig ?