Torsdag uden Lilletut og med "vin før 12" og lækre damer

Giver du dit barn panodil ?

Det er søndag, det regner og mormor er her stadigvæk. Tutten er blevet syg med høj feber, og ligger her på sofaen med røde kinder og tager sig en lur.

Vi har ellers leget lidt i dag på trods af sygdom, og været ude på en lille tur til købmanden på løbehjul. Hun havde nemlig sit lille “friske vindue” der lige før frokost i et par timer – altså dér hvor panodil effekten toppede. Mormor og jeg havde selvfølgelig håbet at vi kunne få lidt mad i hendeogså, men det nåede vi altså ikke. To-tre bidder af en remoulade mad blev det til und dann nichts weiter. Remoulade mad på rugbrød må man gerne få når man er syg – hvert fald for mig. Faktisk må man nærmest få hvad man vil; rød saft i massevis, is, kiks, ostehaps, alt hvad man vil have. Og man må også gerne spise det i sofaen.

Og så er ungen jo ikke dum. I hverdagen kan der godt pludselig komme fra Lilletut: “Moaaaar, jeg er lidt sløj. Jeg må hellere spise over i sofaen”! Jeg når altid lige at få snerten af sygdoms-panik, inden hun tilføjer det snu med at spise over i sofaen, og så ved jeg hvad det er Trunten “bare” har til hensigt.

I morges fik Tutten det sidste flydende panodil jeg havde. En flaske der går helt tilbage (tror jeg nok) fra da mama stadig boede her. Vi fik nemlig at vide, at det elskede alle børn – men altså åbenbart ikke Tutten. Vi kunne simpelthen ikke få det snydt i hende på nogen måder. Og så har det bare stået der i køleskabet siden. Vi har i stedet altid brugt suppositioner (dem der skal op bagi) – og hun har altid hadet det, med mindre hun var rigtig syg og dårlig. Altså lige indtil nu hvor hun er 3 år gammel og rimelig stor og bevidst.

“Nej, moar ! Jeg vil ikke have noget op i numsen”

Og dét forstår man jo så udemærket !! Hvem vil egentlig det ?!

Hun kan simpelthen nu spænde så meget i balderne og sno sig så meget, at projekt supposition mest af alt minder om et stort overgreb. Og desuden er nærmest umuligt. Så det er jeg stoppet med. Jeg kan bare ikke.

De læger vi omgåes; egen læge her på Østerbro, lægerne på Riget (lungeambulatoriet, børneafdelingen og børnemodtagelsen) og hendes ørelæge, siger at hun endelig bare skal have panodil for ikke at have ondt. At børn med feber (og evt influenza) har ondt, og det behøver de ikke. Jeg kan følge dem, men et eller andet indeni mig skriger også lidt, når jeg giver mit barn panodilen. Det er bare ikke helt “normalt” at putte så meget kemi i et lille barn. Men smerter skal hun selvfølgelig ikke have unødigt.

Nu er vi løbet tør for panodil af det flydende slags. Vi har stadig suppositioner. Apoteket har åbent til kl 22, og måske kan det flydende også fåes i vores Spar eller i 7-Elleven.

Hvad gør I derhjemme ? Giver I de små panodil (eller lignenede) ? Og hvis ja, er det så den flydende slags, suppositionerne eller måske en halv voksen panodil ? 

IMG_6564

 

18 kommentarer

 • Jeg er MEGET forsigtig med at give Panodil. De får når de har ondt, men jeg giver ikke “bare” pga feber. Grunden er egentlig Villum havde feberkramper som lille og når man giver Panodil stiger og falder feberen hurtigt = kramper. Så jeg tør ikke. Og så tænker jeg feber er kroppens måde at bekæmpe sygdommen naturligt på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrikke

  Ja herhjemme får han panodil! Jeg kan slet ikke se hvorfor man ikke skal give det!
  Det er selvfølgelig ikke det rene grønsager men det er saft, kiks osv heller ikke. Hvilket jeg selv er stor fortaler for når de er syge.
  Jeg ser ingen grund til at børnene lider mere end højst nødvendigt!
  Her er pamol smelt et stort hit.Det er nogle nye tabeletter som smelter i munden og smager af banan.
  Rigtig god bedring med Lille pigen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lone

  Min datter får Panodil(flydende) hvis hun har feber og er påvirket af det. Hun “døjer” også med vokseværk/ondt i led. Så der får hun også lidt Panodil. Men det er efter behov.
  Vi voksne tager jo også et par hovedepinepiller når vi har ondt/syge.
  Jeg er selv plaget af kroniske smerter og kan manikke få lindret smerter, så er det svært at få ro i kroppen.
  Det samme gælder for børn, hvis de har feber og smerter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Kære Katrine.
  Herhjemme får begge piger panodil, når det er nødvendigt. Dvs, hvis de har ondt, er utilpas eller hvis det kan kvikke dem lidt op, og dermed gøre det muligt at få noget væske i dem.
  Jeg er klart fortaler for at give panodil pr os. Det er nemlig meget forskelligt, hvor stor en procentdel af suppositorierne hver enkelt barn optager.
  Jeg bruger mixtur til hende på 3 og smeltetabletter til hende på 6. Men den lille vejer heller ikke helt nok til smeltetabletterne og tager gerne mixtur.
  Rigtig god bedring med Tutten.
  Hilsen Christine (mor til to og sygeplejerske på en børneafdeling)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Rodholm

  Herhjemme har vi en lille dreng på næsten 2 der startede sit liv på Panodil pga blødning i hovedet fra en sugekop.

