Snappy comebacks

Når museum, barn, udstilling og udvikling går op i den højeste enhed! Med bObles på Designmuseum Danmark.

design-edition-1

For det gjorde det her den anden dag – altså gik op i den højeste enhed! Og det var sgu smukt. Jeg lyver virkelig ikke – og får ej heller penge eller andet for det – når jeg fortæller jer at udstillingen “Barnets Århundrede” på Designmuseum Danmark er den bedste udstilling jeg har set LÆNGE – og så er den endda i børnehøjde eller med IKEA skamler op til de montre der er lidt højere!

 photo FDB66B65-0435-4E4F-B25B-7938807385C2_zpsutn0stud.jpg

Lilletut og jeg var så heldige at være indbudt til et event en søndag morgen, hvor både Mussets direktør, Anne-Louise Sommer, og de søde mennesker der arbejder bag bObles var til stede og fortalte om baggrunden for udstillingen. Og det lød virkelig lovende det de fortalte, men ville det mon holde i børnepraksis spekulerede jeg på, for med de børn der er tanke og ide jo én ting!?!

Udstillingen “Barnets Århundrede” åbnede her i midten af januar og samler nordisk design for børn fra år 1900 og frem til i dag. Det er for forældrene en sikker tur ned ad Memory-lane, hvor man får genset alle klassiskerne fra ens egen barndom og får set hvor meget “gammel” design, der faktisk er top populært den dag i dag. Udstillingen har fokus på de danske bidrag og viser næsten alt fra stort til småt, fra skolebyggeri, skrammellegepladser og møbler til børnebøger og legetøj. Der er noget for alle generationer og udstillingen ligger helt sikkert op til mange gode historier fra både olde, mormor og morfar, dig selv og dit barn. Udstillingen har været vist i Sverige i sommers og skal efter besøget her i Danmark videre til Finland når den slutter den 30 august 2015.

 photo 7F18C5C5-9D13-4869-9CD7-8D575A01839E_zpsq1zeouow.jpg

Et af mine absolut yndlings brands bObles indgår selvfølgelig  – og heldigvis – i udstillingen. Jeg er jo fysioterapeut og deraf også særlig interesseret og passioneret indenfor motorisk udvikling og stimulering, og så er det altså HELT umuligt at komme udenom bObles! Lilletut har altid – faktisk fra før hun blev født – ejet bObles tumlemøbler, og det har altid været dem jeg har ønsket mig til enhver lejlighed. Næsten også til min egen fødselsdag! Jeg ved altid hvilken bObles hun skal have næste gang – ormen – og foreslår det altid til barselsgaver eller lignende. Nå, men tilbage til udstillingen 🙂 Her har bObles nemlig 2 fuldt indrettede rum fyldt med alle de dejlige tumlemøbler, og så snart skoene er kommet af er der fri leg!

 photo fe1f2cee-bcc9-4ad5-ba80-e54809993494_zpsow4is87o.jpg

“Nok se, men OGSÅ røre” holdningen på udstillingen og de deraf indrettede legezoner gør at både tanken og ideen med udstillingen KAN føres ud i børnepraksis! I bObles rummene kan der frit laves baner, tårne, stole og diverse bevægelser og lege, og ellers kan der tegnes siddende på smukke møbler og leges med diverse designklassikere og sågar laves ens egen film på ipad.

 photo 63FC772F-3946-49C5-AE04-4D4F978C0334_zpsr5lskrbp.jpg

Som en ekstra markering af “Barnets Århundrede” har bObles specieldesignet et eksklusivt tumlemøbel i limited edition i sort og grå, som indgår i en central del af udstillingen. Det nye tumlemøbel kommer i tre størrelser, og kan stables, bygges med samt lægges på linie – og bruges som en ganske fin stol eller gyngestol. Jeg kunne godt bruge et af dem hjemme i min stue – eller Lilletut kunne! Tumlemøblet kan købes på museet eller hos udvalgte forhandlere fra uge 4.

design-edition-2

Designmuseum Danmark ligger i Bredgade i Kbh K og er bestemt et besøg værd ISÆR med denne udstilling. Billetpriser og åbningstider samt yderligere info finder du HER. Lilletut blev 2 år i november og elskede udstillingen. Hun kiggede interesseret på montrene med de forskellige legesager og børneting, elskede at sidde og tegne og var ikke til at drive ud af bObles rummene. Yngre børn vil altid få noget ud af tumlerummene, der var helt små babyer med også, og ældre børn end Tut vil helt sikkert få endnu mere ud af det. Vi skal helt sikkert afsted igen i hvert fald – og jeg er ret sikker på at min mor ville elske det også.

 photo ADC73FD2-5172-4807-B735-4BC96922A47D_zpsmaaihfzd.jpg

6 kommentarer

 • Julie

  Lyder lækkert 🙂
  Ved ikke om du før har lavet det, men et fys-indlæg om børn og motorik kunne være mega fedt og brugbart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jeg har aldrig lavet noget helt konkret, men har nævnt det nogen gange…især i mine aller første indlæg da jeg startede bloggen. Og det er jo et dejligt vidt begreb, så har du noget du gerne vil høre om sån mere specifikt?? For det gør jeg da gerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Fedt! Tak for tip, det vil vi da prøve at besøge en af de kommende weekender. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jaaaaa, I skal helt sikkert tag derhen, er helt sikker på at I vil få en fest 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nøj lyder fedt. Må da vist få planlagt et besøg derind.

  Og Bobles, we love it!!! Kan ikke få nok, både Sofia på 8 og Laura på 2,5 leger med dem. Har haft bobles i huset siden Sofia blev 1 år, vi er fans, MEGET

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Er helt sikkert på at begge dine børn vil elske det! Hvert fald alle de legezoner der er… Virkelig et godt – lidt alternativt tilbud til en børnefamilie 🙂
   Og ja, er bObles ikke bare fantastiske!!!! Lilletut kan også bare bli ved og ved … Og ved med at lave baner og gå rundt på dem…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snappy comebacks