Kulde, lockout og Finlandstur

Vinterferie i Finland – ski, rensdyr, slædehunde og leg

Inviteret/I efteråret var Vega og jeg så mega heldige at blive udvalgt til at tage med på Reimas “Kidventure” vinterferie og pressetur til Ruka i Finland (med blandt andet dette indlæg). Laaangt oppe i Finland, ved polarcirklen, hvor der er metervis af sne hele vinteren – og grønt og frodigt (og dagslys) hele sommeren. Her er nordlys (hvis man er heldig) – og i vintermånederne er der ingen dagslys overhovedet. Marts måned hører stadig under vinteren, men her er dog både dagslys og nat med mørke – men stadig sne i metervis.

Her er SÅ smukt…

fullsizeoutput_2868fullsizeoutput_289efullsizeoutput_286fReima har teamet op med VisitFinland for at vise alt det fantastiske aktive liv du kan have i Finland – og hvor godt Reimas tøj passer her til ! Jeg er ret vild med Reima i forvejen – det er ingen hemmelighed for den trofaste læser (læs om overgangstøj HER, Vintertøj HER) og den her tur har bestemt ikke gjort, at jeg kan lide det mindre – tvært imod !!

Reimas tøj passer bestemt til det aktive udeliv – også i 10-15 graders kulde – Vega har ikke frosset en eneste gang…img_7577 img_7656 fullsizeoutput_28a9

Og her er virkelig fantastisk ! Landskabet er smukt – og de aktiviteter Reima, Visit Finland og Ruka teamet har fundet frem til os er bare perfekte ! Og de kan KUN anbefales… Seriøst overvej det som et alternativ til en skiferie sydpå eller til det kendte Norge/Sverige…Finland HAR bare alt at byde på – ski eller ikke-ski – ISÆR for børnene…

Som en ekstra bonus på denne tur er Mascha Vang også med sammen med hendes søde datter Hollie Nolia; og Hollie og Vega er på samme alder og leger bare SÅ godt sammen. Og det er virkelig helt fantastisk – både for børnene og mødrene 😉fullsizeoutput_285b img_7952 img_7619 f94i2641

Jeg har været skibums i Østrig (for ja vel en 8 års tid siden) og jeg er en klar sucker for den Østrigske stemning, byerne og livet omkring pisterne (læs afterski), men det her Finske skiliv, det kan bestemt også noget ! Sneen gør alt så smukt og byen er bygget op præcis som en hyggelig Østrigsk by med hoteller, barer, spisesteder, butikker og pister… Du kan bo for enden af skibakken hvis du vil, eller du kan bo lidt væk (som vi gør – 500 meter) og nærmest føle du bor midt i al sne-idyllen, naturen og stilheden.

Ruka har både pister i selve byen og et relativt stort ski-resort lidt udenfor byen (med gratis skibus i ca 10-15 minutter) med perfekt børnepark. Vi var i ski-resortet og i særdeleshed i børneparken hele dagen igår, og det var så fint. Vega fik hendes første gang på ski ever, havde engelsk skiskole i 1,5 time – og klarede det til top-dollar ! Hun er VILD med at stå på ski nu – og vil afsted igen igen igen !f94i5334 fullsizeoutput_286afullsizeoutput_286dimg_7849fullsizeoutput_28a2

Vi ELSKER dette sted – og helt ærlig; pressetur eller ej – jeg kunne sagtens finde på at tage herop igen med Vega på ski- og vinterferie.fullsizeoutput_2875 fullsizeoutput_2855

How to

Ruka-Kuusamo – Finland

Fly: CPH airport -> Helsinki (1,5 time) så Helsinki -> Kuusamo airport (1 time)

Bus, taxi: Kuusamo airport til byen Ruka (ca 30 minutter – 27 km)

Hotel, hytte, lejlighed til få personer eller til mange, bo i byen, ved pisten eller lidt væk ude i naturen (men stadig på gåben til byen, pisten, skibus (gratis) osv)

Aktiviteter rundt om Ruka – med bus, taxi, bil fra Ruka: Rensdyr fodring og kanetur, husky slædetur, julemandens hemmelige landsby, naturpark, ski resort med børnepark, natur park med fx vandring med snasko, sneaktiviteter (isfiskning, snescooter (børn og voksne), isskulpturer, kælkning, spark-kælk, mad ved bål udendørs). Alle aktiviteter ligger max 30/40 minutter væk – ski resortet ca 10 minutter væk. Og så er der nordlys, hvis man er heldig…vi var 🙂

f94i3269img_7681img_7696ruka_f94i69814e5a4219f94i5685

signatur vegs Følg os på Instagram Facebook Bloglovin ♥

2 kommentarer

 • May

  Det både lyder og ser mega fantastisk ud. Jeg vil med nlste gang 😉 Hurra for rejser, sne og Finland. Livet er fantastisk (og jo jo, jeg sidder og drikker hvidvin lige nu, men jeg mener det!) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og hvidvin er også godt 😀
   Det VAR helt fantastisk…ville bestemt gerne have delt med mange flere….kan kun råde folk til at tage derop. Virkelig smukt og så mange fede ting at tage sig til… <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kulde, lockout og Finlandstur