  Som udgangspunkt giver vi kun Panodil om aftenen inden han skal sove, så han får en god nats søvn når han er syg med høj feber. Vi skifter lidt mellem supposition og flydende, da han heller ikke er glad for at få noget op bagi, men heller ikke gider det flydende hver gang.

  Hos os står menuen på det han gider at spise/drikke. Vi havde en læge der sagde at hellere få saftevand/cola og pommes end et dehydreret barn der bliver indlagt, så længe det ikke er noget man får til daglig. På hospitalet i Aabenraa stillede de sågar med saftevand, tuc kiks og saltstænger da vi blev indlagt med slem Roskildesyge sidste år.

  Jeg håber Tutten snart bliver frisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nordentoft

  Herhjemme for de panodil ved høj feber. Jeg synes ikke der er nogen grund til at de skal være SÅ sløje og have SÅ høj feber hvis man kan undgå det. Og hvis det tilmed kan give lidt appetit og en roligere søvn, så har jeg ikke skrupler ved det. Den lille (22 mdr) får suppositorier, den store (5,5) har alle dage været total medicin-fornægter og alle slags har været noget når umuligt at få i ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Nordentoft

   Ser ud som om noget af kommentaren er væk.
   Herhjemme for de panodil ved høj feber. Jeg synes ikke der er nogen grund til at de skal være SÅ sløje og have SÅ høj feber hvis man kan undgå det. Og hvis det tilmed kan give lidt appetit og en roligere søvn, så har jeg ikke skrupler ved det. Den lille (22 mdr) får suppositorier, den store (5,5) har alle dage været total medicin-fornægter og alle slags har været noget nær umuligt at få i ham

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Nordentoft

   Så han vælger selv om det skal være flydende eller suppositorie, så lykkes det da indimellem at få det i ham.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Herhjemme gør vi til den store i det øjeblik han er påvirket og har 37.5… Han bliver lynhurtig ekstremt dårlig og lider af epilepsi og vi kan altså undgå nogle anfald ved brug af Panodil. Vi bruger dem til bagi, lillesøster får Panodil hvis hun klaget sig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Herhjemme plejer vi at give flydende, men forleden fik vi pludselig en datter der beklagede sig og tårnene bare rendte ned af kinderne. Hun plejer aldrig at reagere sådan og vi kunne slet ikke få hende til at falde til ro. Forsøgte os med det flydende, men det kastede hun op. Derfor kørte far over efter stikpiller og vi gav hende sådan en.
  Normalvis bruger vi det ikk ret meget, men er hun syg, giver vi nogle gange til natten, så hun kan få en bedre søvn.
  God bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ditte

  Engang var jeg meget modstabder af at give Panodil, fordi det netop kan “snyde”, så man tror at barnet er frisk. Efter at vores datter har haft et utal af mellemørebetændelser og lægerne gang på gang har ordineret Panodil, så har jeg ændret holdning. Her giver så vi kan få mad og drikke i dem – kroppen har jo især brug for “benzin” til at bekæmpe sygdom. Dog mener jeg at det er virkelig vigtigt at huske at barnet stadig er syg, selvom panodilen lader dem virke friske. Ingen grund til unødig ubehag for ungerne er vores holdning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg gør det helst ikke, heller ikke til mig selv. Syntes også lægerne er alt for hurtige til at Probbe piller i os. Så det er faktisk kun hvis det er umuligt for dem at sove at jeg gir dem noget til at få ro på, ellers tror jeg på kroppen har bedst af at bekæmpe det naturligt. Og nej ingen af børnene lider unødigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Herhjemme får Oscar på 18 mnd Panodil når han har feber.. Han får simphelthen så hurtigt meget høj feber, og efter at have oplevet feberkramper flere gange, får han panodil for ikke at få så høj feber.. Han får dem op i numsen, de virker bedst og hurtigst her 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har brugt det et par gange til vores lille bebs, fordi han simpelthen er blevet slap af feberen. Det har været i forbindelse med vaccine. 🙂 ..Og det er den slags, der skal op bag i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi giver af og til Panodil. Det var især da den store (han er 7 nu) fik mange tænder, at det hjalp med at give ro til natten. Dengang var det “numse-pillerne”, og han husker dem stadig med væmmelse!
  Den lille (4mdr) har ikke fået noget somhelst endnu, og jeg håber, der går laarng tid før det bliver nødvendigt!
  God bedring med Tut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Vi har prøvet alle slags panodil, og vores yngste kunne ikke lide det flydende og jeg er ikke vild stikpillerne… så for os har Pinex smelt været fantastisk. En sugetablet der nemt glider ned når feberen og utilpasheden rammer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har sjældent givet vores børn Panodil. De har begge haft feberkramper, så lægerne fraråder Panodil. Nu er vores datter 7 år, og hun har fået flydende Panodil en gang inden sengetid ved sygdom.
  Kh Lone / DoodleMor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Vi giver Panodil når de har ondt. Ikke “kun” ved feber. Og helst til natten så de (og forældrene) kan få sovet!
  Vi har brugt stikpiller det sidste års tid, og min dreng har heller ikke brudt sig om dem. Men det er blevet bedre efter vi på et hospitalsophold (meningitis=masser af Panodil og smertestillende😐), lærte, at den flade ende af pillen skal ind først. Så smutter den lige op (når den først er inde), og generer ikke så meget.

  Men nu har jeg købt smertestillende i Malmø (der kan man i øvrigt også få næsespray til de helt små, der kan bruges fra 1 år). De bruger simpelthen tyggetabletter derovre. Og de er meget mere specifikke mht vægt, end vi er i dk. Så jeg har købt noget specifikt til den yngste (16 mdr), og noget til den ældste (4 år). Det synes jeg er smart!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdag uden Lilletut og med "vin før 12" og lækre damer