Når en graviditet slår en ud - helt ud !

Hjælp til aftensmad under en besværlig graviditet – eller bare i det hele taget…

Annonce for Kokkens Hverdagsmad

AFTENSMAD ! Noget der faktisk altid har hængt mig langt ud af halsen !! Gravid eller ej – så er det bare ikke lige “the shiiiit” for mig ! Måske har jeg det lidt fra min mor, som (også) gerne spiser en portion havregryn til aftensmad – eller kreerer min barndoms “klassiker”; pasta og pølser ! OMG hvor har jeg fået det mange gange i min opvækst ! Eller kartofler og kød punktum. Ingen sovs, ingen dyp, bare tørt det ene og det andet…altså dvs indtil vi fandt på at “spice” det op med ketchup eller dressing (den helt tarvelige creme fraishe fra tube). Åhh gastronomi på højt plan…

Så nej, gastronomi er jeg ikke opvokset med. No offense til min mor 😉

Før min graviditet (kom og ødelagde alt…!) ej, før min graviditet var min hof-ret stegte grøntsager (kål af en slags, gulerødder, løg og hvad der ellers lige var…) og noget kød. Vega fik altid lidt pasta til…og spiste formentlig kun pastaen (og de agurker og tomater, jeg så gav hende) ! Heller ikke særlig kreativt og varierende egentlig…

Da min graviditet så kom og VÆLTEDE mig omkuld med kvalme og opkast og den VILDESTE madlede EVER, så kunne jeg slet ikke lave mad ! End ikke proppe noget frossent i ovnen ! Al tankevirksomhed og reel virksomhed omkring mad, fik mig til at kaste op. Just-eat og Wolt bragte usandsynlig mange færdigting, og blev en dyr og usund ven i nøden. Hold nu kæft, hvor jeg savnede mad – rigtig mad….men helst ikke noget, der skulle laves alt for meget fra bunden af. Jo mere kontakt med mad, og jo mere tid tilbragt stående – jo værre for kvalmen.

En af de HELT GENIALE løsninger, jeg…efter aaaalt for lang tid på junkfood…blev præsenteret for, var de lækre og mega nemme, men samtidig gourmet OG nærmest hjemmelavede måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad 

Ej, men hvorfor tænkte jeg ikke på det noget før ?? Egentlig tror jeg, at jeg altid har tænkt, at sådanne måltidskasser er meget dyre, og slet ikke kan betale sig – og slet ikke for en enlig mor med et barn. Men efter nærmest 3 mdr på Take-away vognen (og hvor man som oftest skal bestille for min 170/200 kr før de bringer ud) jamen så opdagede jeg da mega hurtigt, at det SAGTENS kunne betale sig at købe sådan en måltidskasse ! Jeg sparede ligefrem på det !

Og noget af det allerbedste – som de fleste mødre nok kender – så sparede jeg også den dårlige samvittighed over at købe takeaway til mit barn hver evig eneste uge (dag…). For med den kasse, som vi/jeg valgte til os, var der lækker mad til os – stort set færdiglavet. Enkelte ting skulle lige tilberedes det sidste, og så skulle maden selvfølgelig i ovnen, på panden eller i gryden. But I tell you det var let. Og selv en kvalmeramt preggo, kunne holde det ud. Og det bedste…man kunne fejre (den noget letkøbte, winwin) succes bagefter, ved at have serveret sund, lækker og varieret mad ! Perfekt !

Jeg valgte kassen: Kokkens favoritter til 2 personer til 4 dage, og så var der bestemt mad nok til Vega og jeg. Jeg fik enten frokost til dagen efter eller rester, som jeg gemte til “reste-dag” de øvrige 3 af ugens 7 dage, som jo ellers ikke var dækket ind. Den kasse synes jeg, var den mest børnevenlige kasse, men det er jo smag og behag – og hvad ens børn er vant til. Vega må siges at være ultra kræsen og nærmest vegetarisk – uden dog at kunne lide for mange nye ting og grøntsager eller for stærk mad. Den anden kasse, som jeg nok havde valgt til mig selv, hvis det var, hedder Sund Balance og lyder altså også mega lækker. Og tja, måske Vega i virkeligheden lige så godt kunne spise fra den…

Faktisk fik jeg også afprøvet Favorit-kassen nogen af de dage, hvor Vega var hos sin mama. Og I tell you – det var et kæmpe hit for mig ! For pludselig fik jeg mega lækker mad, de dage hvor jeg var helt alene. Dage hvor jeg ellers normalt bare spiser havregryn, rugbrød eller drikker noget protein-pulver til aftensmad. De dage var der selvfølgelig mad i overflod, men så var der sikret endnu endnu lettere aftensmad dagen efter eller en lækker frokost. Den ene aften blev jeg endda så kåd, at jeg inviterede en af mine bedste kammerater – en stor, stærk og meget trænende og meget spisende crossfitter, på aftensmad. En invitation han bestemt ikke er vant til at få, med mindre maden selvfølgelig er noget vi køber udefra. Han tabte nærmest kæben, da jeg bedyrede at JEG ville lave mad til ham ! Han blev dog en anelse mere tryg, da han så konceptet i “min” madlavning…altså måltidskasse-retten, som jeg skulle tilberede 😉 Han blev dog lidt utryg igen, da han så mængden af maden til vores portioner, men han måtte sande at end ikke ham og heller ikke jeg kunne spise mere, da vi var færdige…og der var endda ris og grønt tilovers !!  Han var imponeret !

Så skulle du ville forkæle dig selv (og din familie) med lidt nem og lækker aftensmad, så und dig selv at prøve en af de to måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad. Eller dem begge to 😉 Lige nu er der et introtilbud, hvor du kan få den tredje gratis efter købet af to, nice ! Bestil nemt HER

Det kan varmt anbefales herfra – og jeg glæder mig til næste uge, hvor vi skal have en Favorit-kasse igen (du kan jo følge med på min instagram i den uge, og se hvor nemt og lækkert det er…).

Du kan også følge med inde hos Momster test, hvor der vil komme en uddybende anmeldelse fra 3 forskellige mødre på måltidskasserne.

signatur vegs Følg os på Instagram Facebook Bloglovin ♥

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når en graviditet slår en ud - helt ud !