At stå facebook til facebook med sit mareridt...

Skærlørdag og sugarmama

I går var det første fridag i en rimelig forlænget weekend – ergo var det lørdag for mig. Hele dagen, og faktisk også hele ugen op til, regnede jeg med at den første fridag ville være om lørdagen. Derfor havde jeg også planlagt med min søster, at vi skulle til Finderskeepers i Tap1 ude på Carlsberg. Finderskeepers er et stort marked for up-coming (og allerede up’pe) damske designere, hvor de sælger ud af deres ting. Super hyggeligt og mega trendy – på det lidt hipster agtige måde – men mest fedt. Min søster skulle nemlig arbejde i weekenden, så derfor passede det super godt, at markedet var om torsdagen…det var det så bare ikke! Hmm, ups er det virkelig torsdag i dag (altså igår)?!

Vi nåede heldigvis ikke derud, så vi kunne lynhurtigt ændrer vores planer. Loppemarked i Forum var der også. Vist nok, eller var det nu også lørdag? Skærlørdag? Vi kørte derud – konen og Lilletut var med – og heldigvis havde jeg ret omkring dette, yes kæmpe loppemarkedet inde i Forum. Shit der var mange boder – og meget lort. Og meget rigtig dyrt lort. Folk vidste virkelig godt hvad de ville have for deres ting. En Lyngbyvase på 20 cm 600 kr det ene sted (med et lille skår) og 900 kr det andet. Det er jo mere end de nye koster? På trods af nogen lidt peberede priser i de fleste boder, gjorde jeg mig nu også nogen rigtog gode fund i andre boder. Lige præcis sådan en lampe jeg har ledt efter i hundrede år – til 350 kr! Smukt! En plastik græsslåmaskine og en plastik motorcykel til Lilletut til henholdsvis 5 og 20 kr. Det er da fund. Lilletut kan dog ikke finde ud af at køre på motorcyklen endnu, men græsslåmaskinen elsker hun. Damen jeg købte den af sagde, at jeg ville fortryde købet hurtigt, da den larmer virkelig meget. Hun havde ret!

2014_ 4_18_14_25

Vi havde sat bilen på en to timers gratis parkeringsplads – sådanne findes på Frederiksberg nemlig – og da det jo i mit hoved var lørdag (skærlørdag), skulle vi blot lige ud og stille på skiven en gang, og derefter kunne vi så holde gratis. Det kunne vi så ikke, så vi måtte ud et par gange, da det gik op for de andre at jeg kludrede temmelig i datoerne. Efter loppemarkedet tog vi på en cafe, for lige at slappe lidt af og spise lidt mad. Her blev forvirringen også total, da der i weekenderne var brunch til kl 15, men i hverdagene frokosttilbud til kl 16 . For hvad går man efter sådan en hverdagshelligdag, hvor det i mit hovedet var lørdag? På cafeen gik de efter, det var hverdag, så vi fik burger til en billig penge. Og Lilletut fik dressing. Chillimayo eller hvad det nu var. Vi forsøgte også med lidt brød, agurk og tomat, men de ting blev tyret på gulvet. Dressingen var det eneste der duede, men så var der til gengæld også ro, indtil den var tom. Lilletut startede med at dyppe en kartoffel ned i skålen med dressing, men fandt hurtigt ud af kartoflen blot var et redskab til at få endnu mere dressing op. Tal lige om at dobbelt-dyppe en gang! Til sidst var kartoflen blot til gene, og Lilletut forsøgte at slikke dressingen ud af skålen, og fandt ud af at hun kunne have skålen siddende på hagen – uden at holde. Dygtige barn!

