Det mest sprængfarlige emne, ever: vores børn !

Typen der tog sig sammen – og andre typer i fitness-centeret !

I går fik jeg endelig taget mig sammen.

Nu har jeg været pinlig længe nok. Hende fyssen som ikke engang selv træner – men fortæller alle andre at de skal. Og hvor livsnødvendigt det er ! Men altså bare fordi, at jeg har trænet top meget engang og været en god fodboldspiller, så betyder det altså ikke, at jeg her 4 år efter endt karriere, stadig er trænet. Desværre – det havde ellers været nice !

Men mit hovedet tror det faktisk bare stadig. Lidt ligesom når man mister en legemsdel, og den stadig er repræsenteret på motor cortex i hjernen og man stadig kan mærke den. Som når man tror det så meget, at man rejser sig op for at gå på det – eller de – ben, som man ikke har længere. Sådan har jeg det også med min træning. Jeg har trænet så meget hele mit liv – og det har været lig med mig. Det har defineret hele mig. Givet mig venner; og en mening med livet sån helt poetisk fortalt. Så meget, at mit inderste og ubevidste jeg stadig tror, at jeg træner og er i god form. But sadly; I sure wish !

Fodboldspillet forlod jeg ved graviditeten, og droppede helt 5 mdr efter Lilletuts fødsel, da min krop ikke kunne udstå de fysiske krav og holdet bare ikke var det samme. Jeg savner det stadig, men er ikke sikker på jeg nogensinde kan komme rigtigt tilbage; det vil aldrig være det samme. Jeg har ikke kunnet ladet mig affinde med “fodbold for sjov”, så hellere lade helt vær.

Crossfit startede jeg til i sommers, og det var egentlig – i princippet – nogen gode øvelser. Vægtløftning var sjovt og jeg kunne bestemt finde udfordringen i det. MEN selve crossfit-ånden er bare ikke specielt lig med fys-ånden. Det der hårdere, vildere, tungere og hurtigere; er der bare sjældent nogen fornuft i. Og – nope – heller ikke der, hvor jeg trænede. Jeg formåede – som idrætsfys – at overbelaste begge mine skuldre i min iver og konkurrence ånd for at følge trænernes instrukser. Det er sgu svært at stå imod sådan et press – også selvom man burde vide bedre. Der er helt sikkert mange, der kan styre det og lade være med at lade kiloene på stangen eller i kettlebells’ne være lig med successen. Men jeg kunne ikke, og jeg blev blot for kritisk overfor øvelserne og den måde nogle udførte dem på. Dårlig karma og væk med mig derfra igen.

Skærmbillede 2016-01-17 kl. 21.37.33

Og hvad er der så tilbage ? For mig kun et fitness center, da løbeture i iskoldt vejr bare ikke er mig. Så – mine damer – det er lige sådan et sted, jeg nu har meldt mig ind. Ingen spons, ingen gaver; kun mig selv, der via mit arbejde på hospitalet, meldte mig ind. Og altså havde “min første gang” (igenigenigenigenigen) i et fitness center – sammen med alle de typer der nu engang findes dernede. Nogen af jer fulgte mig måske på min snap i går? Jer andre; find mig gerne derinde på Lilletutogmor.dk – I er velkomne.

Jeg har selv arbejdet som instruktør i et fitness center, mens jeg var under uddannelse til netop fysioterapeut, så jeg ved, at selvfølgelig gør de ansatte deres bedste, når de lægger program til folk. Men så er der jo bare lige de typer, der ikke mener, de har brug for hjælp. Og hiver i de tungeste vægte – på de mest mystiske måder. Jeg har tit lyst til at spørge, om de ved hvad de træner…for det ser ikke altid sådan ud ?? Og så den type, jeg får en lille smule fisk af: typen der træner i bare tæer eller i klipklappere ! But why ?? Man står jo ikke fast i klipklappere, og de gør intet godt for ens fødder, muskler eller sener. KH den irriterende fys 😉

IMG_5781

Men det fede er: jeg fik trænet ! Jeg fik både svedt, mærket mine muskler og kom i bad bagefter. Totalt win ! Og så havde de tv på alle deres crosstrainere ! Jeg er imponeret ! Og er nød til at komme igen 2-3 hver uge. Også de uger hvor jeg har Tutti. Det skylder jeg både hende og mig selv.

Hvad siger I til fitness centre ?? Og de typer der er der ?? Eller træner I noget andet ?

5 kommentarer

 • Mathilde
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Fitness center ftw ☺️ Jeg er jo blevet en total trænings tosse efter jeg for et halvt år siden meldte mig ind midt i min depression. ALDRIG har jeg gjort noget SÅ godt for mig selv ! Den psykiske forandringen træningen har gjort er vildt imponerende !
  Nu træner jeg for at passe på mig selv, ha overskud og få en masse energi. Ikke fordi jeg gerne vil smide de sidste 5 kg men simpelthen fordi det gør MIG GLAD. Jeg elsker det og jeg elsker at jeg er blevet stærk samtidig med! Og er et fantastisk sted med gode instruktører og går både til HIT og cross og ingen skader eller overbelastninger her, det er fantastisk 🙂
  Hvis man ikke træner kan jeg kun sige: KOM IGANG , I ved ik hvad I går glip af ☺️
  Er blevet så meget trænings tosse at Jeh nu gerne vil læse ernæring og sundhed 🙂 Syntes det er enormt spændende hvor meget fysikken egentlig hænger sammen med psyken og hvor meget kost motion kan påvirke en 🙂
  Jeg syntes du er sej og keep on Kat 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor er DU pisse sej Maj. Og hvor er jeg glad for at læse en besked fra dig !!! Jeg under sgu dig alt det bedste, jeg ved jo nget om det du også har været igennem !!! FEDT !!! Jeg håber virkelig også at jeg kan føje ENERGI på min seddel snart. For hold nu op hvor er jeg træt af at være træt hele tiden !!!! Hvor er du sej. Og jeg hepper på den uddannelse !!! DO IT !!!!
   Knus og kram ti dig Maj <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syllemin

  Kath! Du er sej. Jeg har meldt mig ind også for 2 uger si De en og er så stolt

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det mest sprængfarlige emne, ever: vores børn !