Opsang, hyldest og indrømmelse...

Lilletut hjemme – og i seng

I egen seng endda! Efter eget valg endda endda. Moren ville kun en lille bitte bitte smule have haft at vi skulle ligge og putte hele natten i morens seng!

Og moren er jo mig. Jeg savner hende sgu når hun ikke er herhjemme, og har bare brug for tæthed og nærvær når hun kommer hjem igen fra mama! Også selvom hun kun er væk i to dage – to dage uden min Tut i huset (altså lejligheden) og to nætter alene! Hun var virkelig træt idag, og sov allerede i egen seng kl 18.45 – for træt til egentlig aftensmad og selv for træt til at be om de obligatoriske to gange vand efter højtlæsningen af Karla bogen. Så er hun træt.

 photo 82C9F4EA-0CC0-4B7A-81EA-F8C170F1CE9E_zpslruwsmor.png

Jeg tænker, at jeg vil give jer en lille opdatering på hvordan det egentlig går med vores skifterier mellem mama og jeg sådan i det store hele – altså med Lilletut som omdrejningspunkt, og ikke mama og jeg som sådan. For det er jo også Lilletut bloggen handler om – ikke fuldstændigt og kun hende – men “også”. Og efter alt det palaver de sidste dage trænger vi vist til noget Tut!

Lilletut bor hos mig 9 dage ud af 14 – det der i moderne skilsmissesprog hedder en “9-5’er”. Vi har så, efter råd fra Familierådgivningen her på Østerbro, valgt at dele mamas 5 dage op, så der ikke skal gå for lang tid mellem at Lilletut ser hende – 9 dage i træk uden mama er jo næsten forevigt i sådan et lille hovedet.

 photo BEEC839E-37EB-4AF8-A10C-3D5152125CED_zps7i0x1rxc.jpg

Derfor ser den første uge således ud at; jeg henter Lilletut i vuggestuen mandag eftermiddag og har hende til onsdag, hvor jeg afleverer hende i vuggestuen og mama henter hende efter arbejde, og derefter har hende indtil hun afleverer hende i vuggestuen igen fredag morgen, hvor jeg så henter hende igen når jeg har fri. Jeg har så Tutti over weekenden og resten af den næste uge indtil det bliver fredag igen, hvor mama så henter hende i vuggestuen og holder weekend med hende og afleverer hende i vuggestuen igen om mandagen (hvor jeg så henter igen). Vi skifter altså som udgangspunkt gennem vuggestuen, for på den måde at undgå for mange “farvel-scener”. Men når det så er sagt har vi ikke skiftet gennem vuggestuen i meget lang tid nu, da hele perioden har været noget rodet og slet ikke kontinuerlig nok. Jul, ferier og en masse masse sygdom har rodet rundt i 9-5’eren, og gjort hvert fald mig lidt forvirret – Tutti har ikke bemærket det så meget. Jeg har derfor hentet og bragt Lilletut til mama (da jeg har bil) og det har været rigtig hyggeligt. Altså lige undtaget de gange hvor mama har skullet tvære et eller andet i mit face, som jeg så efterfølgende er blevet stiktosset (læs såret) over – som HER fx! Vi plejer gerne at drikke en kop kaffe eller to – og måske spise lidt kage – hyggesnakke og lege med Lilletut inden jeg kører igen (med/uden Lilletut). Super hyggeligt som regel og noget Lilletut virkelig også er begyndt at nyde i stor stil! Det har især været tydeligt de sidste gange, hvor hun bare viser så meget åbenlys kærlighed til os begge to og virkelig nyder at have os begge at lege med og vise ting. Hun er sgu en kærlig og fantastisk unge! I dag var det med hvin og grin, jeg kunne høre helt ned til hoveddøren fra 2.sal da mama trykkede mig ind, fordi hun havde gemt sig (Lilletut). “MOOOOOAR, find mig -weeeeeee” blev jeg mødt med, da jeg trådte ind i lejligheden og så var legen ellers i gang.

 photo 3EEF002B-E59F-4786-B89C-734997B9FECA_zpse4peoiev.jpg

Selvom nogen af jer tvivler på – og åbenbart forlader bloggen af den grund (wtf?!) – at jeg vil Lilletut det bedste i forhold til mama, så kan jeg altså betrygge – de blivende af jer – med at det vil jeg så sandelig! Lilletut elsker mama – mama elsker Lilletut.  Og det er i sandhed så OUTSTANDING så kæmpe og ægte en kærlighed mama har til VORES lille Tut. Aldrig har jeg set en far været så meget far uden at være “far”! Jeg er helt overbevist om at mama ikke kunne elske Lilletut mere, og at hun ser hende som hendes helt eget kød og blod – uden at være det sån helt biologisk! Men af opdrag og miljø er Lilletut mamas helt 110 % Og hvem skulle jeg tillade mig at være til at ødelægge det!?

