Nu er det nu det sker !

Ferie og tøffetid i Norge

Heia Norge – Super god (sagt på norsk)… Turen er (som sagt) sponsoreret. 

Som nogen af jer fulgte med i på Instagram og Snapchat igår, så gik vores flyvetur fra CPH – Kristiansand ikke helt efter planen ! Altså vi kom frem i et helt stykke – eller to, et hver – men der var da lige tidspunkter, hvor jeg fik tænkt liiidt for meget på de seneste tiders voldsomme flystyrt med forsvundne maskiner og mange døde mennesker. Flyturen var beregnet til en time, men Kristiansand viste sig fra sin Vestegnsside og ville sgu ikke lade os lande. 3 gange prøvede vores kære kaptajn at få flyet ned gennem noget uvejr, og 3 gange måtte han opgive og undvige ! Jeg har fløjet i alperne i max uvejr – i små pissepotter af fly – og hver gang har de kunnet lande, men det kunne vores fly i går altså ikke. 1.5 time ekstra fløj vi over og rundt om Kristiansand, men lige lidt hjalp det. Closed, Geschlossen, stengt ! Vi måtte flyve til Bergen i stedet fortalte piloten os… “Bergen” ?! Where the beeep is that, tænkte geografi stærke mig (og jeg fik faktisk 13 i sidste prøve – 11 i årskarakter…dont ask me how).

Ikke desto mindre blev den max-hostende og nu ret fly-trætte Tut og jeg smidt af i Bergen med yderst lidt brugbar info. Vi var trætte og sultne, og jeg havde egentlig fået ud af det norske-engelske at vi ville få en voucher til mad – but no ! Lilletut vill ehave is, og jeg ville egentlig bare finde ud af hvordan vi kom væk fra Bergen og hen/op/ned/over til Kristiansand og den taxi der i bedste film stil skulle hente os med et skilt med navn på og alt.

En max stresset lufthavnsmand fik os gelejdiget på rette vej – og vi nåede flyet. Uden mad ! Tutti havde knapt spist morgenmad hos mama og jeg havde blot spist en lille smule – for vi havde jo regnet med frokost i Kristiansand – så da vi kom ombord på det næste fly kl 15.52 var vi sultne, og jeg var ved at gå helt kold efter en stresset lufthavnsrunde med fornyet tjek-inn, security og bagage aflevering OG en Tut der græd efter is og ikke ville flyve mere. Og var træt. Så træt at hun faldt i søvn under bagageudleveringen.

IMG_0009

På flyet til Kristiansand vol.2.0 fik vi lidt knækbrøds-kiks og en vand af de søde stewadesser, og mit break-down blev undgået. Turen gik efter lidt indenbords perfekt, og 45 minutter efter var vi NEDE i Kristiansand. Helt nede, på jorden og alle klappede ! Heldigvis havde taxi-manden ventet de ekstra 5 timer (ellers var han kommet igen ?!) og jeg fik flashet mit skilt med et næsten korrekt stavet navn 🙂

IMG_0004

IMG_0005

Hotellet var/er intet mindre end fantastisk. Den fedeste udsigt, som jeg har lyst til at tage billeder af konstant. Vores værelse er bare top-lækkert. Eller “super-godt” som de nok ville sige i Norge.

IMG_0013

Morgenmadsbuffeten var lige så fantastisk. Man kan i sandhed se et hotels kvalitet på dens morgenmadsbuffet ! Super lækre ting med masser af sunde alternativer. Og laktosefri mælk. De har i sandhed mit hjerte !

 photo C72DE866-383C-494B-9D9C-22748615E5FD_zps54hbcpa5.jpg

Efter morgenmaden legede vi lidt i hotellets legerum, hvorefter vi ville gå op og børste tænder – og tag regntøj på – for at komme ud på legepladsen, men Lilletut ville ikke. Hun ville lege på værelset med hendes ballon og malebog. Og selvom jeg havde lidt travlt med at komme i gang med dagen og de planer, jeg havde lagt dagen før, fik hun lov at bestemme. Tøffetid på ferien er vel også vigtig. Det er jo trods alt vores ferie – og især hendes. Vi skal hygge os. Og hvis ikke hun gider styrte rundt, jeg så gider jeg heller ikke. Så vi tøffede i stor stil. Tutti faldt i søvn og sov over en time – og jeg selv benyttede chancen for det samme. Og jo, jeg fik da lidt “stress” af ikke at udrette noget, og få set alle de børnevenlige ting her i Kristiansand, men jeg trak vejret og indprintede for mig selv at “tøffetid er vigtig”! Også i ferien. Især i ferien !

 photo 63A4BD8C-9552-468E-8515-D1F86C98D11C_zpsn4pf5iyf.jpg

 photo F4B733F8-6546-457A-9563-DC193A7524D6_zpsz9tb3cjj.jpg

Efter luren gik vi ned i byen og så på butikker, den gamle by og domkirken. Jeg ville have gået på biblioteket med hende for at læse Folk og Røvere i Kardemommeby, men det gad hun ikke, så nu tøffer vi lidt på værelset igen, inden vi skal i det store badeland som er vores nabo her på hotellet.

Dagens optur: morgenmadsbuffeten, at have en paraply med og udsigten fra sengen på værelset. Og tøffetid på norsk.

Har du en opturs-liste for idag ?? 

 

5 kommentarer

 • Maria

  Ej det lyder så skønt!!!
  Ville virkelig gerne derhen med begge unger en dag 🙂
  (HVOR ER DIN CARDIGAN FRA?? 😍)
  Her hjemme har den ældste også allerede ferie (den yngste har heldigvis først om 3 uger, for 6 uger med to børn på 3 og 7, det ville ikke gå 😆)
  Og vi bruger også “stilletid” eller “tøffetid” og det er skønt!
  Optur: Cult cola, 1 måned gratis storytel, en næsten blefri 3 årig og en hjælpsom 7 årig!
  27 og nyder endelig sommeren ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det skal du da SÅ meget gøre !!! Kan kun anbefales – skriver mere om det imorgen 🙂
   Cardiganen er fra Vero Moda / Only – købt engang i vinters/tidlig forår….tak 🙂
   Fed optur…. Nice <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har allerede publisert sin første bloggpost om den litt uheldige flyturen til Kristiansand via […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siri

  Tøffetid på norsk heter “daffe”, som i : å, det er så deilig å bare daffe og ikke gjøre det grann😁

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er det nu det sker !