Skruk med skruk på - part 2...nåhr ja kæresten har også en stemme!

En guide for Rookies: Tendenser, hotness og inspiration til forår/sommer 2016 – CIFF Kids august ’15

Kan du – som mig – godt blive lidt forvirret over de der modemesser, der et par gange om året løber af stablen her i København og overflyder instagram med en masse lækre billeder af tøj og interior (du ikke kan købe endnu) fra både tøjmærkerne selv, webshop-ejere, bloggere og andet godtfolk?? Hvis ja, så kommer her en lille guide med lidt forklaringer – fra mit lille forvirrede hovedet! En rookie til en anden. Og så får du da også lige de fineste nyeste tendenser fra den netop i gangværende børnemodemesse – CIFF Kids – til næste forår og sommers mode.

 photo 47B776F1-B2AB-4A24-86B8-3A0196864497.png_zpsnijhr7w0.jpeg

For ja, allerede hér kommer vi til det første, der forvirrede mig max allerførste gang jeg var inviteret med til børnemodemessen…tøjet man forelskede sig i var ikke at finde i butikkerne før om hvert fald et halvt år!!? What…hvordan kunne tøjet til næste år allerede være færdigt?! For en yderst impulsiv og spontan dame som mig var dette faktum meget svært at forstå og forholde sig til. Jeg har dog lært det nu, så småt! For nu ved jeg jo godt at inspiration, produktion og levering er lang tid undervejs…men stadig; jeg bliver forvirret når jeg står i mit sommertøj på exp dette års sommermesse, og ser det fedeste tøj til Lilletut – og så kan hun først få det på om et år?!?! Så ja, der vises NÆSTE års kollektion på messen! Ergo; du kan nå at spare sammen til alle herlighederne. (og nå at bruge de opsparede penge – og spare op igen)

Det næste man (jeg) lige skulle lære: navnet! CIFF Kids står for Copenhagen International Fashion Fair Kids (edition) – altså børneudgaven af de voksnes modeuge (CIFF) som trækker mange mange mennesker fra hele verden og sætter København (og Danmark) på mode-verdenskortet. Vi er stolte af den, modeugen, er vi! Og også af børneudgaven, synes jeg!

BILLEDER !! Se her kommer der vigtig viden – jeg ikke helt havde forstået første gang!!! Det er helt underforstået god pli og respekt, lige at spørge de enkelte stande om man må tage billeder af deres ting. FØR MAN GØR DET. Samt spørge om de må postes på de sociale medier og ens blog. FØR MAN GØR DET. Og også lige have clearet om et ja til posting, også er et ja til øjeblikkelig posting ELLER om man skal vente til det kommer i butikkerne! For ja, nogen stande (tøjmærker, legetøjs fabrikanter osv) vil bestemt ikke have deres ting affotograferet og postet før det kan købes i butikkerne. Og det er de jo i deres fulde ret til – tænker jeg – men jeg forstår ikke hvorfor de så overhovedet viser deres hemmelige kollektion frem?! Nå, men det er jo ikke alt man skal forstå. Så for at undgå at få bidt hovedet af – og for lige at vise folkene bag de lækre ting respekt – spørg man altså lige før, man begynder at tage billeder af de fedeste ting. Lesson learned!

Trend-showet er et lille kort modeshow der gåes af nogen meget modige børn i ca 15 minutters tid hver dag i messens forløb (som er tre dage btw). Man bliver inviteret – men kan vist nok også bare dukke op og kigge med, hvis man har gennemskuet lokalisationen. Det havde jeg så ikke helt sidste år selvom jeg var inviteret – så kom fashionabelt late…uden egentlig at være fashionabel! I år er jeg også inviteret men desværre kan jeg ikke se med, da jeg skal passe mit “rigtige” arbejde på hospitalet. De fleste events på messen er desværre om formiddagen eller omkring middag! Øv!

 photo FDA31F85-65F5-47F2-988C-F5D198ED9550_zpsh4a2wfkm.jpg

Små events arrangeret af de forskellige mærker er der som sagt også. Det første år (sidste sommer) var jeg inviteret til adskillelige blogger-præsentationer, og det var egentlig ret fedt- læs om det HER. Også at snakke med de andre med-bloggere og få sat ansigter på folk. For et halvt år siden (hvor vinter udgaven af CIFF KIDS løb af stablen) var jeg ikke inviteret til særlig meget, hvilket medfødte dette halv tude-agtige indlæg HER. I år var jeg inviteret til den store blogger-brunch samt blogger-tour men “ihh og øv” så ligger den også i min arbejdstid! Så jeg må pænt blive hjemme (eller redde liv på hospitalet jo) og i stedet se på de andre søde damers billeder derfra i morgen. Kender I det med at I godt kan følge jer lidt barnlig overset og udenfor?!?! Jeg er ikke stolt af det, men det kan jeg godt!

I år har jeg altså måtte nøjes med at snuse rundt alene på messen, og få suget til mig af indtryk, lækre styles og print samt drømme mig lidt til at jeg er den kendte blogger, som alle dem i standene kender på forhånd 😉 Jeg fik snakket og taget billeder fra mine tre yndlings stande og tøjmærker Wheat, Marmar Copenhagen og Danefæ. Angulus fandt jeg ikke (??) og hos Soft Gallery og Sofie Schnoor var der så proppet og gang i biksen at jeg ikke ville trænge mig på. Hos Gro og Mini a Ture fik jeg aldrig rigtig introduceret mig selv (desværre – det var ellers min hensigt), og så var tøjet hos Knast by Krutter meget federe end jeg troede!!

Og IHH så fik jeg slet ikke delt noge af mine fiiine visitkort ud, som jeg ellers havde med. SÅ hvis nogen lige ligger inde med et brændende ønske om sådan et, så er der altså håb om at kunne få et endnu 🙂

Mine yndlings styles fra…

Wheat…

 photo CC346027-720F-40DD-BC22-040929B8C813_zpsbrwylkpt.png

 photo 205FA31C-F86F-458A-8B64-3560E98D9B61_zpsbgcmqj9l.png

 photo 8719C524-B327-4C53-89FB-882A5B1A13D1_zpsovgq0zqt.png

 photo 1988A898-A706-4DBD-B0B2-480009D2B443_zpszif9uf8j.png

Og Marmar…

 photo AE4C665B-CD16-40D1-AC97-6C90A357386A_zps5cuewgmn.png

 photo 2ECF2FF5-051F-460A-8B5E-74E9FE1B0814_zpserot0bek.png

 photo 49D60813-70EF-4D67-9219-3E5E8295DC6C_zpshz6eqs2s.png

 photo 1734538D-1F80-4DF9-91EE-D28F0C9498CD_zps3izsa8rb.png

 photo D3D3C8F3-EEDA-4D3C-BEFB-5ACE77EE8A9A_zpshscx7pbj.png

Lilletut bliver så pæn… Hvad synes I ??? Og blev I klogere ??

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Skal DU ikke være den første til at skabe lidt liv...?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skruk med skruk på - part 2...nåhr ja kæresten har også en stemme!