Hvordan er jeg i "reality" mon... ?!

Hjælp til: mig, flygtningene og jordemødrene/de gravide og fødende !

Guys!! Der er mange mennesker der kunne bruge lidt god karma lige p.t. Og ja Hjælp faktisk ligefrem.

Hvis vi starter med “mig” så er den allerede klaret lige p.t. (der var du heldig)! Jeg er nemlig hjemme hos mine forældre med Lilletut, og “mmmmm” der er fandme service på drengen! Tænk sig at have to forældre OG en søster der i den grad er i svimlende høj kurs hos sin lille Tut. “MORFAR….Vi skal lege”, “MORFAR…vi skal ud og gå en tur i haven”, “MOSTER…seeee hvad jeg har plukket til dig”, “MORMOR…vi skal lege” ! Jeg er i den grad fan – og ligger i skrivende stund på værelset (ALENE) og blogger den, mens jeg hører på de søde legende røster fra stuen.

 

Og så er der alle de mennesker – primært fra Syrien – der popper frem på de sociale medier, i fjernsynet og i vores aviser, ikke fordi de har det godt og har noget lækkert at vise frem…nej, tvært imod! De er flygtet fra deres land og hjem for overlevelse. Bestemt ikke bekvemmelighed! De ender presset sammen i både og krydser have for at komme til et sted uden krig, vold, tortur, ødelæggelse og frygt. Foruden fra Syrien kommer flygtningene også fra Irak, Afganistan og andre mellemøstlige lande. De flygter til Europa for at redde dem selv og deres familier.

Skærmbillede 2015-08-30 kl. 10.35.54

Lige nu boomer det med bådflygtninge på de græske øer – særligt turist- og ferieøen Lesbos, som dagligt modtager over 500 flygtninge på dens strande. Næsten 33.000 alene på Lesbos med over 77.000 flygtninge er ankommet til Grækenland bare i det første halvår af 2015 – til sammenligning modtog de i første halvår af 2014 blot knap 11.000. En forfærdelig mangedobling, der fuldstændig har nedbrudt det græske asylprogram og giver de stakkels flygtninge helt umenneskelige forhold.

I Grækenland er det nemlig ulovligt at hjælpe – og transportere – mennesker, der er ankommet illegalt til landet. Man kan risikere både fængsel og bødestraf for “menneskesmugling”. Så mange flygtninge må kæmpe sig vej fra strandene og ind til de store byer – afstande på op til 60 km – i den gloende hede. De lokale kæmper til trods for loven, for at give mad og drikke til flygtningene men med de store hobetal der kommer dagligt, er det svært at skaffe hjælp nok. OG HER KOMMER DU OG JEG IND I BILLEDET… En af mine nye blogger-kollegaer – som ret hurtigt er kommet på min faste yndlings læseliste – nemlig den ret seje og mega overskudsagtige mor Anne Deppe fra bloggen Deppe and the lost sock har sammen med en veninde, gjort noget helt ekstraordinært; de har sgu taget sagen i hånd og startet en (kæmpe) indsamling af tøj, bleer, hygienjebind, ja faktisk ALT hvad vi kan undvære, og sender det ned til netop Lesbos og de stakkels bådflygtninge!

Jeg er fandme stolt over de damer der!

Det er så mega god karma…

De koordinere via facebookgruppen HER Annes blog HER og Annes facebook side HER

Så ja, DU kan hjælpe! DU kan gøre en forskel!

Kan du ikke møde op og hjælpe så kan du også hjælpe ved at dele deres og mine opslag, så ordet bliver spredt. Du kan donere penge via exp. Red Barnet HER… Der er så meget man kan gøre – som ikke nødvendigvis er “meget” i vores øjne. God Karma d’damer <3

Skærmbillede 2015-08-30 kl. 10.38.14

Foruden de stakkels flygtninge har en anden gruppe også fyldt en del i mine tanker de sidste dage efter jeg skrev mit ret velmodtagede indlæg om vores “kære” hospitalsvæsen (HER). Der var nemlig enndu en faggruppe jeg ikke fik beskrevet og som bestemt også godt kan bruge lidt (læs; meget) omtale og hjælp; nemlig vores kære – og altbetydende – jordemødre!! Fødende bliver i storstil afvist ved fødeafdelingerne fordi der simpelthen ikke er kapacitet nok – hverken rum- eller jordemødre mæssigt. Og seriøst; det er fandme ikke godt nok!!! Liv og død for både mor og barn er her på spil. Og hvorfor er det lige at politikerne føler at de kan gamble med det?!?!?

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 10.28.08

Hvis man er gravid for tiden og bor i Storkøbenhavn har man helt sikkert også hørt om manglen på fødesteder de næste mange mdr. Alle mine veninder, der har født og skal føde snart, har måttet tage turen fra indre KBH, broerne og Frederiksberg ud i provinsen for at føde på både Nordsjællandshospital, Hillerød og Roskilde hospital, fordi de Københavnske hospitaler skal skære og spare IGEN IGEN IGEN! Åhh, jeg bliver sgu så pisse træt! Er det fordi politikerne forlængst har fået de børn de skulle have?!?!? Fordi de kan være ligeglade – med deres ministerpension (som jo seriøst er flere millioner resten af deres tid HVERT ÅR) i baglommen, der vil de jo altid have råd til privathospitaler, privatjordemødre til deres børn, børnebørn og oldebørn! Men hvad gør vi andre?!?!??? Føder i bilen på vej til Roskilde eller Hillerød?? Får hjælp af Falck-reddere fordi de er de eneste der er på vagt?!?!