2014_ 4_18_14_25 (3)

2014_ 4_18_14_25 (1)

Min søster pippede lidt om kolesteroltal hos Lilletut, og GUD JA – små børn kan da vel også godt have høje kolesterol tal?? Dammit, man skal da også tænke sig om. Godt fedtstof, dårligt fedtstof, lipider, sukkerarter, diabetes og alt muligt andet. Men der var ro, og konen syntes, det var godt givet ud 😉

Det leder mig hen til tankerne omkring sukkerpolitik! Sukkerpolitik – et emne der helt sikkert kan dele vandene. I Lilletuts vuggestue er der en klar sukkerpolitik – altså nul tolerance – og det er jeg ret glad for. Små børn kan jo nærmest kun tåle svarende til 5 vingummi bamser i ugen, så hvis de nu fik alt muligt snask i vuggestuen, blev der aldrig plads til noget hjemme. Ikke at hun ever ville få vingummibamser (endnu), men hun får da til tider noget med sukker i. Det huer mig ikke at vide, at hun spiser sukkerholdige ting. I starten var det kun rød saft og Marie-kiks,  når hun var syg. Men nu smager hun altså også lidt kanelsnegl, kage, julekager og lign, når hun får øje på det vi spiser. Jeg er ikke stolt. Men ærlig. Jeg føler mig som en lorte-mor, hver gang det sker. Men jeg lader det jo ske alligevel. Dels fordi hun så gerne vil, dels fordi jeg ikke vil være fanatisk men også fordi at konen (og resten af familien) ikke synes det gør noget. Og så står man der og føler sig mega hellig. Og så smager hun. Nogen gange lidt mere end smager. There I said it! Er Lilletut den eneste, eller har dit barn også smagt?? 

2014_ 4_18_14_25 (4)

4 kommentarer

 • Kathrissen

  Mit barn har også smagt (og mere end det)! Og nej, jeg føler mig sgu ikke som en lortemor af den grund. Når det ikke er hver dag eller for den sags skyld hver uge, så ser jeg det ikke som et problem. Alt med måde, også sukker!

  Det handler vel ligeså meget om at man som forældrer lærer at kontrollere sit eget behov. Derfor spises der ikke slik/kage eller drikkes sodavand hos os når Futte er til stede. For en ting der er mere ledt endt at sige ‘nej’, er at sige ‘nej’ og så proppe munden selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Du har ret…i mange ting!! Mit problem er nok også at jeg egentlig selv altid har tænkt at mit barn ikke skulle spise sukker, før det var min. 3 år….og bum 1½ år og hun har smagt alverdens ting – som jeg nærmest ikke selv spiser. Jeg synes i bund og grund at hun får for meget…for ja, det er næsten hver dag, hvor hun får et eller andet som jeg ikke er helt ok med. Ikke at jeg skal skyde konen i skoene, men vi er helt sikkert ikke enige om den del af opdragelsen. konen hygger helt sikkert med usunde ting – og synes at Lilletut skal det samme. Jeg er ikke enig!
   Og i skrivende stund – her kl 11.30 søndag formiddag – har jeg en pepsi max til at stå på bordet…og jeg drikker lidt af den lige om lidt. Vi prøver ikke at have noget i nærheden…men det er svært og til tider glemmer vi det….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  God problematik at hive frem – jeg husker tydelig dengang Pelle fik TO vaniliekranse i en alder af 2 et halvt år. 15 min efter indtagelsen, kravlede han på væggene og hang i gardinerne. Der blev det meget tydeligt for mig at hans lille krop reagerer voldsomt på sukker og det gav stof til eftertanke…… Vi er absolut ikke hellige men herhjemme bruges der helt klart flest penge på frugt og grønt til fredags”slik” skålene og drengene nyder det og spørger ikke til guf. Ved højtiderne bliver der handlet mere chokolade og knas, men så er det efterfølgende udenfor og løbe sukkertrippet af sig igen 🙂
  Men vi må indse at hygge ofte er lig med at tygge……

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Lige på det danske søm: Hygge er lig med at tygge!!! So true – sad, but true! Vi kan ikke helt endnu se det på Lilletut om hun får sukker, men jeg går ud fra at det kommer!? Vi prøver bestemt også med frugt…men nogen gange skal der bare en kiks, riskiks eller lign til…eller ostehaps. I mit hovede burde hun leve af frugt og grønt og rugbrød….men det er nok også lige fanatisk nok!

   Ihh det er jo svært nok med kost til en selv….nu skal man også bestemme det for ens eget lille menneske….!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At stå facebook til facebook med sit mareridt...