Jeg er alt for impulsstyret og jeg deler helt sikkert for mange og for Ugennemtænkte tanker med jer herinde, men jeg er sgu intelligent alligevel – I shit you not! Jeg VED rent faktisk godt hvad der bør gøres, og hvad der skal gøres. Nogen gange skal jeg bare lige igennem nogen noget iltre tanker, indlæg, billeder og handlinger inden, men jeg når der til. Heldigvis! Og altid! Og hvis jeg ikke gør det, så ringer min fantastiske veninde til mig og losser mig i røven indtil jeg når dertil. Igen; jeg er et menneske, og et menneske med følelser og impulser – i den grad. Im sorry, men sådan er jeg. Og så er jeg jo en gadedreng by heart, og det skinner også nogen gange lidt igennem! Sorry!

 photo 6AF8172A-BA5E-477F-AE22-2A534B3FBDE0_zpsu59vm4au.jpg

Så på trods af en lidt rodet deleordning med manglende rytme og kontinuitet, så går det godt og Lilletut virker til at have det bedre og bedre med det. Især fordi jeg synes vi tager hensyn til hende. Jeg regner altid med at “skiftedagen” skal foregå på Lilletuts præmisser uden sociale arrangementer af nogen art og med en formentlig svær putning. At hun har svært ved at overgive sig til søvnen den første og måske anden dag, ser jeg som ganske naturligt og selvfølgeligt og jeg sidder (eller ligger i min seng) med hende i hånden indtil hun sover. Hun skal lige finde sig til rette – trygt og med den nærhed hun har brug for.

Så en “delt 9-5 gennem vuggestuen” fungerer for os med de undtagelser og ombytninger vi lige har brug for.

Hvad har I andre skilsmissefamilier af ordninger – og undtagelser ? Og fungerer det for jer?

Og kan I nu alle sammen have en dejlig weekend…

5 kommentarer

 • Trine

  Dejligt at det fungerer på trods af lidt rod og ferier <3
  Vores deleordning… Bum bum. Jeg har begge børn 100 % af tiden og han kommer måske lige og ser til dem hvis vi er i kbh. (Ja jeg er (også) bitter og deler for meget ;-)).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder som om i er voksne nok til at gemme jeres issues til tut ikke er der, og vise hende i godt kan. Og det er smukt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kære Kat.
  Du er jo for pokker bare et menneske. Et menneske der er blevet såret ig stadig står i en skilsmisse, for det tar tid at komme igennem, også når alt det praktiske er ordnet.
  Du deler ud af dine tanker og bruger bloggen som ventil, kan folk ikke se igennem det må de da selv om det. Alle ville have brug for et sted at “læsse af” i din situation.
  Og tro mig jeg har været igennem nok skilsmisser (ikke egne men venners) til at kunne sige at tanker som at ønske modparten HELT ud af sit liv, ønske om eller faktisk smide deres ting ud osv, er HELT almindelige….
  Heldigvis vinder kærligheden til det fælles nemlig barn/børn som regel og de dumme tanker blir færrere og glæderne større, har endda oplevet at dagene uden barn/børn kan vendes til noget godt (trods savn)

  Rigtig god weekend til dig og lilletut

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Well, min mand og pigernes mor havde i årevis skift i institutionerne, og ellers til nød giftige overleveringer på parkeringspladser uden for de respektive hjem – afskyeligt.
  Jeg gav mig til at blande mig for nogle år siden, og nu er der aflevering/afhentning (efter hvad der nu passer) i hjemmene, og man går ind og sludrer et par minutter, dog typisk uden at sidde ned. Pigernes mors mand er altid med, når de henter her – jeg tager som udgangspunkt ikke med ind at hente (jeg synes, at det er lidt rigeligt, og det er alligevel nemmere, at jeg bare tager mig af vores søn hjemme). Vi sidder sammen ved arrangementer i skole og institutioner, følges til Sankt Hans og drikker til tider kaffe i forbindelse med ferier – så vi sidder ikke lårene af hinanden, men det er på alle måder tåleligt, og pigerne nyder at kunne vise nye ting frem osv i forbindelse med de små visitter.
  Hende på 15 er her fre-fre, imens hende på 11 er her hver anden weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Hov – det er forresten ikke det med institutionsskift, der var afskyeligt – det var det med parkeringspladserne og ikke at sætte fod i hinandens hjem. Det var først, da jeg blandede mig – efter 3 år i familien og 5år efter deres brud, at min mand og pigernes mor hver især fik set børnenes værelser i det andet hjem :-/ Pigerne var SÅ glade, da det blev blødt op.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opsang, hyldest og indrømmelse...