Højt at flyve...

Baggårdsbabyen

Endnu en gang tak for jeres tanker og synspunkter til mit sidste indlæg omkring Lilletut og dagpleje >< vuggestue issue’et. Vi var vist alle sammen relativt enige, men alligevel har jeg kunnet tage en masse af jeres tanker med. Indtil videre (man ved aldrig med os) er planen, at hun fortsætter i vuggestuen. Nu er det jo også sommer, og de er en masse på legepladsen – og det elsker hun. Meget! Så meget at hun ikke under nogle omstændigheder vil med hjem, når jeg kommer susende med dårlig samvittighed for at hente hende kl 15.30. Hun skriger og laver flitsbue – også selvom jeg prøver at trække den længst muligt, og både kigger på hende lege og leger med hende.

Vi kan mærke at pædagogerne har snakket om det hele, og at de tager sig lidt ekstra sammen med hensyn til at få bleerne skiftet og melde tilbage, hvad hun har lavet i løbet af dagen. Alt i alt er stemningen rar. Mødet med lederen må vi have stablet på benene, hvis hun nogensinde får tid. Og så vil vi fortsætte den meget åbne tone, og fortælle dem omkring vores ønsker og forventninger, så der ikke kommer nogen misforståelser på den konto. Og så er det jo i sidste ende Rigets Lungemedicinske afdeling, der får det allersidste ord til august. Hendes helbred gambler vi selvfølgelig ikke med mod lægernes råd.

2014_ 5_22_22_50

 

En af de gode ting ved Lilletuts vuggestue er nemlig også børnehaven 🙂 Virkelig søde og åbne pædagoger i en udflytterbørnehave, der kører i bus til Allerød hver dag. Jeg er vild med tanken om, at hun skal være ude hver dag, og kan boltre sig på græs og i skov deroppe. Græs og skov er jo ikke det hun ser mest af herhjemme.

2014_ 5_22_22_50

Vores lille bitte baggård er der sq ikke meget at skrive hjem om. Helt ærligt; kan Københavns kommune virkelig være tilfredse med at nogle børn – og voksne – skal vokse op i en sådan elendighed? Jeg brækker mig hver gang, der bliver prædiket grønt miljø, frisk luft og børn der bare skal ud og røre sig… Øh, i vores gård er det vist mest af alt muligt at få set asfalt, plankeværk, beton, indånde affaldsdunster samt løbe frem og tilbage som en anden forstyrret hamster i et bur. Vi mangler egentlig bare trædemøllen!

2014_ 5_22_22_51

På trods af elendigheden er vi begyndt at bruge den mere. Ikke fordi man får vildt meget lyst til at gå ud i mørket (selv på ellers solrige dage) og hygge sig, men mere fordi det med en lille krudtugle og en totalt hyper hund er helt nødvendigt for alles overlevelse. At alle omkring gården så skal høre på Anton hyperventilere og Lilletut råbe SEEEEEEE, SEEEEEEE, MEEEEEEIRE, MEEEEEEIIIIRE gange tusind fordi at lyden bliver kastet op ad væggene, det er jo en anden sag. Yderligere er den larmende græsslåmaskine og plastik trillebøren yndlings tingene – og de eneste ting – hun har derude. Jeg har tænkt mig at anskaffe en lille sandkasse (med låg for rotterne (og kattene) off course) og måske en lille plastik rutschebane også. Og så er den nyeste drøm at lave mig selv en palle-sofa-flyder derude. For så så man lige mig ligge der og dase med kaffe (iskaffe måske), mens Lilletut futtede rundt og legede SELV på de varme sommerdage – skyggen er allerede hjemme, da husene står så mega tæt!

IN  MY DREAMS…

2014_ 5_22_22_50 (1)

Som sagt har vi været derude en del af de varme dage her, og selvom det er en lille lorte gård, så er det nu meget hyggeligt alligevel. Man skal altså bare ud og have lidt luft, når stemningen sidst på eftermiddagen bliver for ulvetime-trykket, og man ikke kan nå hen på legepladsen ordentlig. Så må gården være tilstrækkeligt – ud med os.