Danmark – det er ikke i orden! Det er ikke godt nok! Kvinder skal sgu også i Danmark have lov til at føde med den bedste og mest professionelle hjælp! Ikke at vi har Afrikanske tilstande – men er der efterhånden langt fra deres til vores forhold ?! Nu tænker jeg foruden de stakkels jordemødre også på hospitalernes øvrige personale og beskaffenhed i øvrigt!

Fødeafdelingerne var lovet hjælp – men fik (som så mange andre afdelinger) NUL komma NUL NUL kroner til næste års budget! Nyhederne har skrevet om det HER Og en af de seje jordemødre og mor i øvrigt har skrevet en lang og utrolig velskrevet facebookpost, som du bare skal læse HER!

Støt op om kampen for bedre forhold til fødeafdelingerne, de gravide, de fødende og de arbejdende. Det kan ikke være rigtigt at der i dagens Danmark ikke kan være bedre forhold end som så… Og igen; det er IKKE de ansattes skyld! Og det er heller ikke “Hospitalernes” (som fx Herlev i den sidste virale artikel med en fødende kvinde der blev “afvist”) skyld… Det er politikernes skyld – det er dem der gang på gang knalder låget til pengekassen i. Det er dem der skærer vores budgetter mere og mere! Hvordan de kan være det bekendt??? Jeg aner det ikke… Støt, del, spred god karme d’damer <3

Skærmbillede 2015-01-31 kl. 20.57.40

 

6 kommentarer

 • HØØØØØØØØØØRT frk Lilletut. Godt brølt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Åh… Jeg er enig i, at det er noget skidt med nedskæringerne på hospitalerne (er i øvrigt pt højgravid og bosat i hovedstadsområdet, så jeg er ikke ligeglad) – men lad være med at få det til at lyde som om, at politikerne* sidder og skærer ned for deres fornøjelses skyld og er ligeglade med konsekvenserne.

  Jeg ved ikke, hvordan pokker man skal få det hele til at hænge sammen, men bottomline er jo, at pengene kun kan bruges en gang – og forhøjelse af skatter og afgifter bliver folk også sure over – udover at der bliver færre og færre til rent faktisk at give det overskud til statskassen, som resten skal leve af, og at virksomhederne har skullet have tid til at komme sig efter finanskrisen.

  Jeg synes IKKE at forholdene på hospitalerne er i orden, og jeg håber da, at der er noget, der kan klares ved anderledes prioriteringer, men lad være med at lyde som om, at det er nemt…

  Anyway, angående indsamlingsinitiativet er jeg enig – simpelthen fantastisk!!!

  * ministerpensioner på flere millioner årligt findes i øvrigt ikke – du kan slå taksterne for max-pension for både ministre og folketingsmedlemmer op på Enhedslistens hjemmeside. Det er fint at være kritisk over for pensioneres størrelse, men hold det lige sagligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   True – er helt med på at de (forhåbentlig) ikke sidder og gnækker i skægget derinde på borgen…men seriøst kan de ikke vide hvor slemt det står til!!! Det ville de ikke kune være bekendt! De betaler sig jo også til privat hospitaler med enestuer osv osv…så hvordan kunne de dog vide hvordan vi andre skal klare os?! 🙂
   Og nej…fandt ud af at de får 800.000 kr…potato potato 😉 I al fald er det næsten 3 gange så meget som mig….
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   http://enhedslisten.dk/faktaomministerpension

   800.000,-? Lægger du nogen af tallene sammen, eller hvordan? Er det eventuelt eftervederlaget, du tænker på? Jeg tror nu, at de fleste toppolitikere ville blive lidt trætte, hvis de regnede for længe på deres timeløn… 😉

   … og tag mit ord for det – sundhedsvæsenets top-politikere kommer også i kontakt med det offentlige sundhedsvæsen – det er ikke alt, man kan betale og forsikre sig fra…

   Anyway, jeg vil slet ikke beklikke din harme over forholdene – den er givet helt berettiget. Jeg er bare vokset op i en politkerfamilie og vil på det bestemteste protestere imod det billede, at det skulle rage politikerne en høstblomst, hvordan tingene fungerer for menigmand…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Hov – det med tallene kom til, at lyde lidt spidst – det var egentlig ikke meningen. Jeg er på ingen måde selv ekspert, så jeg er interesseret, hvis jeg får tallene galt i halsen. Som jeg læser Enhedslistens tal (jeg er ikke til Enhedslisten, men jeg går ud fra, at de har gjort deres hjemmearbejde), så udgør en ministerpension i sig selv maks lidt under eller lidt over 300.000,- årligt afhængig af alder…?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan er jeg i "reality" mon... ?!