Græsenkens dagbog (#sandhedenomathavebørnefri)

Hygge i vuggeren…og lidt (mere) efterskrift om…”you know”!

Nu må det være på tide at jeg også fortæller om nogle af de positive episoder i vuggeren! For de gør sgu så mange fede ting derhenne, som intet har med dårlig kommunikation mellem personale og forældre at gøre, men med den kvalitets tid der heldigvis er mellem personale og børn at gøre! Den ros må de have! De er foreksempel tit henne i en dyrehandler ved Trianglen som har en masse kaniner, gnavere, fisk, fugle og en lille tyk mopse-hund der trisser rundt og gerne vil aes.

Lilletut elsker dyr – som i Æ L S K E R dyr! At hun så er et lille Østerbro-barn (et barn af stenbroen) stopper hende ikke! Dog har hun en anelse svært ved at skelne mellem dyrene…og andre ting! (HVEM tænkte briller?!!)

2014_ 6_26_21_47

I går var vi på besøg hos nogen af mamas gamle veninder, der havde deres helt egen zoologiske have i deres lejlighed! En kæmpe slange, en geggo, en fugleedderkop, biller og 2 ørkenrotter i bure. En kat og to skildpadder futtende rundt. Lilletut var elle-vild og hendes toneleje var hele tiden oppe omkring det meget lyse og høj C. HEEEEIIIIIIIHEIIIIIIIHEIIIIIIIIII gik hun fra værelse til værelse og sagde. Katten havde hurtigt lugtet lunten og havde søgt tilflugt under sengen. Skildpadderne var knapt så hurtige, og den store af dem tøffede trolig rundt i lejligheden og forsøgte at styre uden om Lilletut, der ellers meget ivrigt fartede efter den, pillede ved den og snoede sig efter den nede på gulvet! Skildpadden gad ikke rigtig snakke med Tutti, men heldigvis fandt Lilletut en anden skildpadde, som gerne ville ligge stille og snakke! Ananasen i frugtskålen!!! HEIIIIIHEIIIIHEIIIIII og prikke-prikke fik ananasen også, men rørte (heldigvis) ikke på sig overhovedet. Søde ananas!

2014_ 6_26_21_47 (1)

 

2014_ 6_26_21_47 (2)

Nå men anygays tilbage til vuggeren og dyrebutikken. Ungerne nyder at komme der, og pædagogerne lader tit en lille udflugt gå dertil. I dag havde Lilletut været elle-vild med kaninerne og havde fundet det høje C frem nede i butikken også. Meget sødt syntes pædagogerne (heldigvis). De prøver også at vende de børn, der ikke har hunde derhjemme og er bange for dem, stille og roligt til den lille mopse-hund. Det er noget jeg som hundeejer og dyremenneske synes er fedt. Alle børn bør introduceres til dyr og hunde – også selvom deres forældre er bange for dem!

2014_ 5_ 1_11_43 (1)

Her til eftermiddag var der sommerfest i vuggestuen. Alle stuens og nabostuens pædagoger og medhjælpere var der (efter arbejdstid), og alle forældrene skulle have noget med til buffeten. Jeg havde selvfølgelig ikke fattet dette sidste, så da mama igår aftes spurgte hvad vi egentlig havde tænkt at tage med, gik jeg lidt i panik. Altså ikke panik-panik! Der er dog værre ting end at møde tomhændet til sommerfest i vuggeren – bildte jeg mig i al fald ind!! Vi lagde hovederne i blød og kunne komme op med pølsehorn! Og det var selvfølgelig taget! Frikadeller? Ej, det tager femhundrede år! Købe en pizza eller en bakke pommes med salatmayounaise?? JAAA, men så alligevel nej – vi vil jo gerne have Lilletut med hjem bagefter uden at få de sociale myndigheder indblandet! Speltboller med lutter økologiske ingredienser? Ja, i et andet liv! Selvom vi bor i 2100 Kbh Spelt, så er det bare ikke helt os!! Og økologi heller ikke #notsomuch! Vi var derfor sikre på at vi formentlig ville blive mobbet ud af vuggestuen, da mama købte ind til hjemmebRagt brød og humus (fra et fedt og nice sted selvfølgelig, vi er jo ikke helt tabt bag en vogn!)!

2014_ 6_ 1_21_30

Og så havde en anden mor 2 bakker pizza med. Havde seriøst lyst til at highfive og omfavne hende midt i buffeten, men jeg styrede mig nogenlunde og gav hende bare en højlydt (thats me) og virkelig begejstret lykkelig ros! Flere af fædrene mumlede med mig – og al pizzaen blev spist! Vores hjemmebRagte brød røg også ned – til gengæld for meget at det hjemmebagte som lå tilbage! Men det var virkelig de to hyggeligste timer! Jeg nød det i fulde drag – det gjorde Lilletut også. Mama #notsomuch, men hun klarede det flot, og fik da både tumlet med de større piger, leget med Lilletut og tegnet med nogen af de andre.

Jeg fik snakket en masse med nogen af de andre mødre, med pædagogerne og medhjælperne fra stuen og også leget og tumlet med børnene og Lilletut. Jeg og mama blev vist lige til stuens tumle-forældre, og børnene hvinede af fryd. Der var en super god stemning blandt alle. Også mellem os og pædagogEN – som endelig er kommet tilbage igen efter lidt fravær. Vi snakkede, grinede og sagde “godt du er tilbage” til hinanden. Så jeg håber og regner virkelig med at vi fra nu af kan komme fremad i fht til “episoderne”. Jeg har i hvert fald kunnet mærke på mig selv i de dage hun ikke har været der, at jeg ikke ville kunne bære hvis hun blev fyret. Hun er alt for god med børnene. Og Lilletut som virkelig elsker hende.

Jeg gik virkelig fra vuggestuen med følelsen af at det var et super rart sted. Et sted der har styr på tingene. Og i høj grad styr på børnene og deres relationer og udvikling. Og så er børnene vilde med hinanden; leger, krammer, griner, fjoller og lærer hinanden så mange ting – og unoder. Nåhr ja, og bider hinanden lidt – der skal vel gemmes noget af de andre til senere…

 

2014_ 6_20_ 8_57

3 kommentarer

 • Hvor er det godt i har nogle gode oplevelser med vs også 🙂 Er selv næsten pædagog, og kan skrive under på hvor ekstremt vigtigt det er med er godt forhold til forældrene! Ellers dur det bare ikke… Og jeg kunne altså også bytte rundt på skildpadde og ananas!
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Dejligt at læse, at I også får nogle positive oplevelser med vuggestuen oven på alt det I har oplevet og været ‘udsat’ for dernede. Skildpadde og ananas-historien er i øvrigt så sød og sjov altså! Jeg tænkte straks, at lille Tut ville være helt perfekt som hovedperson i en Louis Nielsen reklame 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt med ananasen :-P…….hold kæft et grin :-)))
  Ja ok, så stik da ungen de briller, de kan jo altid hives af hende inden der skal tager billeder til bloggen og IG 😉

  Fedt at du nød smalltalkspissammenarrangementet. Jeg forstår godt Konen, jeg hader det selv. Også når jeg er på arbejde og vi har sådanne ting, men man må jo gøre det. PS: Vi pædagoger gør ikke sådan noget uden at få timer for det, heller ikke selvom det er efter lukketid 😉

  Kh Camille Milk
  http://www.milkogco.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsenkens dagbog (#sandhedenomathavebørnefri)