2014_ 5_22_22_51

 

Her den anden dag havde de lækre mennesker på Kompaskommunikation fuldstændig uventet reddet dagen ved at sætte en lille pose med masser af lækkerier fra 3stjernet og rice.dk ude foran vores hoveddør. Perfekt til en lille picnic i gården. Frikadelle- og pølse snacksne var lige efter Lilletuts (og Antons) hovedet, og den pæne lille køletaske var lige efter mit. Hvor er det bare dejligt med gode overraskelser 🙂

2014_ 5_22_22_50

2014_ 5_22_22_51 (1)

2014_ 5_22_22_51

Ellers er der også blevet pakket andre lækre ting op ude i gården. I går var det pakken med det lækre Mini Rodini, som jeg havde købt gennem webshoppen hos bystroom, der blev åbnet og betragtet – og godkendt. Bystroom havde været så søde at forkæle Lilletut med en yderst lækker lilla læder rygsæk og moren med et guld shoppenet. Så er det jo ingen skam at klikke fine (og dyre) varer hjem til Tutti 😉

2014_ 5_22_22_51

Jakken fra Ticket to Heaven blev ligeledes pakket op ude i gården – sikke mange lækre ting alle naboerne har kunnet kigget med på. For de kan helt sikkert kigge med – gården er så lille at vi jo nærmest sidder lige uden for alles vinduer! Tror nærmest de har kunnet læse med på kortene!

2014_ 4_28_20_53

Igår fandt Lilletut ud af, at skraldespands-slisken også kunne fungere som rutschebane. Smart! Hvem har brug for en fancy gård, når farlige niveauforskelle med jernplader så fint kan bruges som legetøj. Baggårdsbarn – med god fantasi.

2014_ 5_22_22_51 (1)

Til efterskrift kan det nævnes at Københavns kommune har forbarmet sig noget over os, og dog har godtaget os på deres venteliste til “en grøn gård – gårdforskønnelse”. Desværre blev vi hverken udvalgt i 2014 og ej heller i 2015 – øv! Jeg har virkelig svært ved at tro, at nogen har det mere elendigt end os?! Nå, men tilbage er der blot at krydse fingre for 2016 – med mindre vi er flyttet forinden 🙂

 

6 kommentarer

 • maria

  Jeg tænkte akkurat at I da kan stille en sandkasse derud. Kan I ikke foreslå lidt gårsforskønnelse på egen regning indtil by fornyelse? Nogle store krukker med blomster kan Gøre meget!
  Og ja, palle sofaer og andre hyggelige sager:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Vi har den skønneste gård, inde midt i Østerbros hjerte! Vi har et gårdlaug, hvor alle fra hver andelsbolig eller ejerforeninger har en repræsentant – det foregår sådan at vi gennem huslejen (fordi vi er andelbolighavere) betaler til det her gårdlaug. Det er nærmest ingen penge, vi har husleje på 2.450 kr. så intet at græde over. Og ja, som sagt er resultatet at vi har den skønneste gård, med små oaser i krogene, grønt grønt og grønt med frugttræer og parasoler. En træhule og sandkasse til børnene. Husk hvis man er utilfreds med noget, så stil op i bestyrelsen – det er dér man kan få indflydelse på det man er utilfreds med. Vi har her i husstanden haft RIGTIG meget glæde af alle de beslutninger, der er taget til vores fordel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jeg er heldigvis allerede med i bestyrelsen og i gruppen der arrangerer gårdfornyelse 🙂 Vores gård er desværre SÅ lille at det er svært at gøre meget… Men jeg er allerede igang, for der skal helt sikkert gøres noget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Rink

  Lidt gadekridt og i kan tegne den fineste have med masser af blomstre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Præcis!!!! Vi skal i gang derude, det skal nok ku bli hyggeligt….i al fald hyggeligere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Nåhr ja, og så skal de heller ikke vandes og passes 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højt at flyve...